Overgang naar de nieuwe website - stel hier je vragen

102 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 113
Overgang naar de nieuwe website - stel hier je vragen

Beste Amazones, In februari berichtten we al dat er een nieuwe website in de maak is. Inmiddels zijn we zover dat we je alvast een ‘sneakpreview’ kunnen geven op de homepage! Natuurlijk zijn jullie, gebruikers van dit forum de eersten die deze preview te zien krijgen. Wij werken achter de schermen dan wel aan de techniek, jullie zijn degenen die dit waardevolle forum maken en blijven maken! De website krijgt een aangepaste, eigentijdse uitstraling. Natuurlijk mét behoud van de herkenbaarheid van de huidige Amazones-omgeving. Je vindt er straks actuele streams op de homepage met het laatste nieuws, activiteiten, nieuwe forumonderwerpen, blogs en reacties. De (medische) informatie wordt geactualiseerd dankzij een directe koppeling met borstkanker.nl. En natuurlijk vind je er het huidige forum terug! In principe behoud je straks je huidige profiel en alles wat je tot nu toe hebt geschreven. Toch is er een kans dat je niet direct alles kunt terugvinden, of andere vragen hebt. Al met al ziet het er straks natuurlijk anders uit en dat zal even wennen zijn. NB: we bewaren voor de zekerheid een kopie van de huidige website. Wat kun je alvast doen? • Schrijf je gebruikersnaam en wachtwoord op Als je bijvoorbeeld altijd automatisch inlogt, ben je die wellicht vergeten. Wanneer we overgaan naar de nieuwe website, zul je op z’n minst de eerste keer volledig moeten inloggen. • Maak ook een lijstje van de mensen en topics die je volgt Na de overgang naar nieuwe website, zul je opnieuw moeten aangeven welke mensen en topics je wilt volgen. Heb je elkaar persoonlijke berichten gestuurd? Die vind je straks wel terug bij je profiel! Wanneer gaan we ‘live’? We verwachten eind juni/begin juli over te gaan naar de nieuwe website. Wanneer dat gebeurt, is deze website voor minimaal 12 uur uit de lucht. Via dit topic houden we je op de hoogte van de exacte datum! Heb je vragen? Stel ze hier, dan geven we je zo snel mogelijk antwoord.

Offline
Berichten: 251

Afgezien van een andere look and feel, hoop ik dat basic functionaliteit nu eens gaat werken.
Wat ik bedoel? Bijv dat het aantal reacties sinds laatste bezoek ook eens echt alle reacties sinds laatste bezoek laten zien, dat de juiste topics daarbij worden getoond, enz.

Wat mij bij eerste blik al opvalt: op de "oude" site de melding 2 nieuwe berichten in 2 topics sinds laatste bezoek, op "nieuwe" site de melding 4 nieuwe berichten. Dat blijken er dan maar 2 te zijn, in ja wel, dezelfde 2 topics als op de oude site..... Dat ziet er dan zo op het eerste gezicht al niet uit als een verbetering.

Offline
Berichten: 542

Hoi Nadira,

Ik berijp niet helemaal wat je bedoelt. Wat heb je precies vergeleken?

De nieuwe site is namelijk nog niet in de lucht, dus vergelijken met de nieuwe site is nog niet mogelijk.

(Aanvulling: als de verwarring zat in het linkje in bovenstaand bericht naar de homepage, dat heb ik aangepast; ik vrees dat het misschien leek alsof dat een link was naar de homepage van de nieuwe site, maar dat was niet zo, het bracht je gewoon naar deze site; Op de homepage kun je namelijk een plaatje zien van de nieuwe site :D Sorry, als dat onduidelijk was! :? )

Offline
Berichten: 251

Hoi Ambulo,

Ik had inderdaad op het linkje geklikt.... eens te meer wordt dan nu duidelijk dat het huidige forum zijn beste tijd heeft gehad.
Mocht er nog behoefte zijn aan testers voor de nieuwe site, count me in!

Offline
Berichten: 452

Ja Ambulo dat was het idd, ik dacht eerst ook dat ik doorgelinkt zou worden naar een demo-omgeving ofzo, en omdat de weergave van het nieuwe tabblad wat vergroot was, moest ik ook 3x kijken voordat ik dacht: nee, dit is toch echt niet nieuw :-) . Goed dat je de link weggehaald hebt.

Het ziet er mooi uit! Ik kijk er met spanning naar uit dat 'we' in de lucht gaan!!!

Offline
Berichten: 1768

Blijven de In herinneringen en de weblogs van overleden Amazones toegankelijk?

Offline
Berichten: 542

Absoluut, Naia.
Alle bestaande profielen, ook die van overleden Amazones, worden overgezet. Inclusief de bijbehorende verhalen, weblogs en in herinnering-pagina's. Het is een gigantische migratie-operatie, maar ze gaan allemaal mee.

Offline
Berichten: 251

Ambulo, dat doet me goed. Zij die niet meer zijn, blijven zo toch in onze herinnering.

Offline
Berichten: 526

Erg spannend! Kijk er naar uit!

Offline
Berichten: 452

Ik vraag me af: heeft de nieuwe website de mogelijkheid om foto's te uploaden bij berichten? En komt er een soort 'vind ik leuk'-functionaliteit?

Offline
Berichten: 251

Heb er al vaker naar gezocht, maar niet gevonden. Hoe komt dit form aan de naam Amazones? Wellicht een idee om een dergelijk item op te nemen op de nieuwe homepage?

Offline
Berichten: 113

Beste Amazones, De datum is bekend: woensdag 5 juli gaat de nieuwe website live!

Dat betekent dat website én forum vanaf maandagavond 3 juli tot en met woensdagochtend 5 juli niet bereikbaar zijn. Denk dus vóór 3 juli nog even aan het volgende:

• Schrijf je gebruikersnaam en wachtwoord op. Weet je je wachtwoord niet meer? Vraag dat dan nu opnieuw aan via de knop wachtwoord vergeten!

• Maak een lijstje van topics en mensen die je volgt. Na de livegang kun je dan direct weer instellen dat je deze topics en mensen wilt blijven volgen.

• Heb je vragen en/of zorgen? Meld ze hier Dit topic is ostraks ok op de nieuwe webomgeving te vinden.

Wat kun je verwachten na de livegang?

We doen ons uiterste best om de livegang soepel te laten verlopen. Toch is er een kans dat we tegen onvoorziene problemen aanlopen. Lukt iets niet of loop je tegen iets geks aan, meld dit vooral in het topic. Wij proberen problemen zo snel mogelijk te verhelpen of toe te lichten. Je zult ook merken dat de functies net wat anders werken of op een andere plek zitten. Dat zal even wennen zijn. Gun jezelf de tijd om vertrouwd te raken met de nieuwe omgeving. Wij zorgen voor een korte handleiding zodat je in ieder geval aan de slag kunt.

Wat is er nieuw?

De vernieuwing verhoogt het gebruiksgemak en de site krijgt een volledig nieuw jasje.

• De software achter het forum krijgt een update; vanaf nu draaien forum en profielpagina’s op hetzelfde systeem

• De homepage is geheel vernieuwd; met diverse actuele feeds, nieuws en activiteiten • De vormgeving is frisser en eigentijdser

• Er is een directe koppeling met de actuele (medische) pagina’s van borstkanker.nl

Vernieuwd forum

Om de voortdurende inlog- en andere problemen op het huidige forum op te lossen, zetten we het forum over naar een ander softwarepakket. Straks draaien forum en profielpagina’s op hetzelfde systeem. Dat betekent: geen inlogproblemen meer, gewoon berichtjes plaatsen en reageren, zonder dat je ‘uit het forum gegooid’ wordt. En probleemloos switchen tussen forum en andere delen van de site. Het betekent ook dat het forum anders zal ogen en anders zal werken.

In principe kun je straks als gebruiker dezelfde dingen die je nu ook kunt, maar het zal even zoeken zijn in het begin. Ook hier proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te helpen.

Wat blijft hetzelfde?

• Op de nieuwe site vind je alle bestaande profielpagina’s terug, inclusief bijbehorende verhalen en weblogs

• Dit geldt ook voor de profielpagina’s van overleden Amazones, inclusief de in-herinnering-pagina’s. Iedereen gaat mee

• Ook persoonlijke berichten tussen jou en andere Amazones vind je straks terug bij je profiel

• Het hele huidige forum met alle bestaande topics en reacties komt terug Allemaal in een geheel nieuw jasje. Dat wel. We zijn benieuwd wat jullie er straks van vinden.

Heb je vnog ragen?

Stel ze hier. We proberen je zo snel mogelijk antwoord te geven.

Offline
Berichten: 542

Vandaag aan het eind van de werkdag gaan we offline!

Zo rond half vijf!

Offline
Berichten: 542

We zijn live!

En nu eerst even een kopje koffie. Pfff.

Offline
Berichten: 873

Zit net voor het eerst op de nieuwe site te kijken. Viel me meteen op dat mijn antwoord op iemand nu "in de wachtrij staat en door de moderators moet worden goedgekeurd".
Nee, echt? Ik had juist gehoopt dat de communicatie wat directer zou lopen nu, niet met nog een extra wachtstap er tussen! Dat voelt als achteruitgang, eerlijk gezegd.

Verder heb ik nog niet zoveel bekeken, lay-out ziet er mooi uit!

Offline
Berichten: 542

Ridoux, dat is absoluut niet de bedoeling.

Je dacht toch niet echt dat wij al die reacties hier in verhalen, forum etcetera een voor een gingen goedkeuren? Ik moet er niet aan denken! surprise

Waar heb je gereageerd?

Offline
Berichten: 873

Leek mij ook al raar. Ergens bij uitzaaiingen had ik gereageerd. En net ook een reactie op mijn eigen verhaal.
Maar er komt dan groen boven in beeld te staan:

  • De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.
  • Uw reactie is geplaatst.

Blijkbaar gaat het dus vooral om het "uw reactie is geplaatst".
Maar ik zag het bovenste en dacht dat dat eerst moest gebeuren...
Staat er een beetje raar, moet ik zeggen! 

Offline
Berichten: 542

Ha Ridoux. Dank, dat maakt het al duidelijker.

Ja, dat is ook raar. Het is een loze melding. Er is geen wachtrij en er wordt niks goedgekeurd. Maar blijkbaar genereert het systeem automatisch deze tekst. Ik had hem nog niet eerder gezien.

Dank voor de melding, dus! Genoteerd. Ik kan het niet meteen verhelpen, maar we melden het. Want die willen we natuurlijk weg hebben..

Offline
Berichten: 873

Dank je!! 

Offline
Berichten: 873

Ik vroeg me trouwens ook af of er een correlatie is tussen borstkanker en verziendheid. Heb meteen mijn instellingen voor deze pagina maar veranderd, want de grootte van het lettertype is wel een beetje voor bejaarden. angel (En overigens zijn dan de letters in dit vakje weer een beetje uit proportie met de rest.)

Had ook het idee dat het forum op mijn telefoon helemaal niet fijn werkt, qua layout. En dat was juist sinds een jaar of twee heel goed!

Verder zocht ik de zoekfunctie voro op het forum (maar mss kijk ik verkeerd?)

Ik vind de lay-out van het forum an sich wel ok, Maar zelfs als ik zoals nu de lettergrootte op 70% heb gezet, is het zo ruim opgezet dat ik op mijn (best grote) computermonitor maar 3 berichten in beeld zie.
En bv die berichten van Ambulo hier bovenaan... 2 zinnetjes tekst, maar dan is het hele bericht heel erg groot. Erg veel loze ruimte.

Sorry voor alle kritiek, zodra ik positieve dingen te melden heb zal ik dat ook doen hoor!

Offline
Berichten: 542

Ridoux schreef:

 

Ik vroeg me trouwens ook af of er een correlatie is tussen borstkanker en verziendheid. Heb meteen mijn instellingen voor deze pagina maar veranderd, want de grootte van het lettertype is wel een beetje voor bejaarden. angel (En overigens zijn dan de letters in dit vakje weer een beetje uit proportie met de rest.)

Tsja, wat zal ik zeggen. Grappig genoeg, toen we in 2010 overgingen van de eerste website naar de vorige, waren er nogal wat mensen die vonden dat de lettertjes zo klein waren geworden.. Zelf ben ik best blij dat ze weer wat groter zijn, maar misschien word ik langzaam bejaard? frown

Ridoux schreef:

Had ook het idee dat het forum op mijn telefoon helemaal niet fijn werkt, qua layout. En dat was juist sinds een jaar of twee heel goed!

Dat is minder. Ik ga een apart topic openen voor mensen die de site raadplegen op tablet of telefoon. Misschien kun je daar aangeven wat precies de problemen zijn? Dit soort dingen zijn echt heel lastig van tevoren in te calculeren. We horen het dan ook graag!

Ridoux schreef:

Verder zocht ik de zoekfunctie voro op het forum (maar mss kijk ik verkeerd?)

Nee, je kijkt goed. Uiteraard komt er een zoekfunctie, maar die is nog niet ingeregeld. Ik mis hem ook. Maar daar wordt dus aan gewerkt!

Ridoux schreef:

Ik vind de lay-out van het forum an sich wel ok, Maar zelfs als ik zoals nu de lettergrootte op 70% heb gezet, is het zo ruim opgezet dat ik op mijn (best grote) computermonitor maar 3 berichten in beeld zie.
En bv die berichten van Ambulo hier bovenaan... 2 zinnetjes tekst, maar dan is het hele bericht heel erg groot. Erg veel loze ruimte.

Je hebt gelijk dat het allemaal best ruim is opgezet. Dat komt ook, omdat we een ander softwarepakket gebruiken voor het forum dan voorheen. De lay out kan daardoor niet hetzelfde zijn. En misschien is die ook nog wel voor verbetering vatbaar! Ik hoor graag wat anderen denken. Wensen is toegestaan. smiley.

Wat die loze ruimte betreft: dat was volgens mij op het vorige forum ook zo en komt simpelweg doordat onze avatars veel ruimte innemen.

Ridoux schreef:

Sorry voor alle kritiek, zodra ik positieve dingen te melden heb zal ik dat ook doen hoor!

Nee hoor, we zijn juist heel benieuwd wat mensen vinden!

 

Offline
Berichten: 873

Dank voor je antwoorden!
Dat van de mobiele weergave daar reageer ik dit weekend even op in het daar voor bestemde topic!
En de lettergrootte, ja het is echt enorm hoor. :-D
Qua 'leegte' heb wel 't idee dat het nu veel meer is dan eerst, misschien ook door de lettergrootte bij de profielfoto etc?

Offline
Berichten: 77

Hoi, de site ziet er fris uit, maar ik vind de letters ook een beetje groot, past meteen een stuk minder op je scherm. Iets wat ik nog niet het kunnen vinden is de knop 'updates verhalen'. Is deze er nog? 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ach ik ben wel bejaard genoeg om deze letters te kunnen waarderen ;-). Als je dubbel ziet zoals ik is dit heel prettig lezen zo over mijn hele compunterscherm-breedte.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik zie enige lege admin. - berichten. B.v. bij topic "pijn".

Offline
Berichten: 542

Stoere Leeuw,

Dat zijn spamberichten die we nog gaan verwijderen. Afgelopen weekend is er nog vreselijk gespamd. We konden die berichten niet verwijderen (oude forumsoftware liet het echt afweten!angry). Daarom hebben we ze leeggehaald, met de bedoeling ze weg te halen na livegang in de nieuwe software. Waarom ze nu ineens als auteur admin hebben is niet helemaal duidelijk, maar het is dus spam.frown Een deel is al weg, voor de rest volgt  dit weekend nog een veegrondje.

Offline
Berichten: 542

OrangeDaisy schreef:

Iets wat ik nog niet het kunnen vinden is de knop 'updates verhalen'. Is deze er nog? 

OrangeDaisy,

Kijk even hier, daar staat het antwoordlaugh:

https://de-amazones.nl/nl/comment/341710#comment-341710

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik zie bij updates verhalen bovenaan Boukje staan. Maar als ik dat aanklik krijg ik geen nieuw verhaal van haar.

Offline
Berichten: 542

Ik zie het ook, Stoere Leeuw. Het enige dat ik kan bedenken is dat Boukje (per ongeluk?) een lege verhaalupdate heef gepubliceerd. Om er niet meteen vanuit te gaan dat er iets mis is...

Offline
Berichten: 873

Ik vind het gebrek aan zoekfunctie voor het forum wel echt een groot gemis, hoop dat er snel een komt. De oude zoekfunctie was niet ideaal, maar was beter dan niks.
Ook zocht ik vaak gewoon met google en gebruikte dan de link naar het Amazones forum dat ik dan kreeg. Maar helaas leidt die link je nu naar de startpagina van het forum, dus daar schiet je ook niets mee op. (Vrij frustrerend dat je dan al een deel van een topic/antwoord ziet, maar er niet bij komt!)

Omdat er vaak veel topics zijn over hetzelfde onderwerp en (ook hierdoor) er heeeeeel erg veel topics zijn. is die zoekfunctie echt heel handig.
Misschien gebruik het forum als 'doorgewinterde amazone met uitzaaiingen' anders dan de meeste van jullie hier, dat kan natuurlijk ook... 

Offline
Berichten: 452

Ridoux schreef:

Ik vind het gebrek aan zoekfunctie voor het forum wel echt een groot gemis, hoop dat er snel een komt. [..]
Misschien gebruik het forum als 'doorgewinterde amazone met uitzaaiingen' anders dan de meeste van jullie hier, dat kan natuurlijk ook... 

Ik ben het helemaal met je eens. Zoekfunctie is juist wat een Forumpagina fijner maakt dan bijv. een Facebookpagina. Ik denk zeker dat jij het forum als oudgediende anders gebruikt Ridoux. Maar dat komt juist door het ontbreken van de zoekfunctie! Ik weet niet anders dan dat hij er niet is bijvoorbeeld. Ambulo, weet jij toevallig wanneer de zoekfunctie in ere hersteld zal worden? Wat mij betreft prio 1!

Offline
Berichten: 542

Ja, zoekfunctie heeft absoluut prioriteit!

Ik hoop daar snel meer over te kunnen melden. In principe gaan we de zoekfunctie gebruiken die gebouwd is voor de BVN-site, maar die moet dan wel 'ingeregeld' voor de Amazone-site, met de juiste filters en zo. Je kunt hem niet zo maar op deze site 'loslaten'. Daar is aanpassing voor nodig.

Wat google betreft, na de migratie zijn alle urls natuurlijk veranderd. De Amazones werden altijd heel goed gevonden via google, maar dat loopt nu even spaak. Direct na livergang is wel geprobeerd de drukstbezochte pagina's een redirect te geven, zodat je ook via google weer goed terechtkomt, maar dat liep tegen onverwachte technische hobbels aan.  Maar ik heb begrepen dat men hard bezig is dat op te lossen.

En intussen zitten de zoekbots van google natuurlijk ook niet stil.Die indexeren het hele forum opnieuw. Dus na verloop van tijd zou het zich vanzelf moeten oplossen.

 

truus
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ja, mis het ook enorm, je zoekt ervaringen, baal daar echt vansad

 

Offline
Berichten: 873

Geen haast en niet heel erg, maar ik meld het toch even. Dit is denk ik niet helemaal zoals bedoeld. Er staat geen naam. (Als je uiteindelijk naar je contacten gaat, zie je wel wie het is hoor).

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Ik mis heel erg de optie: berichten sinds je laatste bezoek. Kan nu kiezen tussen 'actieve onderwerpen' en 'Nieuwe en recente bijdragen' (of artikelen, kan het nu niet terugvinden). Ik weet  niet wat het verschil is tussen die twee. Als ik doorklik, krijg ik een grote hoeveelheid topics te zien waarvan het voor mij onduidelijk is waaraan recent is bijgedragen. Imiddels ben ik (denk ik) erachter dat ik op view # new moet klikken om bij de laatste boodschap in dat topic te komen. Maar via mijn tablet en telefoon is dat bijna onmogelijk. Ik mis dat tekentje achter de naam van de laatste bijdraagster waarmee ik direct naar die bijdrage kan springen.
Misschien is er een bestaande manier om dat mogelijk te maken maar heb ik die nog niet gezien. Alle tips worden op prijs gesteld!

 

Offline
Berichten: 526

Hoi Dopey, ik klik op 'actieve onderwerpen'. Bij de andere opties kun je meer gericht kijken of je interesse hebt om het te lezen. Er staat wel een datum bij wie als laatsre geschreven heeft. Ik klik hier nu op via een ipad en dat gaat goed. Vreemd dat het niet lukt via tablet, nogmaals dan zie ik direct wie er in welke Topic heeft gereageerd. 

Offline
Berichten: 4224

Ik wil mijn behandelingen bijwerken. Ik kan de wijzigingen wel intypen maar de de oude tekst blijft zichtbaar. De nieuwe wordt niet getoond.

Offline
Berichten: 542

Hoi EllenK,

Wat wil je precies aanpassen? het veld 'aanvulling op behandelingen? Ik heb net even wat geprobeerd in mijn eigen profiel, maar ik heb geen problemen.

Offline
Berichten: 542

Voor iedereen die de verhalenfeed miste: hij is terug.laugh

Op de homepage staat nu bij de feed een knop 'meer'. Daarachter kun je alle verhaalupdates vinden, zodat je ook verder terug kunt lezen dan vandaag of gisteren.

Ook zijn er wat kleinere zaken opgelost. Zo is de melding 'dat je reactie in de wachtrij staat volgens mij nu verdwenen.

De zoekfunctie is helaas een ingewikkelder verhaal. Hij komt er, echt, maar een goede zoekfunctie voor een site als deze is niet binnen een paar dagen geregeld.  Ik kan daar op dit moment even niets aan doen.  Ik mis hem ook, maar tover hem niet uit de hoge hoed. Ik hou jullie op de hoogte.

 

 

Offline
Berichten: 873

Dank voor de update Ambulo! 

Ambulo schreef:
Voor iedereen die de verhalenfeed miste: hij is terug.laugh
 

Op de homepage staat nu bij de feed een knop 'meer'. Daarachter kun je alle verhaalupdates vinden, zodat je ook verder terug kunt lezen dan vandaag of gisteren. 

Hij is inderdaad terug, maar minder fijn dan het was. Vooral op mijn mobiel hoef ik echt niet alle verhalen te zien, maar lees ik graag wie haar verhaal heeft aangepast, en klik ik vervolgens op die link.
Nu krijg je alle verhalen te zien. Op laptop ok, maar op mobiel scroll je je een lamme hand. En dat doe ik dus vervolgens niet. ;-)

Ambulo schreef:
Ook zijn er wat kleinere zaken opgelost. Zo is de melding 'dat je reactie in de wachtrij staat volgens mij nu verdwenen.

Ik zal t zo zien als ik dit post, maar ik dacht eigenlijk dat het er nog wel staat. Of misschien was dat bij een reactie op een verhaal... Maar ik heb het zeker weten gisteren nog zien staan. 

Offline
Berichten: 873

Dubbelcheck: inderdaad staat er nog steeds "reactie in wachtrij" etc

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ook even checken of ik het ook nog krijg....

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ja dat groene blok bovenin is nog net zo - ook nog "alle je gegevens".

Offline
Berichten: 4224

Als ik vanaf de openingspagina naar de laatst geplaatste blogs ga kan ik reageren. Als ik naar blogs ga vanaf de balk dan kan ik niet vinden hoe ik moet reageren.

 

Offline
Berichten: 873

Ik zit voor het eerst in lange tijd weer eens achter de laptop. Heb net een behoorlijk lang verhaal getypt en dan stoort het met dat het vakje voor "Reactie toevoegen" zo klein is. Met dit stukje tekst is het vak al vol. Je hebt totaal geen overzicht meer als je wat meer typt, en er doorheen scrollen gaat ook niet zo fijn.

Kan dat misschien aangepast worden? Het heeft op mijn beeldscherm sowieso maar de halve breedte van de geplaatste forumreacties, dus ernaast zit gewoon loze lege ruimte. (Maar naast breder, zou het ook erg fijn zijn als het vakje wat hoger kan zijn.)

Offline
Berichten: 542

Ridoux, je kunt het vakje handmatig groter maken door aan het driehoekje rechtsonder te trekken.

Doe ik intussen standaard, want ik vind het ook te klein. Of het standaard groter kan, durf ik niet te zeggen, maar het is genoteerd.

 

Offline
Berichten: 873

Oh dank je! Dat ga ik proberen! *duim omhoog*

Offline
Berichten: 54

Beste gebruikers,

Ten eerste: hartelijk dank voor al jullie reacties op dit topic. We hebben meegelezen en ondertussen een aantal zaken opgepakt en inmiddels verholpen. We blijven tegen wat zaken aanlopen, meld deze vooral dan kunnen we uitkijken naar een oplossing. Ter info: we hebben een urencontract met het internetbedrijf. Dat beperkt ons tot een aantal uren per maand waarin zaken opgepakt kunnen worden. Ik maak voor hen een lijst met 'issues', zij pakken die steeds op, op volgorde van prioriteit zoals we die zullen aangeven. Sommige van deze issues kunnen wij zelf aanpassen, dat zal ik dan ook zo snel mogelijk doen.

Ik geef hierbij even wat toelichting op een aantal punten:

Ridoux schreef:

Leek mij ook al raar. Ergens bij uitzaaiingen had ik gereageerd. En net ook een reactie op mijn eigen verhaal.
Maar er komt dan groen boven in beeld te staan:

  • De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.
  • Uw reactie is geplaatst.

Blijkbaar gaat het dus vooral om het "uw reactie is geplaatst".
Maar ik zag het bovenste en dacht dat dat eerst moest gebeuren...
Staat er een beetje raar, moet ik zeggen! 

Het is duidelijk dat deze melding er nog steeds is. Dit is een technisch aspect, een automatisch bericht vanuit het systeem bij het verwerken van een reactie. Het is dus niet zo dat wij reacties eerst controleren voordat ze geplaatst worden. Ik kan die melding helaas niet verwijderen, ik kan waarschijnlijk wel de tekst laten aanpassen. Namelijk naar: De reactie wordt momenteel verwerkt. Dat is namelijk precies wat er gebeurt!

Offline
Berichten: 54

Verder komt er vanuit dit topic op de lijst te staan:

Verhalen

Er is nu wel een verhalenpagina, maar het zou fijner zijn als je kunt zoeken op ‘wie’ de verhalen heeft geschreven. Graag een oplossing voor bedenken.

Reactie toevoegen bij mijn verhaal, forumtopics en blogs.

Het is een redelijk klein veld. Graag standaard vergroten.

Offline
Berichten: 54

ellenk schreef:

Als ik vanaf de openingspagina naar de laatst geplaatste blogs ga kan ik reageren. Als ik naar blogs ga vanaf de balk dan kan ik niet vinden hoe ik moet reageren.

Toelichting:

Als je vanaf de openingspagina de titel van een blog aanklikt, ga je rechtstreeks naar dat verhaal van die persoon op haar profielpagina. Als je bent ingelogd, kun je daar inderdaad een reactie achterlaten.

Als je vanaf de balk naar blogs gaat, kom je op de overzichtspagina waar je wel alle blogs ziet, maar niet direct kunt reageren. Als je op titel van de blog klikt, ga je naar de profielpagina waar je wel een reactie kunt achterlaten, mits je bent ingelogd.

Dit was inderdaad niet zo duidelijk, dus dat heb ik er bij de introtekst bij geschreven: "Wil je reageren op een blog? Klik dan op de titel. Je kunt alleen reageren als je bent ingelogd."

Dit geldt overigens ook voor 'verhalen'. De reden is dat we willen dat alleen mensen die zijn ingelogd, kunnen reageren. Dat kunnen we technisch gezien alleen regelen via die profielpagina's.

Offline
Berichten: 873

Hoi, hier nog een opmerking: Ik kreeg een opmerking in beeld dat mensen mij willen volgen. Er staat dan bij dat je naar "ontvangen verzoeken" moet gaan. (En ik geloof dat er nog iets staat.)

Wat er echter niet staat, is waar je die kunt vinden...
Je moet naar Mijn account en dan naar Relaties.

Misschien handig om dat er ook even bij te zetten?

Pagina's