Knobbeltjes glad of ruw

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van misslelie30
Offline
Berichten: 6
Knobbeltjes glad of ruw

Heb toch even een vraagje voor de kenners.

Onlangs is er bij mij borstkanker ontdekt. Ben toch heel verbaasd over het volgende feit:

Iedereen zij het tegen me. Maak je maar niet druk, je bobbel voelt glad dus goedaardig! Kwaadaardig voelt ruw.
Dit werd gezegd door: me huisarts, bij mammacare en de radioloog!

Eerste instantie na echo werd gezegd, kom na 6 mnd maar terug. Maar na kort overleg werd toch besloten om 3 hapjes eruit te nemen. Voor de "zekerheid" omdat me zus "toevallig" ook borstkanker heeft gehad.

Nu bleek het toch kwaadaardig te zijn!

Hoe kan een gladde knobbel dan kwaadaardig zijn? Terwijl ik overal lees, ook in de borstkanker folders dat gladde knobbels goedaardig zijn.

Vandaar mijn verwarring :s

Offline
Berichten: 617

Ook bij mij voelde de knobbel glad en zei de chirurg hoogstwaarschijnlijk is het niets maar we nemen voor de zekerheid toch een biopt want we kunnen het van de buitenkant natuurlijk niet zien. En dat is natuurlijk helemaal waar.
Net als het fabeltje dat borstkanker geen pijn doet. Bij mij deed de knobbel behoorlijk pijn.

Maar staat er echt in de folders dat gladde knobbels per definitie goedaardig zijn. Dat vind ik dan wel een hele kwalijke zaak.

Sterkte.

Offline
Berichten: 1108

Tja ik had niet eens een knobbeltje maar meer een sponsachtig schijfje. Goed afgebakend en je kon het induwen. Bleek toch foute boel. Ik denk dat je niet kunt zeggen dat gladde knobbels altijd goedaardig zijn. Net zoals bk echt niet altijd voelt als een knobbeltje.
Ik snap je verwarring heel goed hoor. Wat je leest in de media klopt lang niet altijd.
Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 29

Oh jee toch! Dan geven ze eigenlijk wel verkeerde info...
Nu ga ik twijfelen bij mezelf... Heb vorige week mammo en echo gehad. Ze zeiden dat alle 8 knobbels op fibeoadenomen lijken...geen punctie of wat verder gedaan... En de kalkspatjes waren wel kleiner geworden maar zijn wel gaan clusteren.... Zal ik toch maar eerder gaan dan januari?

Offline
Berichten: 1108

Mammied ik wilde je geen schrik aanjagen hoor. Ik bedoelde met dingen die je in de media hoort/leest dat dat niet altijd klopt of dat die info onvolledig is. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de informatie die de dokter je geeft correct is. Die is voor jou persoonlijk. Een radioloog ziet het verschil tussen een fibeoadenoom en een tumor. Maar als je twijfelt kan het natuurlijk geen kwaad om een keertje terug te gaan.
Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 29

Kaatje, ja snap ook wel dat het vaak om uitzonderlijke verhalen gaat...
Maar ben nu wel wat meer op mijn hoede. Want die ene knobbel waar ik voor onderzocht werdt, doet dus nog steeds pijn,
en die zit er nu sowieso al meer dan een maandje inmiddels. en nieuwe knobbels worden normaal gesproken toch standaard verder onderzocht? Ikzelf voel me er niet 100% gerust op, maar dat had ik al toen ik de knobbel voelde.
Dank je wel voor je reactie :-)

afbeelding van misslelie30
Offline
Berichten: 6

Bedankt voor jullie reacties!
Apart dat het zo voorkomt eigenlijk :o

@mammied1980
Zou het voor de zekerheid wel checken, kan nooit kwaad.
Mijn radioloog zag het verschil blijkbaar ook niet. Als me zus vroeger geen bk had gehad, zouden ze het ook niet nagekeken hebben. En dan had ik hier dus nog 6mnd langer mee moeten rondlopen. En wie weet hoe erg het dan was geweest.

Liefs x