onrustige cellen, maar geen zorgen maken?

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
onrustige cellen, maar geen zorgen maken?

Dag allemaal,

Ik heb een vraag. Ik heb twee weken geleden een borstverkleining gehad en er is uit mijn oksel ook borstklierweefsel verwijderd ivm z.g. 'derde' borst na de bevalling.
Ik was heerlijk opgelucht na de operatie tot dat mijn chirurg me gister belde.

Linkerborst en klierweefsel uit oksel waren prima. alleen in de rechterborst hadden ze onrustige cellen gevonden.
Maar ik hoefde me totaal niet ongerust te maken. echt totaal niet!

Een beetje overvallen door het telefoontje wist ik ook niks te vragen. Maar later die dag rezen bij mij toch de vragen.

Ik lees overal dat onrustige cellen een voorstadium van kanker is, of kan het ook een andere oorzaak hebben?

Als ik onrustige cellen heb dan is er toch wel een vervolgonderzoek/behandeling?

De stelligheid van de chirurg over dat ik me echt geen zorgen hoefde te maken, hoe kan die zo stellig zijn????
na alles wat ik alleen al in dit forum heb gelezen.........

Ik heb ook al met de chirurg contact opgenomen voor een vervolggesprek maar dat kan niet eerder dan volgende week. Zit ik hier een dikke week in verschrikkelijke spanning.

Wie kent deze situatie of heeft informatie voor me?

Sjellie

Offline
Berichten: 4229

Sjellie, kan me voorstellen dat je dan schrikt. Heeft de arts ook gezegd wat die 'onrustige cellen' waren? Want lang niet alles ontwikkelt zich verder. De enige die je echt de informatie kan geven hierin is je arts.

PS Onrustige cellen en voorstadium zijn niet synoniem. Voorstadium wordt ook vaak gebruikt voor DCIS en als ik je zo lees is daar bij jou geen sprake van.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

dank je wel voor je snelle reactie!

ik snap alleen dan niet waarom de term onrustige cellen zo vaak wordt gebruikt als het om een beginstadium van gaat terwijl daar dan een aparte benaming voor is (DCIS).
Blijf het spannend vinden.

Offline
Berichten: 185

Snap toch niet dat een arts deze mededeling doet. Of het is goed of het is fout. Je maakt de patient zo toch onzeker/onrustig? Hoe kun je 'goede' onrustige cellen hebben. Ik vind dat je het recht hebt op een betere uitleg. Als de spanning niet vol te houden is zou ik naar de mammacare verpleegkundige bellen van het ZH en je situatie uitleggen en uitleg vragen. De chirurg heeft je in deze situatie gebracht, mag je best om opheldering vragen. Succes

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

dag monique , ik heb vandaag idd met de mammacare verpleegkundige gebeld. in mijn gegevens kon ze zien dat in mijn geval gaat om (een voor mij te ingewikkelde naam) een verdikking van de melkvaatjes richting de tepel. Het ging in dit geval niet om kanker en ook niet een voorstadium ervan.
ik ben dus voorlopig gerust gesteld. maar ik ga absoluut aan mijn chirurg vragen of ik kan worden doorverwezen naar een oncoloog om toch te kijken hoe dit het beste in de gaten en onder controle te houden is.

iig dank je wel voor de tip!

Offline
Berichten: 185

Wat fijn om te horen dat het goed is. Goed van je om te bellen. Enne laat je niet afschepen in het controle traject hoor. Beetje extra de boel in de gaten houden kan geen kwaad!