Voorstellen

5 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 9
Voorstellen

Hoi ik ben Sandra 49 jaar uit Rotterdam, ik ben getrouwd en heb een 2ling van 18. 

5 maart ging ik naar het ziekenhuis omdat ik een knobbeltje voelde, daar was al snel duidelijk dat ik een kwaadaardige tumor in mijn linkerborst had met uitzaaiingen naar mijn oksel. Ik dacht nog ik ben er op tijd bij, maar na de PET-scan bleek dat de tumor 6,9 cm was en in mijn hals en rechterborst zat ook nog wat. Dan staat alles even op zijn kop, maar ik ben een positief mens dus hup we gaan ervoor. Eerst chemo 20 weken (doce Dense AC) alleen bij paclitaxel kreeg ik ernstige allergische reactie en das best een rare ervaring kan ik zeggen. Dus ging ik over op Docetaxel, jammergenoeg was de tumor gaan groeien en zelfs de 2 tumoren in mijn rechterborst waren gegroeid, terwijl die alleen aangekleurd waren dus niet hadden kunnen groeien. Ik wist sowieso dat mijn linkerborst eraf moest, maar nu was de beslissing voor ook rechts zo gemaakt. Dus in augustus geopereerd, beide borsten en okselkliertoilet links. Uiteindelijk is het me echt meegevallen, misschien omdat ik me er al zo lang op had voor kunnen bereiden. Dus op naar de bestraling, al snel bleek ik in aanmerking te komen voor protonenbestraling in Delft. Op dit moment moet ik nog 3x en dan hebben we dat ook weer achter de rug. Daarna nog 8x chemo, carboplatine met capecitabine..daar zie ik wel erg tegenop!

Offline
Berichten: 906

Hoi Boeve,

Wat een slecht nieuws heb je gehad. Schrikken he?

Die 8x chemo die je nog moet, is dat hetzelfde als Taxol? Ja toch? Ik heb namelijk ook eerst 4 doce dense AC gehad, en kreeg daarna 12x Taxol. Ik vond de Taxol in de vergelijking met AC echt heel erg meevallen. De gekke smaak in m'n mond bleef wel, en moe was ik ook, maar niet meer echt ziek. Bij DD AC is de herstelperiode ertussen uit gehaald, en bij Taxol ervaar je die wel. Je hebt elke week even tijd om bij te komen.

Wat is protonenbestraling?

Offline
Berichten: 4268

wat een lange serie van behandelingen he. Bijna niet te overzien. Jij bent trouwens de eerste die ik lees over protonenbestraling. Zo fijn dat dit nu kan, ik had er een presentatie op een congres over gehad en dacht; dat is voor een specifieke groep dus echt wel heel fijn. Minder risico's op hartschade omdat er preciezer bestraald kan worden.

Ik hoop dat je steeds dag voor dag en stap voor stap kunt blijven kijken en wens je toe dat de volgende chemo's de laatste celletjes de nek omdraaien.

Offline
Berichten: 9

Hoi Lucky en Ellen,

Sorry voor mijn late reactie, maar kon het bericht steeds niet versturen..

Ik heb idd de taxol gehad, maar hoe de chemo van 12 december heet weet ik niet. Gelukkig klaar met bestralen in Delft, er worden daar 600 mesnen per jaar bestraald, het is een protonen bestraling die heel precies kan zodat je geen schade aan je hart krijgt, zoals Ellen al zegt. 

Verder red ik het gelukig wel, met veel lieve mensen om me heen en mijn positieve ik hihi.

gr. Sandra

 

Offline
Berichten: 515

Beste Sandra, 

 Ook jij welkom hier. Het is veel hè.... en zeker balen als de boel lijkt te groeien tijdens de chemo. 

Ter bemoediging: ik had ook een tegenvallend resultaat van de chemo en heb ook nog na de operatie aanvullende chemo gehad. Nu alweer een jaar na de laatste chemo en het heeft zich allemaal koest gehouden. alle goeds met alles dat nog gaat komen. 

Hartelijke groet, 

Linda