afwijkende ECG?

5 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 236
afwijkende ECG?

Ik begin binnenkort met de oncorevalidatie training. Als onderdeel hiervan was er een inspanningsproef, met een ECG in rust en ook tijdens de inspanning. Alles ging goed en ik ging weer naar huis, blij en een beetje bezweet. Maar nu, enkele dagen later, belt de arts mij om te zeggen dat de cardioloog een afwijking gezien heeft in mijn ECG in rust (bij inspanning was deze normaal). En er wordt gevraagd om een echo van mijn hart te laten doen.
Ik was vandaag toch in het zh voor mijn herceptine en meldde het aan de oncoloog. Zij heeft opnieuw een ECG laten uitvoeren, en daarop zou een verlenging van het AV blok op te zien zijn (zei de verpleegster mij achteraf, op mijn aandringen).
Ik zou me geen zorgen moeten maken, zei de verpleegster. Maar ja, wat is dat nu, iets met mijn hart? Is dit iets typisch herceptine of bestraling of...?
Nu ja, waarschijnlijk vind ik hier geen antwoord. Er is een echo gepland.
Maar zijn er hier nog vrouwen die zoiets voorgehad hebben?

groetjes
smim

Offline
Berichten: 242

Kan heel onschuldig zijn, Smim! Makkelijk gezegd, maar als er wordt gezegd dat je je geen zorgen moet maken, probeer het dan ook maar niet te doen.
Mijn man heeft ook al heel lang een afwijking in zijn ECG, en die bleek te wijten zijn aan een aangeboren iets vergrote hartkamer. Elke keer als hij gekeurd moet worden neemt hij de oude strookjes mee, want anders vertellen ze hem weer dat hij een afwijking heeft en naar de cardioloog moet.

Offline
Berichten: 236

bedankt voor jouw reply :)
Ja ik maakte er mij gisteren wel druk in, ik heb er zo stilaan een beetje genoeg van, van alle onderzoeken, specialist naar specialist en zo...maar bon.
Ach, vandaag kan ik het al weer beter plaatsen... Ik heb gisteren naar mijn huisarts gebeld en die zei dat het misschien aan alle medicatie van het afgelopen jaar kan liggen, of aan de bestraling... maar ze gaf mij ook niet echt de indruk dat het een ernstige situatie is... eventueel iets om rekening mee te houden. Volgende week heb ik een hart echo. dan weet ik meer.
komt wel goed :)

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Voor mijn operatie werd bij eerste hartonderzoek een ruis geconstateerd. ECG en echo waren ook niet 100% goed. na alle hartonderzoeken gesprek met cardioloog. Ik heb een lekkende hartklep, maar de operatie moest uiteraard doorgaan - dubbele borstamputatie. Anders zou ik sowieso doodgaan.
De pompfunctie wordt om de 3 maanden bekene en die blijft prima 74%.
Nog 3 x Herceptin en dan ben ik klaar. Hopelijk blijft mijn hart het braaf goed doen.
Ik wil nog steeds 95 worden - krakende wagens lopen het langst toch.

Offline
Berichten: 236

Even updaten. Dus ik kreeg een hart echo en daar was niets op te zien. Het wordt opgevolgd omwille van de herceptine. De oncoloog heeft toch nog een extra afspraak met de cardioloog aangevraagd. In het slechtste geval moet ik dan misschien medicatie nemen om mijn medicatie te kunnen nemen.
Nog 7x herceptine - ik begin er naar uit te kijken naar de dag dat ik enkel nog tamoxifen heb als behandeling.