langdurige echo na mammo

11 berichten / 0 nieuw
afbeelding van swinge
Offline
Berichten: 55
langdurige echo na mammo

Vandaag moest ik voor het eerst naar de tietenpletter ....mijn borst was nog zeer pijnlijk door de bestralingen ,en heb veel littekenweefsel....tranen rolde over mijn wangen....
daarna de echo...ik heb daar een kwartier gelegen...eerst mijn gezonde borst...allemaal foto's gemaakt..daarna mijn ''zieke '' borst.
Geen woord heeft ze gezegd.....is het normaal dat er zolang over een echo wordt gedaan???En dat er zoveel foto's worden gemaakt??
Krijg volgende week donderdag pas de uitslag,maar ben niet erg gerust omdat de echo zo lang duurde.
Kan iemand mij met deze vraag helpen???

Offline
Berichten: 4201

Swinge, ik weet wel dat ze bij mij altijd goed keken bij een echo en dat dat niet in 1 minuutje gebeurd was, maar ik kreeg lang niet altijd een echo. Jij wel?

afbeelding van swinge
Offline
Berichten: 55

Vorig jaar....waren de foto's van de mammo niet duidelijk...ansluitend kreeg ik een echo..en daarop was te zien dat er iets zat.
Dit was voor mij de eerste keer op controle na de behandelingen....

Offline
Berichten: 4201

Ok, en weet je ook waarom je zo lang moet wachten tot je wat hoort? Misschien weet je huisarts al wel eerder iets, die zou je over een paar daagjes kunnen bellen, gewoon proberen hoor!

afbeelding van swinge
Offline
Berichten: 55

Ik heb dan mijn afspraak met de chirurg staan,wordt gecombineerd met zijn controle

Offline
Berichten: 4201

Ja dat snap ik maar het lijkt me niet nodig dat je zo lang op de uitslag van die echo wacht. Ik zou het echt vrijdag ff proberen bij je huisarts. Dat zou een stuk schelen toch? Ben je in het weekend van die onzekerheid af. Ik ga voor de zekerheid duimen voor je, goed?
Ik denk zo verder na en misschien dat ze deze keer de zaak heel goed in kaart hebben willen brengen. Een nieuwe nul status of zo. Zodat ze in de toekomst iedere verandering goed kunnen zien.

Offline
Berichten: 51

ha die Swinge,

Ik had ook vorige week de eerste mammografie na de diagnose vorig jaar. Ik moest er zelf overigens om vragen, maar dat terzijde. Bij mij zei de radiologe direkt dat ze in mijn gezonde borst wat kalkspatjes zag en daarom een echo wilde maken. Op die echo was echter verder niets te zien, dus moesten die kalkspatjes nader bekeken worden en is er gisteren een biopt van genomen.

Ik moet nu een week op die uitslag wachten (bij elkaar dus twee weken van onzekerheid) maar wat ik wil zeggen is dat de radiologe mij dat direkt zei. Ik geloof dat het de bedoeling was dat ik aansluitend een afspraak met de chirurg zou hebben, maar die hadden ze niet gemaakt. Die belde mij dus de volgende dag zelf thuis, nav een email van de radiologe.

Als de radioloog er niets over heeft gezegd, zou ik denken dat hij/zij niets heeft gezien. Maar ja, het was wel fijn geweest als dat jou direkt was verteld toch? Raar dat je nu een week moet wachten terwijl het gaat om iets wat op een foto of echo gewoon te zien is (of niet).

Wat wordt er toch slecht gecommuniceerd.. Vandaag vroeg ik aan de secretaresse waarom ik vorig jaar de uitslag (van de echogeleide punctie) binnen een half uur kreeg (alles binnen een dag) en nu twee weken moet wachten. Ze vertelde me dat ik vorig jaar een nieuwe patiente was, en daarvoor gelden andere procedures.. Ik werd een beetje boos en zei: als je de tweede keer met borstkanker geconfronteerd wordt maakt het jullie blijkbaar niet meer uit of je twee weken in onzekerheid zit. Ze moest er om lachen. Ik bedoelde het echter niet grappig.

Ik heb even contact opgenomen met de mammacareverpleegkundige en die heeft gelukkig een vroegere afspraak geregeld en even mijn verhaal aangehoord. Dat maakt dan een wereld van verschil.

Trek dus gewoon aan de bel en laat je niet afschepen. Ik duim overigens voor je dat je je geen zorgen meer hoeft te maken Swinge! Sterkte.

afbeelding van swinge
Offline
Berichten: 55

Dank jullie wel meiden!!!!
Ben iets wat gerust gesteld....thanks daarvoor!!!

Offline
Berichten: 110

Hoi Swinge,
ik en mijn zussen krijgen standaard een echo na een mammo- dit ivm onze leeftijd.. (35 en 38 ) Als je nog wat jonger bent (onder de 50) zijn de melkklieren nog zo aanwezig dat het altijd slecht te zien is op een mammo.. Dit is ons dus altijd zo uitgelegd- hoop dat je er nog wat aan hebt.
Verder wens ik je heel veel sterkte en duim ik voor een goede uitslag.
liefs Pink

Offline
Berichten: 364

pinky schreef:
Verder wens ik je heel veel sterkte en duim ik voor een goede uitslag.

Swinge, ik duim met Pinky mee [ok] [dans] .

afbeelding van swinge
Offline
Berichten: 55

Dank jullie wel.....was donderdag in het ziekenhuis...ben helemaal uit de overgang...mijn oncologe had gezegd dat mijn overgang onherroepelijk was...mooi niet dus...krijg van de week mijn eerste Lucrin injectie.
Donderdag de uitslag bij de chirurg...het voelt goed...dus moet goed komen!!