Lobulaire borstkanker

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van sunshine1982
Offline
Berichten: 5
Lobulaire borstkanker

Hoi allemaal

Ik had eens een vraag voor alle dames op t forum, wellicht kan iemand me helpen.

Hoe vaak komt lobulaire kanker voor. Vormt dit een knobbel en is die dan hard of zacht. En is t te vinden op echo?

Ik heb in juni een operatie gehad om een hard stuk fibrose weg te halen. Was goedaardig en wist ik ook. Er zijn behoorlijk stukken weggehaald. Was in linkerborst buiten onder kwadrant. Nu paar maanden verder voel ik helemaal aan de buitenrant een zacht "ding". Nooit eerder gevoeld maar voel t alleen met een rare positie en niet met normaal onderzoek. Voelt als een nornale lymfeklier.

Heb al echo gehad maar niks te zien en ze dachten aan een spier. Maar t voelt ook als rechts, daar zitten ook dit soort dingen. 

Dus ik dacht ductaal is vaak hard en dit zacht. Maar lobulair kan t nog zijn. 

En aangezien dit niet te zien is op echo denk ik wat dan. Heb verder geen geschedenis in de familie of andere risico factoren. 

Wellicht kan iemand me verder helpen met zichtbaarheid, vormt t een knobbel etcetc.

 

Alvast bedankt smiley

Offline
Berichten: 4226

Waarom vrees je borstkanker? Maak je je vaker zorgen over je gezondheid? Veel vrouwen hebben hobbels en bobbels in hun borsten en dat is meestal gewoon borstweefsel. Daarnaast kan er na een ingreep littekenweefsel ontstaan in de borst waardoor het anders aanvoelt. Natuurlijk houd je altijd je borsten in de gaten, maar ik wilde alleen even aangeven dat niet elke bobbel perse een afwijking is. 

Offline
Berichten: 251

Mijn tumor was ducto-lobulair. Niet voelbaar, wel zichtbaar op mammo en echo.

Voor operatie werd gedacht 1,5 cm maar bleek 2,5 cm te ziijn.

 

Ik snap niet helemaal wat je vraag is?

afbeelding van sunshine1982
Offline
Berichten: 5

 Bedankt voor de reacties!!

 

De vraag is eigenlijk of een echo een borstkanker kan missen. Je leest dat vaker dus vandaar dat ik denk is alleen de echo wel voldoende geweest? Want bv lobulaire borstkanker zie je niet op een echo. Zou ik bv een mri moeten vragen?

Offline
Berichten: 4226

Maar waarom denk je dat je borstkanker hebt? Zeker als je geen specifieke symptomen hebt zou ik niet zien waarom je daaraan denkt? Borstweefsel is niet egaal. 

afbeelding van sunshine1982
Offline
Berichten: 5

Ja omdat t echt een langwerpig bolletje is dat in zijn eentje ligt. Maar het is wel zacht. Dus alles met knobbels en bobbels vind ik angstig. Vandaar ook even echo laten doen waar niks op te zien was. Maar dan begin ik te twijfelen van een echo kan ook kankers missen. Dus zou t dan niet alsnog kanker kunnen zijn?

Offline
Berichten: 4226

Alles kan, maar de kans is wel heel klein als je al een echo hebt gehad waar niets raars op te zien was. Wat zegt je huisarts? Misschien is een afkoelperiode iets en kijk je na x-aantal weken samen verder als je echt verder onderzoek wilt of dat je inmiddels meer gerust bent?

afbeelding van sunshine1982
Offline
Berichten: 5

Ja precies de kans is ook klein. Ik ga inderdaad elke maand even checken of t groeit of niet. Normaal zit ik er elke dag aan maar daar wordt t ook niet beter van... Liefste zou ik een mri doen maar dat is natuurlijk niet echt nodig. Tenzij t groeit en dat zou ik dan wel voelen denk ik smiley.

Bedankt in ieder geval voor de reacties!