voorstellen en op zoek naar ervaringsdeskundige

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van DianeB
Offline
Berichten: 1
voorstellen en op zoek naar ervaringsdeskundige

Hoi allemaal,

Ik ben Diane, ik ben 47 jaar oud.

In augustus 2018 heb ik de diagnose borstkanker gehad, met uitzaaiingen in de lymfe. Zoals de arts zei "gelukkig test de tumor overal positief op". Dus krijg ik het hele pakket incl. immuuntherapie en hormoontherapie.

Inmiddels heb ik 8 chemo's gehad, 4 keer AC en 4 keer Docetaxel en Herceptin. Wat was ik blij dat ik de chemo's achter de rug had! Al snel bleek mijn hartfunctie verslechterd te zijn van de Herceptin. Ik heb al 3 behandelingen overgeslagen. Komende week krijg ik de uitslag van de cardioloog hoe het er nu voor staat. Daarna besluit de oncoloog of de Herceptin hervat wordt. Ik zou er nog 13 krijgen.

Tussen de chemo's door heb ik een port a cath gekregen. Die functioneerde niet, verpleegkundigen konden hem niet aanprikken. 

Na 8 chemo's heb ik 2 borstbesparende operaties gehad in 3 weken tijd. De snijranden waren niet schoon, dus ik mocht nog een keer. De port a cath is ook meteen maar verwijderd. Gelukkig kreeg ik na de 2e operatie wel een goede uitslag, alles is er uit. Nu nog het vertrouwen dat dat ook zo is.

Ik ben nu 1,5 week bezig met hormoontherapie, Tamoxifen. 's Nachts doorslapen lukt niet meer. Hopelijk blijft het hierbij. Het is nog te kort om hier iets over te zeggen.

Mijn haar wil maar niet groeien. Ik heb het advies gekregen snel een afspraak te maken met een dermatoloog. Na bijna 3 maanden had er toch al wat moeten zijn, maar het is heel minimaal en nog veel kale plekken. Afwachten dus.

Over 3 weken start ik met bestralingen, 15 keer. Intussen heb ik het bewegen weer opgepakt, dat valt niet tegen. IK heb tijdens de chemo's ook veel aan beweging gedaan. Dat heeft me enorm geholpen om op de been te blijven. 

Ik heb me er tot nu toe alleen doorheen moeten worstelen. Mijn partner heeft me vanaf de 3e chemo laten zitten. Het is pittig om het alleen te moeten doen. Niemand die, als je moe bent, een kopje thee voor je maakt, een schouder om je heen slaat als je verdrietig bent of voor afleiding zorgt. En dan ook nog de wetenschap dat ik als ik een beetje hersteld ben, het huis moet verlaten. Hoe en waar naar toe? Mijn baan ben ik jammer genoeg ook kwijt, het contract werd na 2 jaar niet omgezet naar een vaste aanstelling. Zo gaat dat tegenwoordig. Ik merk dat het moeilijk is om positief te blijven, vooral over mijn toekomst, er zijn alleen maar onzekerheden.

Voorlopig probeer ik stap voor stap weer gezond te worden en het vertrouwen in mijn lichaam terug te krijgen. Daarna kan ik pas over de toekomst na gaan denken, al houdt het me dagelijks wel bezig.

Ik zoek een ervaringsdeskundige die me tips kan geven. Ben of ken jij iemand die, behalve borstkanker, ook te maken heeft gehad met een relatiebreuk en/of haar baan kwijt is geraakt? Ik zou graag in contact willen komen.

Groetjes Diane

 

 

 

Offline
Berichten: 4198

Diane, ik lees je verhaal en zie hoezeer je tegenslag na tegenslag kreeg. Geen wonder dat je herkenning bij anderen zoekt. Als je de zoekfunctie gebruikt vind je misschien wel topics over werk en kanker. en Relatie en kanker. Ik ga ff kijken of ik je verder kan helpen met wat linkjes.

Offline
Berichten: 4198
Offline
Berichten: 4198

en als je bij ZOEK (bovenaan de pagina)  werk invult dan krijg je een hele serie topics over werk.

Als het niet lukt, trek maar aan de bel!

Offline
Berichten: 384

Hoi Diane, 

Wat een ontzettend moeilijke periode zit je in. Kanker krijgen is voor niemand een feest, maar je wordt wel op heel veel fronten tegelijkertijd getroffen lees ik. Ik hoop van harte dat de zon weer gaan schijnen voor je gaandeweg. Zijn er ook instanties die je kunnen helpen, bijvoorbeeld met huisvesting? Maatschappelijk werk? 

Heel praktisch: ik lees dat je docetaxel hebt gehad. Ik heb van meer vrouwen gehoord dat de haargroei daarbij wat langer op zich laat wachten. Maar ga zeker ook even langs de dermatoloog. 

Heel veel sterkte en voel je vrij om hier te spuien. 

Hartelijke groet, 

Linda