Borst vol met goedaardige tumoren dilemma

1 bericht / 0 nieuw
Offline
Berichten: 6
Borst vol met goedaardige tumoren dilemma

Mijn linkerborst zit vol met Fibroadenomen/ tumoren die op Fibroadenomen lijken. alleen drie van de velen tumoren zijn bewezen Fibroadenomen via een biopt. Ze vonden de andere tumoren op Fibroadenomen lijken dus was biopt niet nodig zeiden ze op de Mamapoli.
Ook heb ik constant pijn aan die kant en ben ik er dus altijd bewust van dat er van alles zit in mijn borst.
Ik heb sterk het vermoeden ( ooit een keer gestopt met de pil en had geen last meer van pijn), en de mamacare verpleegkundige denkt het ook,dat de Yaz pil in ieder geval de pijn uitlokt en misschien ook de Fibroadenomen.
Het probleem Is dat ik niet zo gemakkelijk kan stoppen met de pil omdat ik een hormoon aandoening heb (PMDD). Dit is zeg maar PMS maar dan 100 keer heftiger. Denk aan zware depressie, suïcidaal, hoofdpijn, vermoeidheid tien dagen voor de menstruatie. Wanneer mijn menstruatie begint heb ik nergens last meer van. De pil onderdrukt mijn menstruatie waardoor ik hier geen last meer van heb.
Ik maak me toch wel wat zorgen, niet alle tumoren die te zien waren op de echo zijn via biopt bewezen goedaardig, moet ik dan toch stoppen met de pil? En een hele moeilijke tijd krijgen waardoor ik eigenlijk niet meer normaal functioneer? Of is dit zo onschuldig dat ik gewoon de pil kan blijven door gebruiken ?
Alleen mijn oma heeft borstkanker gehad op 70 jarige leeftijd. De rest van mijn familie voor zo ver ik weet niet.

Liefs