Erg ongerust over plekje op borst

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Nala88
Offline
Berichten: 3
Erg ongerust over plekje op borst

Hallo allemaal,

Oktober 2016 ontdekte ik een knobbel in mijn borst. Hiermee ben ik direct naar de ha geweest. Ook zij voelde het. Daarop kreeg ik een dvw naar het ziekenhuis voor een echo want ik ben 28. Onder de 30, dus geen mammo. Prima. Knobbel bleek cyste te zijn. Maar omdat er is mijn familie veel borstkanker voor komt heb ik een doorverwijzing gekregen voor het VUMC voor genetisch onderzoek naar het BRCA gen. Daarvoor is een wachtlijst en ik heb nog steeds niks gehoord.

Sinds november/dec had ik steeds 'wondjes' en of slecht genezende plekjes op mijn borst (andere borst), ook extreme jeuk aan de hele borst. Daarmee weer naar de ha. Deze zei '' je denkt ook altijd aan het slechtste'', niks aan de hand, wondje is zo goed als weg al. Beetje ongemakkelijk ging ik weg. Nu is het eind januari en ik heb nog steeds dat wondje op mijn borst en het schilfert. Het is ook niet echt een wondje, het is een rode plek. Ik maak mij behoorlijk zorgen want ik heb ook andere klachten, zoals extreme vermoeidheid. Ik durf het bijna niet aan te kaarten omdat ik denk dat mensen mij een aansteller vinden. Maar mijn gevoel zegt dat h et niet klopt. Herkennen jullie deze klachten? Ik ben heel erg benieuwd want ik maak mij erg zorgen. Liefs Nala

Offline
Berichten: 179

Ik weet er niet genoeg van, maar ga naar de huisarts. Sta op nader onderzoek. Je mag niet afgescheept worden, echt niet. Je moet doorverwezen worden. Het moet gewoon. Hopelijk is het niks, natuurlijk, maar zolang je dat niet zeker weet heb je geen leven.

https://borstkanker.nl/nl/zeldzame-vormen-van-borstkanker

https://borstkanker.nl/nl/inflammatoir-borstkanker

afbeelding van Nala88
Offline
Berichten: 3

AnneTjula schreef:
Ik weet er niet genoeg van, maar ga naar de huisarts. Sta op nader onderzoek. Je mag niet afgescheept worden, echt niet. Je moet doorverwezen worden. Het moet gewoon. Hopelijk is het niks, natuurlijk, maar zolang je dat niet zeker weet heb je geen leven.

https://borstkanker.nl/nl/zeldzame-vormen-van-borstkanker

https://borstkanker.nl/nl/inflammatoir-borstkanker

Thanks voor je reactie. Ik ben nu echt al een aantal keer geweest :( en het lijkt wel alsof de drempel steeds hoger wordt maar de klachten ook steeds meer. Ik heb zoveel voorbeelden in mijn familie van tantes of nichtjes met borstkanker dat ik misschien daardoor abnormaal (?) alert ben... Ik voel me best klein worden bij een huisarts die me nog net niet belachelijk maak dat ik steeeds met hetzelfde probleem terug kom.

Die zien er wel heftig uit... Alleen bij die vormen moet toch de hele borst aangedaan zijn? of is een plekje voldoende?

Offline
Berichten: 179

Dat weet ik niet Nala. Maar als je je onzeker voelt over of je genoeg gewicht in de schaal kan leggen met je ongerustheid (een geheel gelegitimeerde angst, maar een paternalistische huisarts kan erg intimiderend zijn zodat je aan jezelf gaat twijfelen), neem dan iemand mee voor ruggensteun, verzamel info, zet je dingen op een rij, schriftelijk, overhandig dat de arts. Echt, als jij jezelf serieus neemt en daar concrete voorbeelden, eigen teksten, informatie online aan toevoegt kom je beter beslagen ten ijs. Dat kan het verschil maken. Ik ben vorige week bijvoorbeeld naar mijn huisarts gegaan voor een doorverwijzing voor een kinderpsychiater voor mijn zoon. Ik had alles opgeschreven (d.w.z. getypt) en liet de huisarts dat als eerste lezen. Hij wilde het meteen in het dossier stoppen, en de doorverwijzing kreeg ik zonder problemen. Hoefde verder niet te pleiten. Geef vorm aan je eigen koppigheid en ongerustheid. Geef het woorden, overtuigende argumenten, en speel als laatste je troef uit: "ik ben gewoon verschrikkelijk bang en niet zonder redenen, dat veroorzaakt bij mij psychisch lijden, en alleen al daarom wil ik dat het uitgezocht wordt." Besef dat zo'n opmerking: "jij denkt altijd aan het slechtste" meer zegt over de huisarts dan over jou. Ik vind zo'n opmerking echt niet getuigen van respect, noch professioneel.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Kun je geen andere huisarts nemen? Ik weet als geen ander hoe link het kan zijn als een huisarts je klachten en ongerustheid niet serieus neemt. Zoals mijn vorige huisarts mijn blindedarmontsteking afwimpelde met een buikgriepje.
Een paar dagen later lag ik 's nachts op de operatietafel - spoedoperatie - met een geperforeerde darm. Het had mijn dood kunnen worden..... Ik heb 10 dagen in het ziekenhuis gelegen. Als er meteen ingegrepen was, had dat 1-2 dagen hoeven zijn.

Misschien een heel ander voorbeeld, maar komt wel op zelfde neer wat betreft serieus nemen.

Sta erop dat je klachten serieus genomen worden. Daar heb je recht op.

afbeelding van Nala88
Offline
Berichten: 3

Thanks voor de reacties, ik heb de dokter gebeld en ik kan straks om half 12 terecht. Het is eigenlijk van de zotte dat ik mij zo onzeker voel om naar een arts te gaan he. Ik heb ook iedere keer fotos gemaakt sinds aantal weken zodat zij het verschil kan zien. Zoals nu lijkt het alsof het plekje minder wordt maar het gaat dus niet weg. Ik vind het frappant dat ik steeds wordt weggestuurd vanwege mijn leeftijd. Ik ben benieuwd wat ze straks gaat zeggen.

Daarnaast ga ik ook opzoek naar een nieuwe huisarts ja, want dit is niet de eerste keer dat ik weggestuurd wordt en iets anders aan de hand blijkt te zijn.

Offline
Berichten: 23

Goed van je Nala88 dat je vandaag gaat!!! Voet bij stuk houden en een volledige verwijzing eisen naar het ziekenhuis voor onderzoek.
Geen discussie daarin en er ook lekker zo stellig in gaan staan. Het is JOUW lijf en aan een sorry achteraf van de arts heb je geen reet aan. Jij merkt iets, het zit in je familie en je bent ongerust. En als de arts begint over leeftijd, dan zeg maar dat hij/zij een keer hier moet inloggen op de site om te zien hoeveel jonge meiden er borstkanker hebben.

Sorry dat ik zo fel hierin reageer, maar ik heb zo'n hekel aan huisartsen. Altijd de discussie moeten voeren om iets gedaan te krijgen en ik kom er nauwelijks maar altijd hetzelfde gezeur. Komt potverdorrie niet voor me lol bij die gasten! hahahahah

Zet hem op en hou ons op de hoogte. Ik ga duimen voor je xx

Offline
Berichten: 178

Hoi... ik hoop dat hij dit keer een verwijzing voor een borstkliniek heeft gegeven, want daar hoor je thuis volgens mij.

Ik had ook een niet meewerkende (vervangende) huisarts en heb dus de borstkliniek rechtstreeks gebeld. Uitgelegd dat ik geen medewerking kreeg maar wel duidelijk een knobbel voelde. Kon na 2 dagen terecht en "de verwijzing kwam later wel".
Wel; het feit dat ik hier ben laat zien dat er dus serieus iets aan de hand was.
Niet om je ongerust(er) te maken, maar dat sussen en "er zal wel niks zijn-gedoe".... BLEHHHHHHH

En nog iets: misschien aan de huisarts vragen: "Als jij al maanden iets op je piemel zou hebben, zou je dan ook niet willen weten wat het is?"

Offline
Berichten: 179

Draak schreef:
En nog iets: misschien aan de huisarts vragen: "Als jij al maanden iets op je piemel zou hebben, zou je dan ook niet willen weten wat het is?"

:lol:

Offline
Berichten: 306

Eens met iedereen hier boven! En Draak, jouw quote ga ik onthouden :-)))))