klein hard bolletje

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 13
klein hard bolletje

Hallo dames

Na jaren weer eens terug op het forum,de laatste keer dat ik hier schreef had ik een goedaardige tumor die verwijderd is.

Toen voelde het aan als een grote knobbel van een cm of 3,maar nu voel ik aan de onderkant van mijn rechtse borst als ik er overheen wrijf een klein hard knobbeltje van ongeveer een halve cm,maar als ik hem probeer op de pakken tussen duim en wijsvinger dan voelt ie ongeveer 1 a 1,5 cm groot. Het is net of er een puist zit onderhuids maar je ziet er niks van.Het zit er zeker al een half jaar en is in die tijd iets groter geworden. Nu heb ik toevallig as vrijdag een mammografie van het bevolkingsonderzoek dus dat komt goed uit.

Is borstkanker meestal een grote knobbel of kan het ook een klein voelbaar bolletje/knobbeltje zijn,zoiets als een ewrtje?

En zit het altijd vast of los? (maak me uiteraard best wel zorgen)

Groetjes

Offline
Berichten: 198

Hoi Albertinah, 

Het zal je niet verbazen dat het onmogelijk is om je gerust te stellen. Borstkanker bestaat in allerlei vormen. Ook zonder knobbels bestaat de kans op kanker. Mijn tumor voelde als een harde, pijnloze bobbel. Het is goed dat je voor een foto gaat, knobbels en bobbels moeten altijd even bekeken worden. Je kunt er ook voor kiezen om direct naar een mammapoli te gaan, ik denk dat je dan sneller uitsluitsel hebt. 

Het kan ook gewoon iets onschuldigs zijn en dat hoop ik van harte voor je, maar laat er zeker even naar kijken. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 3979

Zoals Linda zegt: alles kan, en meestal is het onschuldig, maar naar een knobbel moet je wel altijd laten kijken! Veel succes!

Offline
Berichten: 4201

Voor een leek inderdaad onmogelijk van buitenaf te beoordelen. Zelfs voor een huisarts lastig, daarom word je al snel doorgestuurd voor mammografie volgens de NHG-standaard. 

Bij mij begon het als een soort rijstkorrel, groeide door naar een erwt en lag los bovenin mijn borst. Ik heb heel veel hobbels en bobbels (mastopathisch weefsel, wist niet eens wat het was) en het verschil was - met kennis achteraf - duidelijk. 

Toitoitoi voor de bus, hopelijk krijg je een goede uitslag. Maar ook dan: blijf alert en ga terug naar de huisarts als het verandert / niet goed voelt.