Bruin vocht uit tepel

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7
Bruin vocht uit tepel

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier dus allemaal nog wat onwennig...

Waar ik mee zit is het volgende...

Ik ben 47, getrouwd en heb drie kinderen. Oudste dochter is ook al getrouwd, tweede zoon zit op kamers in Hilversum en jongste van 11 is nog lekker thuis.

Vorige week ontdekte ik ineens dat er bruin vocht uit mijn linker tepel komt. Heb het eerst nog een dag laten rusten maar toen ik het vrijdag weer zag toch maar tegen mijn man verteld. Ik ben maandag naar de huisarts geweest. Hij kon niets verdachts voelen maar hij zei ook dat ik moeilijke borsten heb omdat ik veel opgezette klieren heb. Het bruine vocht heeft hij ook gezien. Het is niet veel wat eruit komt en het komt ook maar uit één gaatje om het maar even zo te zeggen.
De huisarts heeft me doorgestuurd naar de mamma poli en overmorgen kan ik daar al terecht. Alle onderzoeken achter elkaar en 's middags de uitslag.

Het is heel raar maar ik heb een 'niet pluis' gevoel. Hoeft natuurlijk niets te betekenen maar vooruit...
Er schiet steeds van alles door mijn hoofd.

Ik vroeg me af of jullie dit herkennen en of er iemand anders is die ook deze klachten had en hoe het daarmee is gegaan.

Nou...ik stop...moet nog een surprise maken met mijn jongste zoon. Even wat afleiding.

Offline
Berichten: 156

Hallo Marjoke69, welkom op het forum hier. Kan je helaas niet helpen, want ik heb zelf geen ervaring met vocht uit de tepel. Ik snap je "niet pluis" gevoel, want het is natuurlijk wel een signaal dat er iets aan de hand kan zijn. Dat gevoel gaat natuurlijk pas weg als je de uitslag krijgt. Het is een hele slopende tijd, dat wachten op een onderzoek en de uitslag. Zelf zocht ik zoveel mogelijk afleiding toen ik moest wachten op de uitslag en daarna eigenlijk ook zodra ik lichamelijk daar enigszins toe in staat was/ben. Hoop voor je dat er niets ernstigs aan de hand is. Laat je het even weten hier?
Groet Billeke

afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7

Dat zal ik zeker doen. Die onzekerheid is inderdaad heel heftig. Ik heb al veel op Internet zitten kijken en dat verontrust me best eerlijk gezegd. Anderzijds wil ik me ook niet meteen van alles in het hoofd halen maar je weet maar nooit.

Hartelijk dank voor je reactie!!!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Marjoke bij mij begon het 3 jaar geleden met vocht uit 1 tepel. Was ook niks voelbaar in beide borsten. Bleek wel kanker te zijn, in beide borsten totaal 3 tumoren. Die dus van buitenaf niet te voelen waren.

Ik wil je niet bang maken maar je vroeg ervaringen en dit is de mijne. Ik ben klaar met behandelen, dubbele amputatie en 13 maanden kuren (chemo en immuun). Ik heb gekozen voor geen recontructies maar tattoos over de littekens.

afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7

Wat erg Stoere Leeuw....dank voor het delen van je ervaring. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat het bij mij ook zo is maar vrees er echt voor.
Ik heb in het verleden wel vaker vocht uit tepels gehad maar dan was het gelig of wit. Ik voelde dan wel dat het iets hormonaals was want dan had ik heel gespannen borsten. Maar dat is nu niet zo...al heb ik nu wel dat ik ineens van alles voel. Volgens mij beeld ik het me in omdat ik nu zo in onzekerheid zit.

afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7

Hoi Billeke en stoere Leeuw,

Ik had beloofd om te vertellen hoe het is gegaan. Bij deze...

Vrijdag dus naar de mammapoli. De mammografie was te doen maar bij de tweede foto van de linkerborst deed het wel pijn. Vervolgens naar de echo. De arts die de echo deed zag in de linkerborst een plek die ze niet helemaal vertrouwde. Ze heeft een punctie gedaan met een dikke naald.
Daarna moest ik naar de chirurg. Zij zei dat het er op het oog onschuldig uitziet maar dat voor de zekerheid een punctie is gedaan. Wat haar geruststelde was dat het een ronde vorm heeft. Dat was van de ene kant ook zo maar van de andere kant bekeken zaten er wel rare hoeken aan. Het is 2,5 cm groot. Zelf kan ik het niet voelen. Heb grote borsten, cupmaat F en ik denk dat het best diep zit.

Ik probeer mijn gedachten te verzetten en positief te blijven maar ben pas gerustgesteld als ik hoor dat er daadwerkelijk niets aan de hand is.

Ze wilde nu ook nog niet praten over hoe verder ed. Dat begreep ik wel. Stapje voor stapje maar...

Ik kan dus nog niet in hoera stemming zijn eerlijk gezegd.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Wat akelig Marjoke dat je nog in onzekerheid zit. Ik duim heel hard voor je dat de uitslag goed zal zijn!

afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7

Sinds gisteren komt er nu ook bloed uit. Zelfde borst, andere melkgang. Krijg er de zenuwen van....

Offline
Berichten: 251

[troost]

afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7

Nou....vanmiddag naar het ziekenhuis geweest voor de uitslag...

Ik kon meteen de spreekkamer in en de assistente ging meteen de mammacare verpleegkundige bellen. Help! Dacht ik...die komt alleen bij slecht nieuws.
Al snel kwam de chirurg. Zij had het volgende te melden:

De knobbel waar het biopt van is genomen is goedaardig en gaat om een zogenaamde fibroadenoom.
Van het tepelvocht wat is afgenomen is naar boven gekomen dat er wel wat foute cellen in zaten. Alleen het was niet genoeg voor een 100% zekere diagnose.
Vanmorgen heb ik zelf wat afgenomen wat al vorige week afgesproken is. Dat is nu opnieuw opgestuurd en daar krijg ik volgende week telefonisch de uitslag van.

Het blijft dus nog even spannend.....

Enerzijds geruststelling, anderzijds nog niet helemaal. Mocht er in het vocht toch meer foute cellen zitten weet ik in ieder geval dat er nog meer onderzoeken aan zitten te komen. Ze willen me voorlopig wel even goed in de gaten blijven houden zei de chirurg.

Ik zag dat de chirurg de foute cellen in het vocht niet had verwacht. Maandag wordt het ook nog besproken in een team van artsen.

Ik ben er erg rustig onder gelukkig. Ik heb wel zoiets van: mocht er volgende week toch niets uitkomen, dan wel een andere keer. Net alsof het toch boven mijn hoofd hangt. Heel gek...maar nogmaals....ik ben niet in paniek en ben bereid om alles op me af te laten komen.