Is een punctie pijnlijk?

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4389
Is een punctie pijnlijk?

Goedenavond,

Ik zou graag willen weten wat er precies gebeurt tijdens een punctie en of het pijnlijk is.. :oops:

Alvast bedankt!

Groetjes

Vos
afbeelding van Vos
Offline
Berichten: 6

Hoi Knijntje,

Je bedoelt een punctie van een knobbeltje in je borst?

Bij mij werd het gedaan met behulp van de echo. Mijn borst werd in de buurt van waar ik het knobbeltje had plaatselijk verdoofd. Ik vond het even een vervelende prik maar echt zeer deed het niet. Daarna werd er me behulp van een naald een paar hapjes uit het weefsel genomen. Je hoorde het klikgeluid en ik voelde wel iets toen dat werd gedaan, maar het deed absoluut geen pijn. Daarna een gaasje en even later een grote pleister erop. Ik kreeg een blauwe plek die na een paar dagen wegtrok.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4389

Hoi Vos,

Bedankt voor je reactie. Oké fijn om te horen dat het dragelijk is. Dit stelt me gerust, bedankt. :)

Offline
Berichten: 874

Ik vond de punctie in de borst echt een eitje. :-)
Maar ja, als je teveel gerustgesteld bent, valt het misschien juist weer tegen... Net zoals wanneer je er heen gaat met het idee dat het pijnlijk zal zijn, dat het heel erg meevalt. ;-)
Maar het is dus niet iets om wakker voor te liggen hoor, zo gepiept! (Bij mij althans ;-) )
Succes!!

Offline
Berichten: 4240

Er zijn verschillende manieren: oa een biopsie met een soort pistool, zoals Vos die had, en met een holle naald.

Ik heb beide gehad, de holle naald ging onverdoofd in de hoop sowieso met een enkele prik klaar te zijn en de naald was er eigenlijk alweer uit voor ik iets voelde (uiteindelijk moest het een tweede keer en dat was wel gevoeliger, maar ook best te doen). De punctie gebeurde ergens in een kamer achteraf in het ziekenhuis. De biopsie was wel verdoofd in een behandelkamer. Ze namen meerdere hapjes en daarna drukte de arts nog even hard na op mijn borst om het bloeden te stoppen, ik had ook nauwelijks een bloeduitstorting erna.

Beide vond ik goed te doen. Succes!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4389

Bedankt allemaal voor de geruststellende woorden. Als je sommige berichten of verhalen hoort schijnt het verschrikkelijk te zijn, maar zo te horen moet het goed dragelijk zijn. Moet er ook niet teveel over inzitten, maar kon het toch niet laten.

Heel erg bedankt!

Offline
Berichten: 4240

Knijntje, laat je ins nog weten hoe het gegaan is?

En een administratief bericht: je bent vergeten je registratie hier te bevestigen, daarop is je profiel automatisch weer verwijderd. Als je je opnieuw registreert krijg je een mail met een link om je profiel te bevestigen. Wanneer je dat hebt gedaan, laat het even weten aan een moderator of beheerder, dan kunnen we je berichten hierboven opnieuw aan je profiel linken. Bedankt alvast.