Atypische cellen

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Marjoke69
Offline
Berichten: 7
Atypische cellen

Vorige week maandagmiddag ben ik bij de huisarts geweest omdat ik sinds twee weken bruine tepeluitvloed had uit mijn linkerborst. Hij heeft mij doorverwezen naar de mammapoli waar ik vorige week vrijdag ben geweest. Er is een mammografie gemaakt van beide borsten en een echo. Naar aanleiding van de echo is er ook nog een punctie genomen. Ik blijk in mijn linkerborst een knobbel te hebben van 2,5 cm. Vooralsnog zag het er niet kwaadaardig uit maar onderzoek van het genomen biopt moet dat uitwijzen. Ik heb daar vandaag de uitslag van gekregen. Ook is de tepeluitvloed op kweek gezet.

Ik kon meteen de spreekkamer in en de assistente ging meteen de mammacare verpleegkundige bellen. Help! Dacht ik...die komt alleen bij slecht nieuws.
Al snel kwam de chirurg. Zij had het volgende te melden:

De knobbel waar het biopt van is genomen is goedaardig en gaat om een zogenaamde fibroadenoom.
Van het tepelvocht wat is afgenomen is naar boven gekomen dat er wel wat foute cellen in zaten. Alleen het was niet genoeg voor een 100% zekere diagnose.
Vanmorgen heb ik zelf wat afgenomen wat al vorige week afgesproken is. Dat is nu opnieuw opgestuurd en daar krijg ik volgende week telefonisch de uitslag van.

Het blijft dus nog even spannend.....

Enerzijds geruststelling, anderzijds nog niet helemaal. Mocht er in het vocht toch meer foute cellen zitten weet ik in ieder geval dat er nog meer onderzoeken aan zitten te komen. Ze willen me voorlopig wel even goed in de gaten blijven houden zei de chirurg.

Ik zag dat de chirurg de foute cellen in het vocht niet had verwacht. Maandag wordt het ook nog besproken in een team van artsen.

Ik ben er erg rustig onder. Ik heb wel zoiets van: mocht er volgende week toch niets uitkomen, dan wel een andere keer. Net alsof het toch boven mijn hoofd hangt. Heel gek...maar nogmaals....ik ben niet in paniek en ben bereid om alles op me af te laten komen.

Is er iemand bekend met bovenstaande?

Offline
Berichten: 23

Hi marjoke
Helaas heb ik geen ervaringen hierin maar ik hoop dat je goed nieuws hebt mogen krijgen. Liefs jolanda

Offline
Berichten: 178

Hoe is het gegaan? Weet je al meer?