Nieuwe behandeling met Ultrasound

9 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 135
Nieuwe behandeling met Ultrasound

Ik weet niet of jullie hierover hebben gelezen, is een nieuw onderzoek in UMC Utrecht waarmee de tumor wordt behandeld met Ultra Sound. Dit is poliklinisch en pijnloos en als de resultaten goed zijn dan zou dit onderzoek een operatie in de toekomst kunnen vervangen.
Dit is alleen geschikt voor vrouwen met een kleine tumor, geen uitzaaiingen.

Ik mocht hieraan meedoen, was proefpersoon nummertje 2 :wink:
Ik moet zeggen dat de manier waarop ze mensen benaderen en behandelen echt top is !
Kreeg eerst een gewone MRI en anderhalve week later de behandeling zelf, ook met MRI op 19 oktober j.l.
Ik kreeg een roesje en heb er niks van gemerkt, ook daarna niet.
weet nog even niet wat de resultaten waren, dat hoor ik binnenkort.

Had mijn borstbesparende operatie de maandag daarna, 22 oktober.

Ik hoop echt dat dit de toekomst wordt, dit is zo veel beter dan een operatie !! Geen gesnij, geen narcose, geen last van hechtingen of wat dan ook...

Knuf van Peaches...

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Oh Peaches, wat goed om te horen. Opereren zonder snijden :D . Fijn dat je het hier post, hopelijk hebben andere Amazones er iets aan.

Ik heb contact gehad met UMC Utrecht over radioembolisatie, het ´wegbestralen´ van uitzaaiingen in de lever. Helaas doen ze dat alleen als je nergens anders uitzaaiingen hebt (dus ik kom er niet voor in aanmerking). Jammer voor mij, maar inderdaad heel vriendelijk behandeld.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Hoi peaches, wat goed dat je mee kon doen aan die studie. Ik had er over gelezen en heb mijn zusje nog geadviseerd om het met haar chirurg er nog over te hebben. Haar tumor was 10 mm. Dus klein. Maar zij gaat toch voor borstsparend nu op advies van haar chirurg wat ze opvolgt.Zal wel te maken hebben met de inclusie en exclusie kriteria. Ken jij die buiten de grootte van de tumor? Leeftijd misschien?

Begrijp ik nu goed dat de studie nog zo is dat je naast die nieuwe trial behandeling toch ook nog borstsparend geopereerd wordt?
Want je schrijft dat je op 22 okt ook een borstsparende operatie had. Hoe zit dat precies?

Offline
Berichten: 135

Klopt, dit was extra zeg maar.
Omdat het nog een onderzoek is en ze nog moeten uitvinden of en hoeveel effect die Ultrasound heeft, krijg je ook de gewone operatie. Daar is dan de arts van UMC die onderzoek leidt ook bij aanwezig om te kijken hoe de tumor is (geworden).

Mijn arts heeft het niet over leeftijd gehad, alleen dat de tumor kleiner 2 cm moet zijn, geen uitzaaiingen en nog in beginstadium van ontdekking.

Ik heb gevraagd om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen dus als ik iets weet horen jullie het ook.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Dank je voor je antwoord peaches. Ze willen denk ik door het toch nog weghalen van de al behandelde tumor door de patholoog-anatoom nog bewezen zien dat de ultrasound alles echt kapot heeft gemaakt. Zo ging dat ook bij de eerste schildwachtklier trials. Toen deden ze de schildwachtklier methode en moesten toch de okselklieren nog eruit gehaald worden om bewijs te krijgen dat er , bij schone okselklier, verderop echt geen uitzaaiingen te vinden waren.

Heel interessante studie deze. En het wordt volgens mij gedaan door de interventie- radiologen. Klopt dat?
Zouden de chirurgen er blij mee zijn als zou blijken dat het perfect werk en er dus minder geopereerd hoeft te worden? Nou, als ze niet aan hun eigen portemonnaie denken maar aan ons zullen ze toch wel blij zijn met zo 'n ontwikkeling lijkt me.

afbeelding van Anja
Offline
Berichten: 92

Mooie ontwikkeling, ik had een item over deze nieuwe behandeling op Tv gezien. Een stap vooruit. Goed van je peaches dat je hier aan mee gedaan hebt. Dat je met zoiets vreselijks als borstkanker veel kunt betekenen voor andere vrouwen. Dank je wel.

Annie, denk je echt dat artsen eerst aan hun portemonnee denken en dan pas aan de patienten? En daarmee nieuwe ontwikkelingen tegenhouden. Ik ben vrij nieuw in kankerland, moet ik argwanender zijn? Ik denk nog steeds dat mijn behandelende artsen samen met mij het beste met me voor hebben.

Offline
Berichten: 135

Toevallig kwam dat hier ook ter sprake, geld......ik ben van nature wel wantrouwend maar niet maar zorgverleners/artsen toe. Ik heb er gelukkig ook nooit echt mee te maken gehad, behalve dan met mijn vader maar dat was zo prima in orde.
En nu ben ik dan helaas zelf aan de beurt...

Ik hoop echt dat artsen, die toch een eed moeten afleggen, als 1e prioriteit het welzijn van de patiënt voor ogen hebben en niet de dikte van hun portomonee...

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ik denk niet dat chirurgen dit tegen houden hoor, ook niet tegen kunnen houden. Bovendien blijven er op dit moment denk ik nog genoeg kankers over die wel geopereerd moeten worden.

Maar die ontwikkeling van interventie radiologie, waar chirurgen niet meer aan te pas hoeven komen, neemt wel een grote vlucht. Ook bij leveruitzaaiingen zoals Maisa hierboven al schreef. (ook ik heb er naar gevraagd in UMC bij de prof interventie-radiologie. Kon ook geen radio-embolisatie krijgen vanwege ook mijn uitzaaiingen op andere plekken .

Dat gebeurt nu nog bijna alleen bij darmkankerpatienten terwijl dat vroeger, voor de interventieradiologie, geopereerd werd. Radio-embolisatie is net weer een andere interventie dan de ultrasound bij een kleine BK. Maar het gebeurt beiden door een interventie-radioloog.

Maar operen is wel het brood van chirurgen natuurlijk. Dus dat ze zich soms eens achter de oren krabben met de opkomst van interventie-radiologie, waardoor je een verschuiving van behandeling ziet van het ene specialisem/cq behandelaar naar de andere, ( dus ook de inkomsten) dat vind ik wel enigszins te begrijpen. Het zijn ook maar mensen die brood op de plank willen. Maar bewust tegenhouden, nee, ik denk niet dat ze dat doen.

Deze ontwikkeling gaat gewoon door!
Goed voor ons in ieder geval!

Eigen naam -> nick door mod Bergamot ;-)

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

De Volkskrant noemt het 'magnetrontechniek' :mrgreen: , klik hier om verder te lezen.