phylloidestumor

3 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
phylloidestumor

hallo,

ik ben nieuw hier. Ik heb gisteren te horen gekregen dat er zeer waarschijnlijk een phylloidestumor in mijn rechterborst zit. ik weet nog niet of het de goede of de kwade variant is, krijg donderdag aanvullende onderzoeken. Weet iemand waar ik me op voor moet bereiden?

groetjes Mamavan3

Offline
Berichten: 45

hoi mamavan3,
Heb net gereageerd bij jouw verhaal.
Bijna 3 jaar geleden werd er bij mij ook een phyllodes tumor verwijderd. Voor de operatie was er een punktie gedaan en de uitslag daarvan was een fibroadenoom. Er werd me geadviseerd om het te laten verwijderen omdat het te celrijk was en ook wegens moeder met borstkanker. Pas na pathologisch onderzoek kwam men tot de constatie dat het een phyllodes tumor was.
Wat heel belangrijk is, ook bij goedaardige phyllodes, dat er naast de tumor zelf ook 1cm goed borstweefsel weggenomen wordt. Ook de kans op een recidief wordt veel kleiner (of zelfs nihil) Deze soort heeft nogal eens de neiging om van eigenschap te veranderen indien er iets van overblijft. Bij mij spraken de artsen elkaar tegen (sommige hadden er zelfs nooit van gehoord!!) Ik vond dit enorm frustrerend. Ben dan maar zelf op onderzoek uitgegaan (leve google!)
De kwaadaardige vorm is een ander verhaal. Chemo geeft geen goede resultaten. Soms doet men enkel bestraling. Er is nog geen éénduidende oplossing. Er zijn grote verschillen van land tot land. Maar zover ben je nog niet. Wacht de resultaten af en probeer een arts te vinden die al wat ervaring heeft met phyllodes.
Ik duim voor je!

Offline
Berichten: 38

Ik hoop voor je dat het een goedaardige is. Sterkte!