Pruik blond lang haar

3 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 832
Pruik blond lang haar

Hoi,

In mijn opruimmarathon kwam ik mijn pruik en een ander haarstukje tegen. Ik kreeg dat toen vergoed, dus ben ik naar zo'n echte pruikenwinkel geweest. Uiteindelijk niet opgehad. Het voelde zo nep. Denk dat dat meer aan mij lag dan aan de pruik. 

Iemand hier interesse? Of krijgt iedereen het nog steeds vergoed? Het is dus een blonde pruik, zie de kleur van mijn eigen haar, met een mooie donkere haaraanzet. Haar is langer dan mijn echte haar hier op de foto. Ik weet niet meer of je het kon krijgen in diverse groottes, als dat zo is heb ik vast een kleine besteld, want ik heb een klein hoofd.

Beetje vaag dit allemaal, maar misschien weten jullie nog hoe het zat.

Offline
Berichten: 252

Er is natuurlijk een vergoeding vanuit het basispakket ziektekostenverzekering. Dat staat op iets van EUR 400 en nog wat. Gelukkig heb ik het nooit nodug gehad want geen chemo.

 

Maar ik kan mij best voorstellen dat een ander hier behoefte aan heeft. Hoewel omvang pruik enz misschien wel weer erg persoonsgebonden is?

Offline
Berichten: 187

Ja een pruik moet wel goed passen hoor, want anders zie je het echt wel en waait hij misschien wel af als je tegenwind hebt laugh. Dat was altijd mijn grootste angst. En ja, het wordt nog steeds vergoed vanuit de basisverzekering zag ik onlangs.

Ik ben toen naar een gespecialiseerde kapper gegaan en daar gingen we gewoon passen, voor de maat, maar ook voor de kleur en het model. En de kapper heeft er toen uiteindelijk ook nog zelf in geknipt om hem wat uit te dunnen.

Hier ligt hij ook nog steeds ergens... ik heb hem wel gedragen tijdens en na de chemo. Volgens mij is hij daardoor misschien niet geschikt om 'door te geven'. Ik weet ook niet waarom ik hem nog heb, zal vast niet uit weemoed zijn surprise.... Maar ik voelde me er wel zekerder door, maar was toch blij dat ik daarna weer met een kort koppie verder kon.