Voorstellen

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van MissT.
Offline
Berichten: 4
Voorstellen

Hallo allemaal, 

Sinds 21 maart 2019 heb ik borstkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren....en dan staat je wereld op zn kop. 

Drie wkn later had ik na vele onderzoeken mn eerste chemo kuur. Nu 2 gehad. Ik moet 1e wk lange kuur ptc en week later p en dan een week rust en dan herhaald zich dit een half jaar. Dan 80% kans dat ik een amputatie moet ondergaan. Maar zover vooruit kan ik nog niet kijken. Eerst hopen deze periode door te komen.

Even iets over mezelf: ik ben 38 jr, getrouwd en heb 3 kinderen(11,9,5). En nu in de ziektewet, maar hoop tussen de kuren door iets te kunnen werken. Maar draag geen verantwoordelijkheid nu.

Ik hoop hier wat herkenning te vinden en steun kunnen geven. Momenteel ben ik zoekende in de bijwerkingen. Heb bijv steken op mn hoofd, krijg meer haaruitval dus denk dat dit teken is dat mn kaal worden is begonnen....zo vreemd... Het weten(ratio) en ervaren(gevoel) is zo aan het botsen...

Groetjes MissT 

Offline
Berichten: 452

Welkom hier, MissT. Ja, dat gedoe met alle reacties van je lichaam op de behandelingen is niet mis. Er wordt zoveel met je gedaan, dat je op het laatst geen idee meer hebt wat waarvan komt. En de verassingen zijn af en toe niet bij te benen. Tenminste, dat is hoe ik het ervaren heb. En ik had niet eens chemo. Veel sterkte MissT, zet 'm op.

Offline
Berichten: 878

Welkom op het forum, miss T. Fijn dat je je voorstelt. Ik was ook jouw leeftijd toen ik borstkanker kreeg. En weet ook nog dat het me verbaasde hoeveel meer chemo is dan alleen misselijkheid. Je hele lichaam doet mee. Niet zo gek eigenlijk, want het werkt op het hele lichaam.

Heb je je haar al kort laten knippen of zelf kort geschoren? Dat vond ik wel fijn voordat de haaruitval begon.

Offline
Berichten: 481

Hoi Miss T., 

Voelt altijd raar om iemand hier welkom te heten. Evengoed, van harte welkom hier. Ineens een heel ander bestaan in het begin hè. Zet 'm op, ik hoop dat je klachten meevallen en dat het zijn werk doet. 

Hartelijke groet, 

Linda

afbeelding van JoyceK
Offline
Berichten: 3

Dag Miss T, wat een achtbaan he! Wel heftig dat je ook meteen zo van start moet, ik wens je alvast veel sterkte! 

afbeelding van MissT.
Offline
Berichten: 4

Bedankt allemaal!!

Net 4e kuur gehad, nog 14 te gaan... Ik ben meer dan gehalveerd met de dexamethason en voel me er veel beter bij!!  Niet zo hyper en vervolgens prikkelbaar!!

Mn kinderen hebben met haren geknipt en de kapster thuis mn koppie kaal geschoren. En nu een week later went het al een klein beetje. Het haarwerk had ik al en dit lijkt mooi, maar kriebelt wel... Dus draag ook mutsjes. Heb allerlei kleuren besteld;)   ik ontwikkel van het meer thuis zijn ook een koop/bestel verslaving volgens mn man....

Groetjes 

Offline
Berichten: 878

Ik vind dat dat mag :). Beetje lief voor jezelf zijn. En als je blij wordt van mutsjes kopen...

Ik had ook een mooie pruik, maar nooit opgehad. Droeg liever mutsjes en al vrij snel nadat m'n haren een beetje groeiden zonder mutsjes. Je moet vooral doen wat goed voelt...

Offline
Berichten: 4252

Dus draag ook mutsjes. Heb allerlei kleuren besteld;)   ik ontwikkel van het meer thuis zijn ook een koop/bestel verslaving volgens mn man....

 

hahahah, ja dat herken ik wel. Sinds ik afgekeurd ben heb ik veel meer tijd om te shoppen, dus ik moet me echt inhouden ;).

Fijn dat de mindering van de dexa zo goed werkt! succes met het vervolg.