Een jaar pijn maar geen oorzaak? :(

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Butterfly85
Offline
Berichten: 2
Een jaar pijn maar geen oorzaak? :(

Lieve meiden,

In wanhoop type ik dit bericht. Even in het kort waarom ik een post maak. In 2013 kreeg ik last van mijn linkerborst. Mijn huisarts verwees mij door naar het ziekenhuis. Ik heb toen een mammo laten maken, een echo en vervolgens een mri. In eerste instantie werd aangegeven dat er sprake was van een fibroadenoom. Vervolgens werd er gezegd dat er alleen sprake was van dicht weefsel (?). Ik ben naar huis gestuurd met de conclusie er is niets aan de hand voor de pijn moet je maar paracetamol slikken. In 2014 kreeg ik weer een mri met dezelfde uitslag. Ik heb afgelopen week weer een mri ter controle moeten maken. A.s. donderdag krijg ik de uitslag te horen. Ik heb nu al een jaar heel veel pijn in met name de klieren en mijn linkerborst. Soms een trekkend gevoel naar mijn arm waarnaar die ook niet volledig functioneerbaar is. De pijn verschilt in steken tot zeurende pijn. Ik word moedeloos omdat ik maar 1 keer de arts zelf heb gesproken en de pijn mijn leven is gaan beheersen. In alle andere gevallen was de mammacare verpleegkundige die mij het verhaal deed.
Ik ben nu 30 jaar en heb 5 jaar geleden mijn zus verloren aan borstkanker. Hetzelfde geldt voor een nicht. Ik heb het genonderzoek verricht maar er is geen sprake van een erfelijkheidsfactor.

Wat moet ik doen tegen de pijn en onrust in mijn hart?

afbeelding van Butterfly85
Offline
Berichten: 2

Ik reageer maar op mijn eigen post. Hopelijk leest iemand mee. Ik heb vandaag de uitslag van de mri ontvangen. Op de mri was weer niets zichtbaar vertelde de verpleegkundige. Op de vraag of ik nog pijn had heb ik uitleg gegeven van de situatie en hoe moedeloos ik werd. Tijdens mijn relaas gaf ik ook aan dan maar m'n borst preventief te willen verwijderen. De verpleegkundige wilde het een en ander met de chirurg bespreken. Toen de arts kwam vertelde hij resoluut dat controles niet meer nodig waren. Ook was er geen oorzaak van de pijn. Wat mij de tranen in de ogen deed springen was het moment dat hij zei dat hij mijn gedachte aan verwijdering heel rigoreus vond. Hij gaf aan dat ik 'n zalfje moest proberen. Vervolgens zou eventueel de pijnpoli iets kunnen betekenen en toen zei hij: als de klachten dan nog aanhoudeb verwijs ik je eerst door naar een psycholoog want de wens om je borst te verwijderen moet dan onderzocht worden.

Ik stond perplex en aan de grond genageld. Hij verdween uit de kamer en de verpleegkundige kwam met het receptje voor de zalf. Is dit een normale procedure??

Offline
Berichten: 227

Beste Butterfly85,
Wat erg dat je al zo lang pijn hebt aan je borst. Ik kan me voorstellen dat dit heel confronterend is, vooral ook aangezien je je zus onlangs verloren hebt aan borstkanker. Bij jonge vrouwen is er vaak, zoals bij jou, sprake van dicht borstweefsel, of klierweefsel. Een fibroadenoom is op zich geen oorzaak voor onrust. Tenzij die erg pijn doet, wordt het meestal niet verwijderd, enkel opgevolgd.
Als je pijn blijft hebben, en je niet blij bent met de opvolging in jou ziekenhuis, kan je altijd naar een ander ziekenhuis gaan. Maar uit jou verhaal, denk ik niet dat je je ongerust moet maken. Er zijn twee MRIs, een mammo en een echo, die allemaal ok waren (toch?).
Voor zover ik weet, worden borsten enkel preventief geamputeerd wanneer er risico is voor borstkanker. Indien er geen genetisch risico werd aangetoond, en ook geen verdachte beelden na mammo (etc), dan lijkt mij dit inderdaad niet de oplossing voor jou probleem.
De pijnpoli kan jou misschien helpen...misschien zijn er andere trajecten.
Lieve groetjes
smim

Offline
Berichten: 321

Hallo Butterfly85, ik kan me je zorgen heel goed voorstellen. Je hebt je zus en nicht verloren aan borstkanker en je loopt al langere tijd rond met pijnklachten. Het feit dat er geen genmutatie is aangetoond, betekent niet per definitie dat er geen sprake is van erfelijke aanleg. Ikzelf ben ook negatief gecheckt op BRCA1/2 en CHECK2. Echter, omwille van onze familiegeschiedenis is er volgens de brief die ik van de klinische geneticus heb gekregen wél sprake van familiaire belasting. Mijn zussen en nicht hebben daardoor een verhoogde kans van 30%. Dit houdt in dat zij jaarlijks een echo krijgen en lichamelijk onderzoek door een specialist. 'Mijn' eigen tumor van 8 cm was niet zichtbaar op de mammografie, wel op MRI. Wij hebben allen veel en dicht klierweefsel.

Wellicht is het een goed plan om je dossier op te vragen en een ander ziekenhuis hiernaar te laten te kijken. Hopelijk krijg je dan een duidelijk antwoord, voel je je serieus genomen en krijg je de rust die je inmiddels nodig hebt.

Chirurgen verwijderen geen gezonde lichaamsdelen tenzij daar een grondige reden voor is (BRCA). Daarom zou ik ook het advies van Smim volgen wat betreft je pijnklachten. Plus regelmatige controle van je borsten door beeldvorming, gezien je familiegeschiedenis.

Heel veel sterkte en ik hoop dat je klachten gauw mogen verminderen.

Offline
Berichten: 2286

Butterfly, mij klinkt het als masthopathie...is daar niet over gesproken?
Wij hebben er een topic over :arrow: klik hier. Helaas is dit vreselijk pijnlijk maar gelukkig niet kwaadaardig. Er zijn zelfs ziekenhuizen die een masthopathie poli hebben, misschien is het een idee daar eens contact mee op te nemen.