neussonde vanwege braken na chemo

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van banditos
Offline
Berichten: 3
neussonde vanwege braken na chemo

Hallo,

Na 5 chemo's en nog 1 te gaan op 1 maart is mijn vrouw afgelopen donderdag opgenomen omdat ze bijna alles wat ze tot zich neemt uitspuugd.
Nu heeft ze een sonde via de neus en wordt het langzaam opgevoerd tot 70 ml per uur.
Deze sonde krijgt ze ook mee naar huis ( zodra ze naar huis mag)en moet ik het zelf gaan geven. Zijn er andere mensen die hier ervaring mee hebben.
Ben namelijk benieuwd hoe lang zij dit moet doen en wanneer het moment is dat de sonde er uit mag.
Ben echt blij als de chemo's voorbij zijn wat een rotspul is dat.
Ik weet dat het helpt maar toch.
En hoe lang duurt het voordat je als patient merk dat de smaak en je haar weer terug komt en wanneer je een beetje opknapt van de vermoeidheid

Banditos*

*gebruikersnaam op verzoek aangepast door moderator Bergamot

Offline
Berichten: 177

Dat is heel erg vervelend Banditos*, ik hoop dat het snel weer wat beter gaat met je vrouw!! Wil je haar zeggen dat ik aan haar denk en een kaarsje brand?!

Ik heb geen ervaring gelukkig met spugen, maar mijn smaak kwam vrij snel terug, na een week of twee proefde alles weer redelijk normaal. Er zijn wel nog steeds dingen waar ik spontaan van ga kokhalzen, maar dat komt omdat dat met chemo gekoppeld is of zo.
Ik heb 18 december de laatste chemo gehad, dus twee maanden geleden en ik heb al mooie stoppeltjes! Ook mijn wenkbrauwen, die na de chemo pas uitgevallen zijn, groeien al weer voorzichtig!

*gebruikersnaam op verzoek aangepast door moderator Bergamot

Offline
Berichten: 1108

Hoi Banditos*,

Wat vervelend voor je vrouw dat ze zo heftig reageert. Ik hoop dat ze zich snel beter voelt. Ik heb ook geen ervaring met spugen. Hoe lang het duurt totdat je smaak terug komt is per persoon heel verschillend en ligt ook aan de soort chemo. Bij AC heb ik geen smaakverlies gehad en bij taxotere een weekje ongeveer. Je haar begint te groeien zodra de chemo's gestopt zijn. Maar dan duurt het nog even natuurlijk voordat je het ziet. Vermoeidheid is ook heel persoonlijk. Ik denk dat als de chemo's voorbij zijn en ze niet meer zoveel hoeft te spugen, ze zich al een heel stuk beter gaat voelen. Dat hoop ik tenminste. Sterkte!

Je had het berichtje 2x geplaatst, ik heb er eentje verwijderd. Het zou fijn zijn om je eigen verhaal bij te gaan houden in je profiel. Zo blijft alles beter bij elkaar en kunnen mensen ook makkelijker op je verhaal reageren. Als je hulp nodig hebt met het aanmaken van je eigen verhaal of met het kopieeren van berichtjes naar je eigen verhaal dan kun je me altijd een pbtje sturen.

Liefs Kaatje

*gebruikersnaam op verzoek aangepast door moderator Bergamot