Kan dit borstkanker zijn?

13 berichten / 0 nieuw
afbeelding van AsRa
Offline
Berichten: 6
Kan dit borstkanker zijn?

Hallo allemaal,

ik ben nieuw hier, sinds gisteren namelijk. Ik stik bijna van de zenuwen dus ik vroeg me af of hier misschien mensen zijn die me een beetje gerust kunnen stellen.

Ik ben 30, moeder van 2 kids van 4 en 2. En sinds vorige week weet ik dat ik weer in verwachting ben. Ik ben een aantal maanden geleden gestopt met borstvoeding geven. Sindsdien heb ik pijn als ik in mijn rechterborst knijp, druk of duw. Ik heb nooit gedacht dat het kanker zou kunnen zijn want ik voel voor de rest niks raars. Wel is deze kant aanzienlijk kleiner dan de linker kant, maar dat had ik ook toen ik de oudste borstvoeding gaf. Ze hadden allebei een voorkeur voor een bepaalde kant. 

Omdat de pijn in mijn borst sinds 2 dagen ietsje meer is ben ik gisteren naar de huisarts gestapt. Hij heeft gevoeld maar er zat niks, wil toch een echo, mammo kan niet ivm zwangerschap. Ik had ook ietsje verhoging. Verder ook geen klieren oid in mijn oksels. Nu komt er sinds vanmiddag geel vocht uit beide tepels. Ik hoop dat het van de zwangerschap komt, wat overigens niet is gebeurd bij vorige 2 zeangerschappen.  

Het vocht kwam pas na een paar keer goed knijpen. Het leek zelfs even of ik verlichting voelde in mijn rechterborst waar de pijn zit.

heeft iemand misschien enig idee of dit wat ik allemaal voel en meemaak borstkanker is? Ik heb morgen om 10u de echo maar ik kan niet meer stilzitten van de angst.

Offline
Berichten: 271

Dag Asra,

Wat een stress. Het klinkt voor mij alsof het echt gerelateerd is aan de borstvoeding/ het stoppen daarvan. En over het algemeen gaat borstkanker niet gepaard met pijn, maar soms wel. Verhoging hebben kan mogelijk duiden op een ontsteking. Maar helemaal geruststellen kan ik je helaas niet. Gelukkig kan je snel terecht voor een echo. Heel veel sterkte! 

afbeelding van AsRa
Offline
Berichten: 6

Super bedankt voor je reactie Atalanta! Wat voelt het goed om dit te lezen! Ik hoop zo dat het inderdaad is wat jij ook denkt, dat heb ik namelijk ook gedacht al die maanden. En ik moet er ook bij zeggen dat ik 4 jaar lang bv heb gegeven. 2,4 jaar aan de oudste, en meteen door gegaan toen zusje kwam. 

Al die tijd dacht ik ach, kanker doet geen of niet zo gauw pijn. Maar ik heb hier ook gelezen over dames die helaas wel pijn voelden bij borstkanker. Ik voel me helemaal ondersteboven. Ik heb aan de ergste scenario’s gedacht in de afgelopen 2 dagen. Ik ben blij dat de echo morgen al is! Al krijg ik misschien niet meteen uitslag. 

Offline
Berichten: 271

Ik hoop voor je dat je snel uitslag krijgt. Wachten is het allernaarste wat er is als je je zorgen maakt. Tegenwoordig gaat het in veel ziekenhuizen (heel) snel, maar nog niet overal. Ik duim voor je dat het allemaal meevalt!

afbeelding van AsRa
Offline
Berichten: 6

Ik ga er van uit dat het vast wel te merken zal zijn als ze niets kunnen vinden. De huisarts zei dat de radioloog de echo zelf zal doen en dat ik waarschijnlijk wel meteen te horen zou krijgen wat de uitslag is maar vandaag tijdens het maken van de afspraak vernam ik dat toch echt maar huisarts moet. Wachten is inderdaad het ergst! Erg bedankt voor je medeleven! 

Offline
Berichten: 156

Hoi Asra, dat lijkt mij echt een borstontsteking en dat heb ik ook gehad na de borstvoeding, voelde toen aan mijn pijnlijke borsten en ineens kwam er allemaal pus uit. Maar voor je eigen gemoedsrust is het sowieso beter om er verder na te laten kijken. Hoop dat het allemaal gewoon een ontsteking is en dat je verder lekker kunt gaan genieten van je zwangerschap!

Laat je wel even weten?

 

afbeelding van AsRa
Offline
Berichten: 6

Hallo Billeke71,

wat ben ik blij om je berichtje, bedankt voor de reactie! Ik wil zooo graag geloven dat het een ontsteking is. De huisarts vond het raar dat het zo lang duurt zonder andere symptomen erbij, zo ik ook dus nu. Ik kan het me echt niet meer bedenken maar het is echt een aantal maanden geleden dat we gestopt zijn. 

Ik laat zeker weten hoe de afspraak morgen is verlopen, hopend op goed nieuws! 

Offline
Berichten: 183

Als het een borstontsteking is zou je dat kunnen checken door een nacht lang rauwe uien op de borst te binden. De uien trekken de ontsteking eruit. Ik heb die tip destijds gegeven aan een vriendin die een ontsteking had n.a.v./na borstvoeding geven, en het hielp als een tietetierelier. Sterkte. Is vast ontsteking gerelateerd, maar daar wordt de onzekerheid en de angst niet minder van, niet voordat je het zeker weet.

afbeelding van AsRa
Offline
Berichten: 6

Hallo! Ik heb goed nieuws! De radioloog kon op de echo niks bijzonders vinden. Ze klonk ook erg zeker en geruststellend. Kon volgens haar absoluut komen door een melkklier/kanaaltje. Dit is een héél grote opluchting, maar toch ga ik er even voor langs bij de huisarts om in de toekomst niet nog eens zo in de angst te zitten. Ik heb de ergste scenario’s geschreven in 2 dagen! 

Offline
Berichten: 156

Super AsRa!, je zal wel heel opgelucht zijn. Geniet lekker van je zwangerschap en ik hoop je hier niet weer te zien!

Groetjes Billeke

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Wat fijn AsRa - zulke berichten horen we graag!

Geniet van je zwangerschap en je kindjes. Lekker opgelucht ademhalen.

afbeelding van AsRa
Offline
Berichten: 6

Billeke en Stoere Leeuw, bedabkt voor jullie lieve berichtjes!  Het is een echte opluchting inderdaad. Ik weet niet wat jullie meemaken, hoe jullie dat mee maken en hoe moeilijk dat is maar ik hoop uit het diepste van mijn hart dat jullie er bovenop komen. 

Offline
Berichten: 271

Wat fijn AsRa dat het goed was. Een hele opluchting. En gelukkig direct duidelijkheid! Nu maar genieten van je zwangerschap.