Oud littekenweefsel niet betrouwbaar ?

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4388
Oud littekenweefsel niet betrouwbaar ?

Vanmorgen de mammo en echo controle gehad.
Mammo was oke,maar op de echo werd door 2 radiologen gekeken naar het littekenweefsel van een verwijderde fibroadenoom van 5 jaar geleden.
Het was ineens een grotere zwarte vlek,waarvan radioloog zei dat ze hem niet 100% vertrouwde.
Vorig jaar is er geen plaatje van de echo opgeslagen,dus zij weet nu niet of die plek nu groter is geworden.
In littekenweefsel of direct erachter kan zich iets ontwikkelen wat zeer moeilijk te zien is op een echo.
Prikken is ook niet echt een optie vlgs haar,want wáar zou ze moeten prikken?
Wie heeft hier antwoord op, wat zou een optie zijn om hier geruststelling/zekerheid over te krijgen?
Het viel me erg koud op mijn lijf, had dit niet verwacht en ben echt geschrokken.

Offline
Berichten: 1109

Hoi,
Wat erg he die onzekerheid. Voor wat meer zekerheid/geruststelling zou je om een mri kunnen vragen. Ik zou hier zeker met je arts/radioloog op terugkomen. Want zo blijf je met die onzekerheid zitten. Die kan je misschien ook adviseren of het verstandig is om een mri te krijgen of niet. In nederland zijn ze erg terughoudend met mri's. Ik ben voor een second opinion naar Duitsland geweest. En die dokter zei dat hij het al heel wat vond dat ik wel een mri had gehad. Veel nederlandse patienten met borstkanker die bij hem kwamen zijn nog nooit in een mri geweest was zijn ervaring.
Liefs Kaatje

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4388

Kaat,
De radiologe vertelde mij dat ze op een mri in dit geval geen meer duidelijkheid zou krijgen omdat de mri ook niet veel meer duidelijk zal geven over dit beeld.
Ik heb afgelopen oktober nog de mri gehad,en die beelden waren helemaal goed.
Nu weet ik alleen even niet of de mri nou iets kan zien op die exacte lokatie at betreft verschil in doorbloeding van littekenweefsel of eventueel de schaduw die ze erachter dacht te zien.
Ik kijk altijd nieuwesgierig mee met de echo,maar heb zelf nog niet eerder die grote zwarte vlek gezien, die littekenweefsel lijkt te moeten zijn.
Het zit me niet lekker......

Offline
Berichten: 1109

Kan ik me heel goed voorstellen dat je dit niet lekker zit. Een echo en een mri maken op heel andere wijzen beelden dus die twee zijn niet echt naast elkaar te leggen en te vergelijken.
Wat stelde ze zelf voor?

Offline
Berichten: 616

Bij mij oktober 2009 bk ontdekt, tot einde april 2010 onder behandeling geweest. Toen in december 2010 nieuw knobbeltje in zelfde borst. Naar mammapoli. Was in okotber mammo gemaakt. In december eerst punctie. Gaf geen uitsluitsel, 's middang biopt. Gaf ook geen uitsluitsel, na 4 weken MRI. Gaf nog geen uitsluitsel omdat tumorweefsel en littekenweefsel allebei afwijkend weefsel zijn t.o.v. 'gewoon ' borstweefsel. Toen nogmaals biopt en daar 'dachten' ze met zekerheid uit te kunnen halen dat het littekenweefsel was. Toen had ik er nog zo weinig vertrouwen in dat ik het toch heb laten weghalen.
Dus er was bij mij heel veel onderzoek nodig om zekerheid te krijgen. En hun zekerheid was voor mij toen niet afdoende meer....

Offline
Berichten: 185

Hoe gaan ze nu verder smurfje? Ze kunnen je toch niet in onzekerheid laten zitten?
Sterkte