Forum beter vindbaar maken?

25 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 878
Forum beter vindbaar maken?

Hoi,

Ik kreeg goede feedback op mijn vraag over de indeling van het forum, daarom gooi ik nog een onderwerp de groep in :).

Wat mij opvalt als ik het forum vergelijk met 5 jaar geleden is dat het rustiger is. Wat vinden jullie daarvan? Fijn alles bij te kunnen houden, of is het leuk om meer leden op het forum te krijgen? Er zijn namelijk wel een paar ideeën en misschien hebben jullie ook nog suggesties:

  • Zorgen voor goede vindbaarheid via Google. 
  • BVN heeft aangeboden om zo nu en dan een (hot) topic van het forum te verspreiden via Facebook. Wat vinden jullie daarvan? 
  • Zou er een manier zijn om het forum interessanter te maken voor mensen die eerder actief zijn geweest?
  • Nog meer ideeën?

 

Offline
Berichten: 338

Flyers leggen / ophangen in het ziekenhuis. 

Offline
Berichten: 251

Als mensen van vroeger niet meer actief zijn, zal dat wellicht een bewuste keuze zijn. Zij weten de Amazones te vinden, maar hebben daar geen behoefte meer aan. Je ziet ook de laatste tijd, dat er soms toch weer behoefte is en dat de weg terug wel wordt gevonden. Ik zou dus geen energie steken in het "herwinnen" van oude leden.

Met welk doel wil BVN een (hot) topic verspreiden via bijv facebook? Is dat om lotgenotes bewust te maken van het forum, dat zij er niet alleen voor staan? Of is de onderliggende gedachte van BVN om betalende zieltjes te winnen voor de eigen organisatie (zoals ze dat ook als onderliggende gedaachte hebben bij standbemanning op beurzen e.d.). ?

Offline
Berichten: 878

@mora goed idee. Werd vroeger ook gedaan weet ik. Zal eens vragen of dat nog steeds gebeurt.

@nadira dat gaat puur voor het forum, voor lotgenotencontact. Ja, wel een goed punt dat oud-leden het forum wel weten te vinden. Ik zat meer te denken aan een categorie over omgaan met late gevolgen van kanker. Maar misschien maakt dat niet uit.

Offline
Berichten: 251

Hoi Lucky,

 

Zoals je al hebt gemerkt, ben ik niet echt zo'n fan van BVN (en hun onderliggende behoefte aan zieltjes winnen). Maar ik ben pro lotgenoten contact. Dus ja kijk maar eens wat het doet, op faceboek.

Late gvolgen van kankwr, het is zelfs bij lotgenoten niet altijd bekend. Dus een goed idee om dat op enigewijze onder de aandacht te brengen.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik zie er eerlijk gezegd het nut niet van in. Volgens mij is het forum vooral rustiger geworden doordat veel vrouwen liever via speciale Facebook-pagina communiceren. Er zijn er veel die het forum om die reden hebben verlaten. Het forum is voor nieuwelingen goed genoeg te vinden denk ik.

Offline
Berichten: 878

Oh dat wist ik niet. Ik ben ook wel lid van een paar Facebook-groepen over andere onderwerpen (bullet journal bv) maar vind zelf een Facebookgroep helemaal niet overzichtelijk. En ook niet fijn dat al die berichten tussen mijn normale berichten komen staan, dus dat heb ik weer uitgezet. Voor mijn gevoel heb je helemaal niet snel door wie wie is en kun je minder je ei kwijt.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Omdat google ook in het forum kan zoeken, is het sowieso al goed te vinden. Ik zit al sinds 1994 op internetgroepen en de ervaring leert dat deze groepen een hele eigen dynamiek hebben. Dat varieert van onvoorspelbaar druk tot onvoorspelbaar rustig, met kabbelende periodes tussendoor. Dat is bijna niet in een bepaalde richting te sturen omdat we allen individuen zijn met overeenkomstige EN totaal verschillende behoeften en  verwachtingen.Ik vind dat wel mooi.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik zit op een aantal Facebookgroepen - gerbils - herplaatsing katten Blauwe Russen - CBD olie. Toen ik gerbils ging houden me eerst aangemeld op een forum - maar de sfeer is daar dermate agressief dat ik er niet meer kom. Facebook gaat vriendelijker, af en toe een onaardige uitschieter.

Het nadeel is dat het zo chaotisch doorkabbelt en dat er steeds dezelfde vragen worden gesteld, b.v. of iedereen een foto wil plaatsen van de bak om ideeën op te doen voor de inrichting. Dan neemt men de moeite simpelweg niet terug te kijken bij vorige berichten.

Ik ben erg sfeergevoelig en dan heb ik liever chaos dan agressie.

Met Dopey eens, het forum is prima te vinden voor nieuwkomers. Ik had me ook aangemeld op Facebook voor borstkanker, puur en alleen omdat ik graag het wel en wee van mensen wilde volgen die vertrokken waren van het forum. Als je jaren lang van alles met elkaar deelt vind ik het moeilijk dat mensen opeens uit het oog verloren worden. Helaas was ik er niet welkom.

Offline
Berichten: 251

Hoezo was je daar niet welkom?

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Facebook en twitter zijn niks voor mij. Voel me beter thuis bij 'ouderwetse' (lot)genoten groepen.

Offline
Berichten: 338

Ik heb geen facebook of twitter of instagram of andere zaken. De Amazones heb ik gevonden via google. En daar ben ik blij om! :)

Offline
Berichten: 4255

Er zijn inderdaad een aantal facebookgroepen Lucky. Het heeft met de wijze van communiceren te maken en ook met de bescherming van de berichten.

Op facebook kun je veel sneller chatten. Je vindt er o.a. deze groep: https://www.facebook.com/groups/163983050392465/ (Borstkanker lotgenoten). De groep is voor mij te groot en er loopt naar mijn zin te veel door elkaar. Daarnaast kunnen er subgroepjes ontstaan die via de messenger functie snel met elkaar kletsen.

 

Daarnaast heb je deze groep voor vrouwen met uitzaaiingen: uitzaaiingen borstkanker, carpe diem. Op facebook. Als je een geheime groep aanmaakt dan kunnen anderen niet met je berichten meelezen. Ik zit zelf in deze groep  en wat daar gezegd wordt is zeker niet bedoeld voor anderen. Er worden daar zeer persoonlijke dingen besproken. Voorheen is hier gevraagd om een dergelijke mogelijkheid binnen het forum te scheppen maar om begrijpelijke redenen werd daar niet op ingegaan. Dit forum is juist bedoeld om in alle openheid zaken te delen en anderen de mogelijkheid te geven mee te lezen. Het is echter wel de reden dat de vrouwen met uitzaaiingen elders heen zijn gegaan.

Beter vindbaar zijn is een must, ik kan me bijna niet voorstellen dat dit nu al niet goed is geregeld.

De combi met facebook lijkt me heel goed. Dus wat je schrijft over hot topics plaatsen op facebook lijkt me prima.

Wat ook belangrijk is, is dat meer vrouwen zoals jij komen die de herkenbare kern van de Amazones gaan vormen, die aanspreekbaar zijn, en die daarmee naar buiten treden.

De BVN zoekt leden omdat ze daarvan bestaan; daar is mijns inziens niks mis mee.

 

Offline
Berichten: 878

Mooie uitleg, Ellen. Duidelijk. Ik ben eigenlijk benieuwd of er niet toch een deel verborgen aan dit forum toegevoegd kan worden. Op het forum wat ik jarenlang gerund heb (over emeotofobie) hadden we dat gesplitst en dat werkte goed. Het openbare voor de vindbaarheid, en afgesloten voor privézaken. Zal dat eens overleggen.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Maar als je onzichtbaar voor anderen wilt communiceren kun je dat toch via PB - berichten doen?

Offline
Berichten: 878

Ja, dat kan inderdaad ook, maar dan kun je geen oproep doen voor een probleem waar je mee loopt en je niet weet wie er ook mee te maken heeft.

Ik ben ondertussen een paar forums aan het verplaatsen of hernoemen.

  • Omdat jullie tevreden zijn is het Vraag maar Raak gedeelte hetzelfde gebleven. Ik vind hem ook heel duidelijk. Alleen 'vraag verder' is geworden 'Vraag maar Raak - leven na de behandeling' en in de zin eronder gebruik ik nu de term 'late gevolgen van kanker'.
  • Het 'lotgenoten stellen zich voor' forum heb ik bovenaan geplaatst, dan kunnen nieuwe leden deze sneller vinden.
  • Verder worden een paar niet vaak gebruikte fora samengevoegd, vooral bovenin de pagina (nieuws, vraag en antwoord, spam), zodat het 'vraag maar raak gedeelte' sneller in beeld is voor nieuwe gebruikers. (Ben ik nog mee bezig).
Offline
Berichten: 4255

wat goed lucky74! ik ben erg blij met jou :)

Offline
Berichten: 156

Vindt het trouwens wel erg jammer dat de vrouwen met uitzaaiingen zich vooral op Facebook richten, want dat is ook een reden dat dit forum minder levendig wordt. Ook vind ik het fijn om te weten hoe het met mensen gaat. De dames die ik hier dan een hele tijd niet meer zie, zitten wel in mijn gedachten en dikwijls vraag ik me af hoe het met ze zal zijn. Je leeft toch met elkaar mee en ondanks dat je elkaar niet persoonlijk kent raakt het enorm als er dan slecht nieuws is of iemand overlijdt. Zelf zit ik niet op Facebook en zou ik me wel aanmelden, dan krijg je hetzelfde als bij stoere leeuw, dan word je afgewezen omdat je (nog) geen uitgezaaide borstkanker hebt. 

Ook nieuwe mensen met uitzaaiingen krijgen zo veel minder info op deze site, want er wordt gewoon minder gereageerd omdat je nu eenmaal geen info kunt geven als je zelf niet mee doet aan studies en trials.

Het is fijn dat er mensen zoals Lucky zijn die hun best doen voor dit forum, maar het ligt ook aan ons vrouwen met elkaar om een forum levendig te houden. Het ligt niet alleen maar aan BVN en dat wil ik ook maar eens een keer gezegd hebben. Het gaat al net als in de politiek er komen allemaal subgroepjes en afsplitsingen en dat vind ik heel erg jammer, omdat je allemaal van elkaar kunt leren en ook als je elkaar soms niet begrijpt kan dat een leermoment zijn. 

Ik begrijp best dat mensen op Facebook misschien sneller reageren dan hier op het forum, maar niet iedereen spendeert evenveel tijd of is even handig op social media.

Offline
Berichten: 878

Mooi gezegd Billeke. We doen het samen smiley

Offline
Berichten: 251

Ik zit ook in een aanal faceboekgroepjes, maar daar heb ik toch minder mee dan met de Amazones. Daar gaat het voornamelijk over persoonlijke ervaringen, en omdat een onderwerp best snel wegzakt is dat veel vluchtiger.

Hier is alles overzichtelijk ingedeeld, en als een onderwerp is weggezakt dan is het dus ook weer makkelijk terug te vinden.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik voel me hier thuis op dit forum. En aan mij zal het niet liggen om de boel "levendig" te houden. Maar veel info over behandelingen heb ik helaas niet te bieden. Facebook zit ik wel op, ook op een paar groepen, voor gerbils, voor Blauwe Russen, voor CBD -olie.

Maar voor borstkanker - nee dat spreekt me niet aan, vind het te oppervlakkig. En te alsmaar herhalen, gewoon omdat mensen de moeite niet nemen oudere berichten na te lezen.

Offline
Berichten: 338

Misschien is Facebook meer voor de snelle sex en de Amazones meer voor een duurzame relatie. :)

 

Ik heb geen Facebook maar ik voel me hier ook thuis. Amazones zijn (iets) jonger als de gemiddelde vrouw met borstkanker. Dus het is hier meer echt lotgenotencontact. Het is niet heel druk op het forum maar gelukkig zijn jonge vrouwen met borstkanker een uitzondering.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Eigenlijk een rare uitdrukking "levendig" op een forum voor mensen met een dodelijke ziekte.....

Ik ben één van de oudsten hier denk ik.......zijn niet veel 60+ ers over. Hahaha kan in fungeren als forum-oma.

 

Offline
Berichten: 63

Mora2202 schreef:

 

Misschien is Facebook meer voor de snelle sex en de Amazones meer voor een duurzame relatie. :)

 

Ik kom niet meer bij hier. Wat een vergelijk. Geweldig. Ik moet zeggen dat ik ook op de facebookpagina van de uitgezaaide borstkanker zit. Maar ben zeker ook nog zo nu en dan op de Amazones. Zeker ook omdat het me veel goed heeft gedaan toen ik het net had. Wat minder actief toen het heel goed met me ging. Maar nu het dan weer terug is, is het fijn hier weer te komen. Alleen voel  ik me nauwer verbonden met de FB groep Carpe Diem omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. En als het is uitgezaaid is het in mijn beleving toch echt heel anders. Ik wil graag nieuwe lotgenoten tot steun zijn voor zover ik dat kan. Want ik weet er nog maar zo weinig van. Maar daarom laat ik de Amazones niet los. Maar iets meer reuring hier zou fijn zijn. 

Offline
Berichten: 878

Haha, ja, ik moest ook lachen om die uitspraak.

Ik denk ook dat mensen best op twee plekken kunnen buurten. Ik kan me heel goed voorstellen dat je als je uitgezaaide borstkanker hebt echt in een ander schuitje zit. Jullie kennen ons schuitje wel, maar wij jullie schuitje niet. Heel mooi dat je graag lotgenoten tot steun wil zijn, Jadey.