ongerust door rugpijn

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 21
ongerust door rugpijn

Hoi allen,

Je kent het vast wel, je hebt last van pijntjes en denkt meteen het ergste. Nou dat heb ik dus nu. Heb sinds een week of 5 last van mijn onderrug met uitstraling naar heup en been. Het begon links en is nu meer rechts. Eerst had ik echt pijn (zoals ischias) maar dat ging na 2 weken weg dus toen was ik niet meer ongerust. Maar nu blijft het toch zeuren in rug, heupen en liezen, bovenbeen van beide kanten, het doet geen pijn maar het tinteld/brandt soms een beetje op die plekken. Ik kan op zich alles zonder pijn doen maar ik maak me toch zorgen om die tintelingen/branderige gevoel. Ik ben nu net 2 weken klaar met capecitabine en vind het door de corona crisis situatie de drempel hoger om de poli te bellen. Kan het van de capecitabine komen? of "gewoon" stress? Wat zouden jullie doen?

 

 

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Gewoon bellen! Je gezondheid is het belangrijkste!

Offline
Berichten: 476

Hoi Charlie, 

Wat rot dat je er last van blijft houden. Snap heel goed dat de drempel nu vrij hoog is. Toch zou ik wel bellen, mede gezien het verloop van je behandeling. Natuurlijk kan het gerust iets anders zijn, maar dat wil je dan wel even zeker weten. 

Ik ben zelf dit najaar bij een manueel therapeut geweest, vanwege pijn in mijn arm, hoofdpijn en mijn bekken. Die zei dat ik als ik een auto was, dat ik dan de weg niet meer had op gemogen. Na een stressvolle periode verkramp je soms onbewust en als dat lang duurt, zet het zich vast in je lijf. Bij mij was het grotendeels dus verholpen met twee keer "kraken". Maar ze hebben wel eerst een scan gemaakt om te kijken of er toch geen uitzaaiingen waren. 

Veel sterkte, 

Linda

Offline
Berichten: 4238

Gisterenavond nog een webinar waarin oncologen aangaven juist wel te bellen. Er is meer ruimte op radiologie dan anders en met een foto kunnen ze snel vaststellen dat er hopelijk! niks aan de hand is. Dus: niet uitstellen maar bellen!

Offline
Berichten: 476

Hoe is het nu Charlie? Ben je nog naar het ziekenhuis gegaan? 

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 21

Hoi,

Ben niet gegaan, eel gemaild, heb nog volledig bloedonderzoek gehad en daar waren de resultaten prima van. Beetje verhoogde lever waarde maar dat kwam nog van de capecitabine. Het rare gevoel ging ook meer weg, heb het soms nog een beetje in mijn heupen maar soms ook in mijn benen, enkels en polsen. Denk toch dat het spanning gerelateerd is. Mocht het wel echt pijn gaan doen, zeker als dat toeneemt, dan ga ik zeker wel bellen. Tnx voor het vragen!

Offline
Berichten: 476

Goed dat je bloed in elk geval wel in orde is. Als ik naar mezelf kijk, heb ik het eerste jaar na de capecitabine wel allerlei rare kwaaltjes gehad. Nu is het echt beter allemaal. Ik hoop dat het inderdaad iets onschuldigs blijkt te zijn.