Ik weet het even niet meer

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van sunshine1982
Offline
Berichten: 5
Ik weet het even niet meer

hoi allemaal

ik lees vrij vaak mee op de site omdat ik al Jaren een grote angst heb om ooit borstkanker te krijgen. nu voel ik af en toe iets en ga dan naar de huisarts en altijd is t niks. Twee weken geleden voelde ik ook iets, een rubberachtig bobbeltje, huisarts zei is niks. Vorige week werd het me toch teveel en heb echo gevraagd (ben 34 maar heel dicht weefsel dus ik wilde perse een echo). Radioloog zag inderdaad iets (slik!), een fibroadenoom. Nou prima. Na 3 maanden weer even controle (birad 3). maar geen punctie gedaan (ivm leeftijd). Wat is jullie advies? Volgende keer toch een punctie vragen of is dat heel belastend? Zonder punctie is er geen zekerheid, alhoewel de radioloog echt overtuigd was dat het een fibro is. Ik vind t erg lastig, zeker omdat ik zo'n angst heb. Wat nou als er in januari wel een verschil zit in t beeld, wat dan? Iemand advies?

bedankt en sterkte voor iedereen die wel borstkanker heeft, lijkt me heel erg :(

Offline
Berichten: 13

lieve sunshine,
als je zoveel angst hebt ,ga dan terug naar je huisarts ,leg je angst uit en zeg dat je echt ,maar dan ook echt doorgestuurd wil worden en verder onderzocht wil worden .

ik ga er van uit dat je arts je geen zenuwinzinking wil laten krijgen hierdoor :)

sterkte ! X

Offline
Berichten: 19

Hoi!

Wat vervelend dat je er zo gespannen Door wordt! Ook al hoeft er niks te zijn, jij hebt dat gevoel wel!

Ik had ook fibroadenomen. Mij is gezegd Door de chirurg dat een punctie geen zekerheid geeft. Je weet pas echt of het fout of goed is, als je het in handen hebt zeg maar..

Ik zou je willen aanraden om deze drie maanden af te wachten en hem zelf in de gaten te houden. Wordt hij groter, verandert hij of wordt hij pijnlijk(er), dan zou ik contact opnemen met het ziekenhuis.

Fibroadenomen komen veel voor op onze leeftijd. Ook ik heb dicht klierweefsel. In mijn geamputeerde borst zaten er 3. 2 waren altijd even klein en geen verandering. Eentje ging ineens enorm groeien. Die bleek dus een voorstadium van kanker te hebben. Dat komt echt haast nooit voor.

Omdat ik dit mee heb gemaakt, wil ik de fibroadenoom in mijn andere borat ook laten verwijderen.

Ik raad je aan je eigen gevoel te volgen!! Ook al zien ze je als een zeur, het is jouw lichaam!! En misschien zou het juist goed voor je zijn om deze site niet meer te volgen? Dat kan je ook een heleboel niet realistische angst geven.

Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel. Ik wens je veel sterkte! Want onzekerheid is een naar ding!

Liefs

Offline
Berichten: 23

Hi Sunshine,

Ik zou ook eens nagaan hoe het komt dat je met zo'n angst voor borstkanker leeft. Waar ligt bij jou hiervan de oorzaak. Hopelijk krijg je het nooit en dan heb je je voor niets druk gemaakt. Maar als het jou geruststelt zeker bespreken met je arts of je over 3 maanden nog een controle mag krijgen. Ook zou je nog naar Duitsland kunnen gaan, waar je met eigen geld bijv een mri kunt laten doen.