Radar over implantaten

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 46
Radar over implantaten

Hallo allemaal,

Misschien iets wat sommige niet willen zien, maar radar heeft pas een hele uitzending gehad over implantaten (26 nov). Gaat ook een heel stuk over borstimplantaten / protheses. Blijkt dat er heel veel protheses nog steeds niet goed getest worden en ook niet goed blijken te zijn.

Ik ben er zelf een beetje door in twijfel geraakt... Ik heb bij mijn operatie in augustus een tissue expander laten plaatsen en was later vrij zeker over om volgend jaar die te laten vervangen voor een siliconen, omdat het herstel met eigen weefsel gewoon veel langer duurt en mijn arts zei dat de risico's van vroeger er niet meer zijn. Na deze uitzending geloof ik daar niet echt meer in, en weet nog niet echt wat ik ermee aan moet. Gelukkig heb ik nog even de tijd, maar misschien wel een aanrader om te kijken als je binnenkort zo'n operatie op de planning hebt staan, en dit nog even goed met je PC te bespreken...

Wil niemand onnodig ongerust maken, maar we willen er allemaal wel uiteindelijk profijt van hebben en geen lasten.

Offline
Berichten: 46

Sorry, zie net dat dit eigenlijk onder het topic Media had moeten staan...

afbeelding van assie66
Offline
Berichten: 11

IK heb ze nu 4 jaar beide zijden. Volgens mijn pc de allerbeste en allerveligste van allergan. Ik heb er tot nu toe geen problemen mee. En hoop ze ook niet te krijgen. Ik ben aan een zijde ook nog met bolus bestraald opvolledig gevulde expander.Later nog 2 x een lipofillng erbij gehad. Ik hoop dat je een goede keuze voor jezelf kunt maken. voor mij volet het nog altijd goed!

Offline
Berichten: 4223

Het is heel moeilijk. Allereerst gaat het in de meeste gevallen goed. Maar als je klachten krijgt is het wel nuttig om dan alert te zijn.

En met je plastisch chirurg overleggen over welke type de minste risico's geeft en doorvragen waar zijn of haar mening op gebaseerd is: welke onderzoeken, welke langdurige resulaten? Ik denk dat ze dan zeggen dat ze dat niet weten.

Zelf heb ik sinds 2007 protheses. Tegen mij is destijds niet gezegd dat ze gewoonlijk na 10-15 jaar vervangen moeten worden. Dat vind ik al vreemd. Maar ik heb geen klachten ervan.

Nu ik elders uitzaaiingen heb, maar er ook onrust is in het borstgebied, is het beter ze te laten zitten omdat je geen extra onrust (operatie, verspreiding tumorcellen, etc.) in het borstgebied wil creëren.

Offline
Berichten: 46

@assie66: Fijn om te horen dat jij er nog altijd heel blij mee bent! Ik heb gelukkig nog even de tijd eer ik een beslissing moet nemen,  maar heb wel gevraagd om ook een gesprek te krijgen met een chirurg die opvuld met eigen weefsel. Ben zelf ook bestraald met een opgevulde expander en tot nu ook helemaal geen klachten, gelukkig!

@ellenk: Ik weet inderdaad dat het in veel gevallen gelukkig wel goed gaat, maar toch onstaat er wel wat twijfel na zo'n programma. Vind het gewoon erg verontrustend om te weten dat veel implantaten nog altijd slecht zijn. Wat erg voor je dat ze bij jou geen prothesewissel (meer) kunnen doen door uitzaaiingen! Hoop echt voor je dat je geen extra problemen krijgt met je prothese, zodat je ze ook rustig kan laten zitten. Maar wat je zegt, wel bizar ook dat ze nooit hebben gezegd dat ze na zoveel jaar vervangen moeten worden, transparant is het niet echt.

Online
Berichten: 459

Ik raak toch wel weer aan het twijfelen door deze verhalen of ik wel een reconstructie wil. Van eigen weefsel is geen goede optie voor mij, dus het is of siliconen of plat blijven. In ieder geval ga ik er wel in duiken welk type prothese er geplaatst zou gaan worden. 

Nooit erg gevonden dat ik slank ben, maar nu had ik graag wat extra vlees op de botten gewild :-)