onrustig borstweefsel

17 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
onrustig borstweefsel

Mijn zusje wordt elk halfjaar in het ziekenhuis gecontroleerd op borstweefsel. Ze heeft fibroadenoom, wat betekent dat ze wat 'bulten' in haar borsten heeft. De laatste tijd zijn er echter meer bijgekomen en ze zijn groter geworden. Na de laatste check een week geleden vond de arts het nodig een mammografie te doen. Daarop was onvoldoende zichtbaar dus een echo. Nu werd ze vrijdag gebeld door het ziekenhuis dat ze terug moet komen voor een biopsie, omdat op in elk geval 2 plaatsen het weefsel erg onrustig en actief is, en zich anders gedraagt. Mijn zusje (32 jaar) is totaal van de kaart en denkt meteen het ergste. Zijn hier misschien vrouwen die met hetzelfde te maken hebben gehad? Ik zoek eerlijk gezegd naar woorden van geruststelling, hoewel dat misschien wel erg naief is. Mijn zusje moet woensdag voor de biopsie (doet dat pijn?) en donderdag krijgt ze de uitslag.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Angele, ik zou niets liever willen dan jou en haar geruststellen, maar helaas kan ik dat niet. Het enige dat ik je kan zeggen is dat verdachte beelden op de echo niet altijd leiden tot de diagnose borstkanker. Alleen biopten kunnen laten zien of het kanker is of niet.

Voor het nemen van biopten wordt de huid verdoofd. Het is niet echt pijnlijk, maar wel een beetje onaangenaam. Ze nemen hapjes van 2 mm doorsnede van ongeveer 1 cm diep (afhankelijk van hoe diep de verdachte plekken zitten).

Ik hoop van harte dat er uit de onderzoeken komt dat het géén kanker is en mocht het onverhoopt wel zo zijn, dan staan we hier met zijn allen klaar om haar en jou op te vangen.

(uit ervaring kan ik zeggen dat de eerste twee weken na diagnose een hel waren, maar toen wende het en kon ik me vastbijten in de behandelingen)

Als jij of je zus erg in paniek zijn, kan het soms prettig zijn om een kalmeringsmiddel van de huisarts te krijgen, temazepam of een ander pammetje. Rust uit een pilletje is óók rust (was mijn devies destijds, terwijl ik nog nooit zoiets geslikt had) en dan wordt het vanzelf donderdag.....

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Angele schreef:
Zijn hier misschien vrouwen die met hetzelfde te maken hebben gehad? Ik zoek eerlijk gezegd naar woorden van geruststelling, hoewel dat misschien wel erg naief is.

Angele, die vrouwen komen hier regelmatig, maar meestal verdwijnen ze weer als ze gelukkig geen borstkanker blijken te hebben. We zwaaien ze dan uit 8)

Hopelijk kunnen we jou (en je zus) ook snel weer uitzwaaien! Duimen draaien hier voor een goede uitslag van de biopt!

Cat
Offline
Berichten: 666

Mijn zus staat ook onder controle en heeft al een paar keer gehad dat ze terug moest komen voor een bioptie omdat er onrustige plekken in haar borsten waren. Tot nu toe was het loos alarm. Het hoeft dus niets te zijn. Maar het kan wel verkeerd zijn. Ik hoop voor jullie dat er niets aan de hand is en dat we jullie snel weer uit kunnen zwaaien hier.

Offline
Berichten: 4267

Ook mijn zus heeft heel onrustig borstweefsel maar tot nu toe is het steeds goed. We blijven natuurlijk wel altijd heel alert.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Bedankt voor jullie aardige reacties. Ik zal niet vergeten om donderdag te reageren als ze de uitslag heeft.

Offline
Berichten: 351

Bij mij was het helaas een ander verhaal,ze dachten dat het een fibroanemoon was,maar na biopten bleek het dus kanker te zijn(was 34).
Ik hoop dat bij jouw zus het vals alarm is en dat we jullie uitzwaaien.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Lieve allemaal,

Mijn zusje kreeg vandaag de uitslag. In het afgenomen weefsel was geen aanleiding te vinden om te denken dat het kanker is. Omdat het wel om onrustig weefsel gaat willen ze het nog n week op kweek zetten en dan nogmaals kijken. Nog geen 100 procent geruststelling dus maar ik denk dat dit wel positief is. Volgende week donderdag weten we het dus echt zeker. Wat duurt het dan lang hè?

Liefs,
Angele

Offline
Berichten: 4229

Klinkt goed Angele! Nu een voorzichtige, voorlopige uitzwaai en volgende week hopelijk helemaal. Vinden we hier zijn, uitzwaaien :D

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Goed nieuws: geen kanker! Wat ben ik opgelucht. Bedankt voor jullie lieve reacties en veel sterkte voor degenen die helaas wel slecht nieuws hebben gekregen.

Offline
Berichten: 4267

Gelukkig en wat fijn dat je het ons even laat weten.
Hé wat een goed nieuws!!!!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[dans] we zwaaien je gezellig uit !
Hopelijk tot nooit meer ziens ;-)

Offline
Berichten: 616

Goed zo ANgele, gefeliciteerd. EN nu maar weg gaan en niet meer terug komen (behalve om mee te lezen dan)

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Vraagje; masectomie linkerborst 12-2009, micrometastasen klieren naast borstbeen, poortwachter niet verwijderd (zat achter borstbeen), daarna chemo (FEC) 6 maal, einde 06-2010. Verder tamoxifen. 1.5 maand geleden, controle mammo en echo rechterborst, geen afwijkingen. Menstruatie 3 weken geleden. Sinds twee weken duidelijk steeds harder wordende rechterborst met harde schijven. Geen gewichtstoename. heb vriendin laten voelen (want geen vergelijking meer links), vond het ook niet 'normaal' voelen. Verder sinds enkele dagen knobbeltje/bultje linksboven bij masectomiegebied (lijkt op moedervlek maar geen kleur gewoon kleur van huid). Weet dat er sprake is van verwerkingsproces en wil niet voor elke 'scheet' naar ziekenhuis rennen, nooit gedaan ook, zeker gezien mammo en echo 1.5 maand geleden maar het zit me niet lekker. Graag advies

Offline
Berichten: 2045

Beste gast,

Helaas kunnen we je geen medisch advies geven. Dat kan alleen je behandelend arts.
Uiteraard kunnen we je wel iets vertellen oven onze eigen ervaringen en je van tips voorzien.

Als ik het zo hoor maak je je ongerust.
Op dit moment is niet te zeggen of dat terecht of onterecht is.
Uiteraard kan je niet in deze onzekerheid blijven.
Omgerustheid gaat namelijk meestal niet vanzelf weg ;-)

Jammer dan, dat die mammo en echo 1,5 maand geleden was.
Je voelt je nu onprettig en ongerust.
daarbiji is er in je borst iets veranderd.
Alle reden voor een consult bij een specialist.
Kom... Bel het ziekenhuis en maak een afspraak.
Je arts zal dat vast en zeker begrijpen!
Hopelijk kan hij/zij je geruststellen.
Zo niet, dan had je er zeker niet langer mee rond moeten lopen.

gewoon bellen voor een afspraak hoor ;-)

Ik weet niet of je goed contact hebt met een mammacare verpleegkundige.
Soms is de drempel wat lager om het via haar te regelen.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Beste gast, natuurlijk wil je niet voor alles naar het ziekenhuis, maar als je niet gaat, haal je je misschien van alles in je hoofd... Voor een niet-arts (ikke :D ) via internet is het onmogelijk om een diagnose te stellen. Bel gewoon even met de poli en vraag of je even langs mag komen omdat je je toch ongerust maakt. Ik hoop dat je arts je zorgen weg kan nemen!

Offline
Berichten: 4267

Beste gast,
Ik herken het wel hoor dat je niet steeds aan de bel wil trekken maar het 'moet' toch. Jouw alertheid zorgt ervoor dat je tijdig aan de bel kunt trekken als er wat is. Dus gauw bellen en wij duimen dat je arts je geruststelt!