Fibroadenomen

30 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
Fibroadenomen

Vandaag naar het ziekenhuis geweest om een knobbel op mijn linkerborst te laten bekijken doormiddel van een mammografie en een echo. Deze knobbel bleek klierweefsel te zijn. De mammografie leverde niet veel resultaat op omdat ik teveel klieren heb. De echo liet zien dat ik vrij veel cystes had en twee fibroadenomen (welke niet voelbaar waren met de hand). Volgens de radioloog zagen deze er veilig uit, dit kon hij aan de vorm zien. Hij was hier 99,9% zeker van. Een biopt nemen vond hij nog niet nodig. Ik moet wel over een half jaar terug komen om de echo te herhalen en om te kijken of er veranderingen plaats hebben gevonden. Nu was ik blij met dit nieuws maar ik zie ook tegenstrijdige berichten hierover dat er amazones zijn bij wie het wel fout is. Moet ik hierop terug komen bij de arts of een half jaar afwachten ? Hij had wel aangegeven dat als ik veranderingen zou voelen ik terug moest komen. Bedankt voor het mee denken! En heb je ook ervaringen met fibroadenomen hoor ik het graag.

Offline
Berichten: 82

Nou bij mij zijn ze de 9e verwijderd.. Jeeeeej eindelijk na al die tijd..
Gister moest ik terugkomen bij de arts, blijken inderdaad fibroadenomen te zijn en dus niets aan het handje!!!

GELUKKKKKIG!!!!!

@ joyce hopelijk ben jij ook iets geruster nu..
tis heel eng om zoiets in je borst te hebben, maar nu na ruim 3 jaar dat het dan verwijderd is kan ik het eindelijk afsluiten.
Wel gaf de chirurg aan dat het goed mogelijk is dat er zich nog meer zullen ontwikkelen in mijn borst, eenmaal fibroadenomen is het waarschijnlijk dat het niet bij 1 blijft, tot aan de menopauze..

Mocht ik opnieuw ongerust zijn mag ik weer contact opnemen en zullen ze opnieuw een echo / mammo maken.

Ik wil in ieder geval iedereen bedanken voor alle steun, info en meeduimen!!!!

Liefs Angie

Offline
Berichten: 2

Wat een geruststelling voor je Angie! Gefeliciteerd! Ik heb een gesprek aangevraagd met telefonisch spreekuur met de verpleegkundige specialist die de onderzoeken gisteren begeleide. Door alle verhalen weet ik niet of ik een half jaar wil afwachten om alsnog een biopt te laten doen. Ook al zei de radioloog dat het er 99,9% veilig uitzag. Dus aan de ene kant ben ik blij en aan de andere kant onzeker. Lfs Joyce

Offline
Berichten: 15

Helaas heb ik geen goede ervaringen met fibroadenomen, ik zou zeker een biopsie laten doen en niet zomaar wachten. Ik wil niet paniek zaaien want elk geval is anders maar bij mij bleek het na circa 5 jaar (ik kreeg toen elke 6 mnd een echo en controle bij chirurgie) niet goed te zijn.....met alle gevolgen van dien. Alleen 100% zekerheid is wat mij betreft geruststellend!

Offline
Berichten: 3

Hallo allemaal!

Afgelopen maandag ben ik bij de mammapoli geweest in het AZM na het ontdekken van een knobbeltje. Tjonge, wat een spanning allemaal!

1,5 uur en een echo later bleken het er 3 te zijn... (iiek!) De radioloog dacht aan fibroadenomen maar wilde, omdat ik niet aan 5 uit 5 eis voldeet vwb conclusie nav echo, nog een biopsie doen met zo'n dikke naald. Hij heeft uit de grootste 3 hapjes genomen en as. donderdag heb ik een afspraak met de chirurg voor de uitslag.
Hij gaf aan uit de grootste te hebben gehapt omdat de kans groot is, dat het bij ze alle 3 om FA gaat. Maar, gaf 'ie ook al aan, hij wilde het wel in het team bespreken en misschien dat toch nog wordt besloten in de andere 2 te prikken als het inderdaad om FA gaat en wellicht nog een MRI...
Pfff wat is dit allemaal energieslurpend zeg! Bah!

Ik moet wel zeggen dat ik na dit verhaal iets meer gerustgesteld was dan toen ik ging, maar toch.... de "wat als" blijft door het hoofd spoken. De kans dat het om iets kwaadaardigs ging , was volgens hem in procenten uit te drukken maar uitslag PA blijft natuurlijk leading...

En inderdaad, niets is zeker als daar uitslag van binnen is! Ben benieuwd of ze die andere ook nog willen behappen... dan eindig ik volgens mij met een 1 blauwe borst ;)

Offline
Berichten: 3

Nou, lucky me!!
De uitslag is inderdaad fibroadenoom :) Pffff zo blij!!! Er blijkt nog een 4e gespot zelfs.
2 van de 4 worden eruit gehaald; 8 of 22 januari.
Over 6 maanden weer echo ter controle.

Had ik al gezegd dat ik blij ben ;)

Veel succes en sterkte dames!

Offline
Berichten: 70

Hoi Suus,
Ik heb al een tijdje meegelezen, al heb ik niet gereageerd. Ik ben blij voor je dat het fibroadenomen zijn! Kun je opgelucht van de feestdagen genieten! Sterkte voor de ingreep in januari.
Groetjes, Hellen

Offline
Berichten: 3

Hoi,

Het was inderdaad opgelucht genieten, dankje :) Hoop dat jij ook fijne dagen hebt gehad, Hellen!

Inmiddels is het the day after de ingreep. Er zijn 2 knobbeltjes uit gehaald, 2 blijven er zitten. Heb wel flink last ervan moet ik zeggen, mja, even tandjes op elkaar ;)
Ik vond het allemaal erg spannend, was m'n eerste operatie ever... Moest om half 9 melden bij chirurgie en om half 10 bij radiologie. Daar werd ik nog "verrast" met een draadlokalisatie en 2 nieuwe mammografien (auw na draadlokalisatie)... Ik ging er vanuit dat er wat getekend zou worden...
Om kwart over 11 richting OK en om half 2 was ik op uitslaapkamer (na uurtje recovery) en was er gelukkig mijn mannetje weer :)

Volgende week vrijdag moet ik terug voor controle. Ga de dokter toch nog maar eens aan de tand voelen over die andere 2 wat er nog zitten want, 1 die ik eerst niet voelde (3 weken geleden) is nu een duidelijke knobbel weer :( T zit gewoon nog niet zo lekker in mijn hoofd...

Maar goed, eerst maar even paar daagjes rustig aan.

Groetjes,
Suus

Offline
Berichten: 85

Hallo amazones,
Hier dan een berichtje van mij. Ik post nog maar zelden, maar lees dagelijks trouw alle verhalen. Had niet verwacht dat ik een topic zou openen met deze titel maar het is wel waar..
Mijn jaarlijkse mri toonde verdachte nodulaire aankleuringen in de rechterborst (vorige keer was het links), score birads 4. Nooit verwacht!
Ben al zeven jaar verder na de eerste diagnose.. En had eindelijk sinds een jaar of twee weer volledig vertrouwen in mijn lichaam. Gisteren echogeleide biopsie gehad, waarvan morgen de uitslag. Op de echo was de "plek" goed te zien dus makkelijk te puncteren.
Ben gek genoeg niet eens heel zenuwachtig, laat het wel op me af komen.. Duimen maar..

Liefs Kiki

Offline
Berichten: 89

Kiki,

ik wil je even heel veel sterkte toewensen voor morgen! ik duim met je mee!

Liefs, Pauline

Offline
Berichten: 4240

Kiki, echniet [shock] [-X

Ik ga ook heel hard duimen voor een vals-positief. Pff wat een spanning he dat ze 'iets' zien.

Offline
Berichten: 874

Kiki ik duim ook mee! Sterkte morgen.

Offline
Berichten: 617

Heel veel sterkte Kiki

Offline
Berichten: 1446

Kiki, wat spannend weer. Ik duim mee voor een goede uitslag.

Offline
Berichten: 85

Gepuncteerde Weefsel was niets op te zien / niet goed beoordeelbaar. Nu op voor een mri geleide punctie.weet nog niet wanneer, afhankelijk van cyclus. Dus we wachten weer... ;-)

Offline
Berichten: 37

Heel veel sterkte Kiki!

Offline
Berichten: 567

Heel veel sterkte en ik duim mee !

Cat
Offline
Berichten: 676

Al wat meer duidelijkheid Kiki? Hoop ook heel hard dat het vals alarm is!

Offline
Berichten: 166

sterkte Kiki

afbeelding van Duufke
Offline
Berichten: 1

Ik weet niet of ik wel goed zit op dit forum. Maar ik kan nergens anders mensen vinden met ervaring dus wou ik het toch hier proberen.

Ik heb sinds 1,5jaar in beide borsten een fibroadenoom. De re-borst een kleine, ronde. Groeit niet en lijkt juist te krimpen. En in de li-borst een grote, hobbelige en bobbelige paddestoel-vormige. Die blijft groeien. Duidelijk te zien is aan de buitenkant en momenteel geschat word op 5,4cm. Dit is niet zeker, want door de vorm is op de echo niet heel goed te zien hoe groot hij nu eigenlijk is.

Besloten om de knobbel te laten verwijderen. Hij word steeds zichtbaarder. Borsten verschillen best veel van grootte en vorm. En het steekt en brand steeds vaker.

Nu wil ik dus weten of iemand ervaring hiermee heeft. Eventueel ook een operatie gehad en hoe ging dat? Deed het pijn na de tijd of viel het mee (je hoeft me niet te besparen hoor, ik zal er zelf ook achter komen helaas)?
Was je gewoon nog mobiel na de operatie of ondervond je toch beperkingen met tillen en bewegen?
Ik heb namelijk een zoontje van 9 maanden en ik zie er tegenop om na de operatie alleen te zijn met tillen etc. Maar als het meevalt maak ik me natuurlijk druk om helemaal niks.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Offline
Berichten: 4240

Duufke, qua ingreep is het net een borstsparende operatie maar dan zonder wegnemen van okselklieren. Ik vond het erg meevallen.

Hopelijk komt er nog iemand met een fibro langs en succes voor je operatie.

Offline
Berichten: 85

Pfff eindelijk alle uitslagen binnen na 2 echogeleide biopten, en daarna mri geleide biopten die ivm cyclus niet direct plaats konden vinden.. Alles is goed!!! Het blijkt om fibroadenomen te gaan. Vind het een beetje lastig, want dat zeiden ze zeven jaar gelden ook, maar na al deze onderzoeken en ik gerustgesteld. Mooi nieuws he!! Ben blij!

Offline
Berichten: 4240

dat is een opluchting Kiki, gelukkig maar.

Offline
Berichten: 805

Wat fijn Kiki!!

Offline
Berichten: 567

Wat heerlijk Kiki. Ik ben blij voor je.
Groetjes Linnie

Offline
Berichten: 4198

oh Kiki, ik lees dit nu pas. wat heb je in spanning gezeten zeg! Blijkt het goed te zetten: wat een fantastisch goed nieuws! En nu weer wegwezen hier! X Ellen

Offline
Berichten: 2286

Omdat het om een fibroadenoom ging, gelukkig, heb ik de topics even samengevoegd.

Kiki, ik ga je uitzwaaien [wink]

afbeelding van karin30
Offline
Berichten: 1

Hallo allemaal.

Ik heb al een aantal jaren een fibroadenoom.
Intussen 3 x zwanger geweest en 3 x lang borstvoeding gegeven.
Tijdens de zwangerschappen verdween de fibroadenoom.
Aan het begin van de laatste zwangerschap voelde ik onder de fibroadenoom een verdikking.
Tegen het einde van de zwangerschap was er niks meer te voelen.
Eenmaal bevallen zat al gauw de fibroadenoom er weer. En na een hele poos kwam de verdikking er ook weer onder. Die ook zo weer weg kon zijn.
Als mijn zoontje flink gedronken had was de verdikking weer weg.
Nu ben ik een maand of 2 gestopt met de borstvoeding en wel ja, daar daar is de verdikking weer.
Het voelt als een stevig weefsel wat aan de fibroadenoom vast zit.
Vanmorgen bij de huisarts geweest en die vond dat er toch echt even naar gekeken moest worden met echo, mammografie en eventueel punctie. Dat gaat volgende week gebeuren.
Alleen maar goed natuurlijk, maar ik word nu toch wel een beetje zenuwachtig.

Bij mijn weten kan een kwaadaardige tumor niet zo opeens weg zijn en er dan weer zitten. Mogelijk veroorzaakt door hormonen. Wat zou het kunnen zijn?

Lang verhaal, maar mischien herkenbaar voor iemand?

afbeelding van anonymity
Offline
Berichten: 1

Ruim twee jaar geleden hadden ze een fibroadenoom ondekt van drie centimeter (ik was toen 18)
Gister ben ik terug bij de chirurg geweest en het is momenteel 5 cm.
Hij gaf aan dat het eruit gehaald kan worden zeker met de geschiedenis dat borstkanker veel voorkomt in de familie, ondanks dat hoefde ik mij geen zorgen te maken dat het kwaadaardig kan worden want dat kon in principe niet.

De keus is nu dus aan mij!
Ik moest wel rekening houden dat mijn rechter borst kleiner zou kunnen worden aangezien er een balletjes met een doorsnede van 5 cm uit gaat.
Heeft iemand hier ervaring mee? en wat werd jullie toen aangeraden?
Ik ben namelijk 21 jaar en ik wil niet met twee verschillende maten borsten door het leven gaan mocht ik besluiten het weg te laten halen.

Ik weet niet of ik hier dan helemaal goed zit. maar ik vond het het proberen waard.

Offline
Berichten: 350

Toen ik 28 jaar was voelde ik een knobbel in mijn rechterborst, daar is uiteindelijk een punctie van gedaan en daar kwam uit dat het om een fibroadenoom gingi. Ik heb deze laten zitten, hij zit er nog steeds en ik ben er nu aan gewend. Na 5 jaar voelde ik een half jaar na mijn zwangerschap een knobbel in mijn linkerborst. Dit bleek echter geen fibroadenoom te zijn maar een tumor. Dus ik zou altijd een punctie aanvragen, maar het verwijderen van een fibroadenoom heeft ook een cosmetisch effect op je borst en dat is niet terug te draaien, bovendien kan je daardoor weer littekenweefseel krijgen. Ik zou de voors en tegens goed afwegen wanneer je zeker weet dat het om een goedaardige knobbel gaat,

Succes meiden!