lotgenoten zonder sex

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van altec
Offline
Berichten: 1
lotgenoten zonder sex

Ik ben een man van rond de 40 jaar en ben via deze site opzoek naar lotgenoten, waarvan de vrouw borstkanker heeft gehad, en waardoor de sexuele gevoelens bij de vrouw zijn verdwenen.

Ik hoop dat er stellen zijn die in de zelfde situatie zitten als ik en mijn vrouw.
Ik ben al op verschillende websites wezen kijken, maar (met alle respect voor de vrouwen) ik kon nergens een forum of website vinden waar mannen hun ervaringen kunnen/willen delen als hun vrouw borstkanker heeft (gehad).

Mijn vrouw heeft ongeveer 6 jaar geleden de diagnose borstkanker gekregen, zei was toen 35 en met twee jonge kinderen kwam de klap hard aan. Na een borstbesparende operatie, bestraling, een hormoon behandeling van 5 jaar, en het verwijderen van haar eierstokken (omdat de kanker hormoongevoelig was), zijn we nu zo'n 6 jaar verder en kunnen we ons weer helemaal richten op de toekomst.
Wat echter blijft (en is ontstaan na alle behandelingen), is het gebrek aan sexuele gevoelens bij mijn vrouw. Wat we ook proberen, ( en geloof me dat hebben we gedaan), de gevoelens bij mijn vrouw lijken niet terug te komen.
Wij hebben ongeveer 2 tot 3 keer sex per jaar , en dan nog kan mijn vrouw niet echt opgewonden raken.
Onze relatie is zéér sterk, en we hebben over het gemis aan sexuele gevoelens al heel vaak met elkaar gesproken, echter tot een oplossing is het tot nu niet gekomen.

Nu heb ik als man zijnde natuurlijk wel mijn sexuele gevoelens, en ben hopeloos op zoek naar de juiste invulling van onze relatie.
Nu zullen vele van u natuurlijk zeggen dat er voor mannen genoeg films te krijgen zijn, en dat een man zich zelf heel goed alleen kan redden....... :? Echter ik kan uit ervaring spreken als ik zeg dat deze bewuste films, en het zelfbehulpzaamheid ook zijn grenzen kent. Ook een man wil zo af en toe aangeraakt worden, en heeft ook behoeft aan passie.

Mijn vraag aan alle mannen en/of stellen die in dezelfde situatie zitten (of hebben gehad), hoe hebben jullie dit opgelost, of hoe gaan jullie hier mee om.

Alvast bedankt voor alle reacties!

Offline
Berichten: 4259

Beste Altec,
Het feit dat er niet gereageerd wordt geeft wel aan hoe een gevoelig onderwerp het is.
Toch weet ik dat je niet de enige bent die ermee worstelt maar hoe anoniem het hier ook is, toch is het blijkbaar heel moeilijk om hierover van gedachten te wisselen.
En eigenlijk is er ook maar één advies.
Dat je er samen met je partner uit moet zien te komen. En voor ieder paar is de oplossing een andere.
Zijn jullie wel samen op zoek geweest bij een seksuoloog o.i.d.? Want daar kunnen soms nog wel andere oplossingen uit komen dan je zelf al had bedacht.

Bij mij zijn de eierstokken ook verwijderd, dus passie? Dat is ook bij mij wisselend in meer of mindere mate verdwenen. Wel blijft er liefde en juist door die liefde vinden we af en toe de weg naar intiem contact wel weer. Maar neen, het wordt nooit meer zoals het was.

Met de jaren is het wel beter geworden en daarbij geldt dan wellicht ook, dat de borstkanker voor mij al veel verder weg is, en we beiden ook ouder zijn geworden, dat verandert dus voor alletwee.

Offline
Berichten: 177

Ligt niet zo heel gevoelig, maar ik kan niet zoveel met deze vraag.
Geen idee namelijk waar het probleem zit. Wel voor Altec, maar niet voor zijn vrouw. Dat kan namelijk zoveel zijn! Je hele lijf en ziel ben je kwijt, je oude ik is er niet meer, word maar eens vriendjes met de nieuwe ik, dat duurt wel even.
Geen idee of dat na zes jaar 'klaar is'.
Oftewel: hulp gaan zoeken, want dit klinkt echt als een issue! Je bent 'hopeloos' op zoek naar de 'juiste' invulling van jullie relatie. Zelfs de sterkste relatie komt door dit soort gevoelens onder druk te staan!