Toch veel spanning na huisarts bezoek.

32 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Maartje1
Offline
Berichten: 1
Toch veel spanning na huisarts bezoek.

Vorige week tijdens het insmeren van mijn borsten met lotion ontdekte ik een 'heuveltje' aan de zijkant van mijn linkerborst. Wat gek nog nooit gevoeld eigenlijk. Rechterkant ook gevoeld en die was ook hobbelig met kleine knobbeltjes maar niet zo'n voelbare 'heuvel' as ik er met platte hand overheen ga.
Mijn eerste reactie was ach dat zijn melkklieren of bindweefsel maar het ging toch knagen.
Na een week toch de huisarts durven bellen en ook zij bevestigde dat er degelijk een hobbel zit maar wel onregelmatig.
Volgende week krijg ik een mammografie en ik stel me zelf gerust omdat ik zelf niet het idee heb dat het iets ernstigs is (Nu maar hopen dat mijn gevoel klopt) Maar toch ben ik zenuwachtig. Afgelopen week heb ik hiermee gelezen want je hoopt en wilt ervaringen lezen die een beetje overheen komen en geruststellend zijn, ik denk dat veel vrouwen dit doen na het vinden van een schijf/bobbel. Maar weet ook zelf natuurlijk wel dat het een ja of een nee wordt. Fijn dat dit forum er is om het toch een beetje van me af te kunnen schrijven. Groetjes Maartje

afbeelding van inkyaquamama
Berichten: 210

Het is gewoon ook eng simpel zat,als het niks is huppel je vrolijk weer naar huis.

Als het wel wat is bereid je dan voor op een hecktische tijd,zorg dat je dan iedereen het hemd van het lijf vraagt.

Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 192

Dag Maartje, goed dat je toch de stap naar de huisarts hebt gezet. Spannend allemaal he, nu moet je wachten en dat is gewoon het meest vervelende wat er is. Natuurlijk ben je zenuwachtig. Zolang er geen duidelijkheid is blijft het knagen. Dit is een plek waar je het inderdaad van je af kan schrijven, we herkennen hier de onzekerheid en de spanning. Ik hoop dat je naar een ziekenhuis gaat waar je direct ook de uitslag krijgt van de mammografie. Veel sterkte! 

Offline
Berichten: 299

Wat een spannende tijd, Maartje! Hopelijk kunnen we je volgende week weer uitzwaaien. De kans dat het niets ernstigs is, is groter gelukkig. Dus laten we dat hopen! Veel succes!

Offline
Berichten: 4066

Natuurlijk is het heel spannend, maar de kans dat het bijvoorbeeld mastopathie (goedaardige verdikkingen in je borsten) is, is ontzettend veel groter, nu je aangeeft dat je borsten sowieso bobbelig aanvoelen.

Er is een veel kleinere kans op borstkanker en daarom vind ik het echt goed dat je er toch naar laat kijken. Bij twijfel op de foto's, ALTIJD een punctie laten nemen: die kan uitsluitsel geven, een foto niet voor 100%.

 

Heel veel succes en laat je weten hoe het afloopt? En ga je niet alleen naar de uitslag?

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

Hoi allemaal,

Laat ik even voorop stellen dat ik geen diagnose borstkanker heb waarvan ik ook hoop dat dat zo blijft.

Zit gewoon erg in de stress sinds een week en wil mijn verhaal even kwijt. 

Zelf ben ik verpleegkundige en zeg altijd tegen cliënten dat ze nooit op internet moeten kijken , maar nu heb ik dat zelf gedaan en ben op dit forum terecht gekomen.

Vorige week zondagochtend ontdekte ik (25 jaar oud trouwens) per toeval een flinke verdikking in mijn rechterborst. Niet pijnlijk, niet zichtbaar maar wel flink voelbaar. Voor mijn gevoel is het ook kneiterhard en raar van vorm. Dit heb ik eerder nog nooit gevoeld in mijn borst mede omdat ik ook nooit zo bewust aan mijn borsten heb gevoeld.

Afgelopen vrijdag ben ik naar mijn huisarts geweest. Zij constateerde hetzelfde maar gaf aan dat het goed beweegbaar was (het weefsel eromheen) en dat het als het ware als een banaanvorm naar mijn tepel loopt. Dit wees volgens haar op een verdikte melkklier. Geen rare verkleuringen aan borst, geen ingetrokken tepel / uitscheiding tepel en ook geen opgezette lymfeklieren. Ze nam mijn zorgen wel serieus en heeft aangegeven dat als het met twee weken nog zo is dat ik meteen door kan naar de borstkliniek voor foto en echo (verwijzing heb ik al meegekregen en mag er ook heen voor mijn eigen gemoedsrust).

Nu had zij mij enigszins gerustgesteld maar inmiddels beginnen toch de gedachtes weer op te spelen "wat als..."

Omdat zij dacht dat het onder invloed van hormonen is ontstaan ,en wat ik zelf ook hoop, heb ik meteen een stopweek ingelast. Ik slik de pil al 10 jaar. Heb ook besloten om een maand nu zonder de pil te gaan om te kijken of het effect heeft.

Net voelde ik weer aan mijn borst en het zit er gewoon nog steeds(en ook niet pijnlijk). Ik vind het heel lastig bepalen of het al minder is geworden. Aan de ene kant denk ik van wel maar aan de andere kant denk ik ook dat ik het inmiddels misschien gewend ben hoe het aanvoelt.

Hypochondrisch als ik ben merk ik ook dat ik weer wat meer last krijg van mijn linkerheup. Sinds afgelopen juli ervaar ik hierin af en toe een soms wat zeurende pijn maar dat verweet ik aan het sjouwen van zware tegels twee weken lang. Inmiddels ben ik al aan het Google'en geweest of het niet al uitzaaiingen kunnen zijn (ik weet het, ik maak mijzelf helemaal gek).

Kortom; zit behoorlijk met wat spanning. Ik wacht af hoe het komende twee weken is en mocht het er dan nog zitten of in mindere mate dan ga ik wel naar de borstkliniek toe.

Wilde gewoon eventjes mijn verhaal kwijt, van mij afschrijven geeft vaak wat rust ;-)

 

Groetjes van mij

 

afbeelding van inkyaquamama
Berichten: 210

Ga gewoon direct dan ben je van de spanning af.En dat mag gewoon hoor.Als je naar een mamapoli gaat krijg je vaak dezelfde dag nog de uitslag.

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik zou ook direct geen - niet die twee weken wachten. Onzekerheid is slopend. Je hebt gewoon zekerheden nodig.

Offline
Berichten: 293

Gewoon gaan, daar zijn ze voor! Een niet pluis gevoel moet je altijd serieus nemen. Ik hoop dat ze je snel gerust kunnen stellen. Laat je nog even weten hoe het is afgelopen? 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 4066

Gestopt met de pil. Pas je wel goed op?

Als je na een week nog geen verandering voelt maar wel steeds ervan wakker ligt, waarom laat je je dan niet doorverwijzen naar een mammapoli waar je binnen een dag vaak antwoord krijgt?

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

Hoi allemaal, 

Ik heb nav jullie advies en die van naasten vandaag de borstkliniek gebeld en kan donderdagmiddag terecht voor in principe alleen een echo in eerste instantie (was nog te jong voor meteen mammografie gaf ze aan). Enigszins blij dat ik toch nu gewoon heen ga maar ik vind het ook erg spannend...! 

 

& @ellenk ; ik zal opletten haha (nu een jaar vriendloos en duik niet zo snel met iemand het bed in ;-) ) 

 

Zal jullie laten weten wat er uit komt ;-)

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Succes morgen - ik hoop dat ze je gerust kunnen stellen en dat wij je uit kunnen zwaaien.

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

Niet te bevatten maar slecht nieuws..

Weet niet of ik actief ga blijven op dit forum. Eerst nu horen hoe of wat.

afbeelding van Tamo
Offline
Berichten: 28

Wat een afschuwelijk nieuws Suusje! Ik hoop dat je hier even blijft. Als er ergens begrepen wordt hoe je je voelt, dan is het hier. Als je zover bent, wil je wellicht toch van je afschrijven. Ik denk aan je.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Suusje92 veel sterkte met de komende medische achtbaan!

Offline
Berichten: 293

Hoi Suusje, 

Wat een klap in je gezicht.... Neem je tijd. We zijn er voor je als je er behoefte aan hebt. 

Liefs, 

Linda 

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

Gisteren hetgeen gehoord waar ik zo bang voor was.

Ik ben 25 jaar en diagnose borstkanker met sowieso twee aangedane lymfeklieren waar in zij ook totaal verkeerde cellen hebben gevonden. Ik snap het gewoon echt niet... Ik voel mij lichamelijk hartstikke goed en heb dit echt puur bij toeval ontdekt. Dinsdag naar de borstkliniek voor gesprek met oncoloog en dan zsm een pet-scan. Ben ontzettend bang voor die uitslag ook. Ik heb vage klachten aan mijn linkerheup en omliggend gebied en omdat alles momenteel toch verkeerd is en mijn gevoel steeds uitkomt ben ik bang voor uitzaaiingen daar... Ik kan er echt nog niet bij met mijn hoofd dat dit allemaal gebeurd. Ik voel mij lichamelijk juist echt in topconditie. Alles op de rit, sinds een jaar een eigen woning, ben niet moeier dan anders (ja nu omdat ik slechter slaap en omdat er zoveel emotie bij komt kijken) etc. Mijn lichaam is ziek maar ik merk het niet.

En dan lees ik gisteren per toeval iemand van 32 met borstca wie te horen heeft gekregen dat ze niks voor haar kunnen betekenen omdat het op meerdere plekken zit. Ben zo bang dat het voor mij ook einde oefening is. 

 

Ik ga er helemaal voor maar wat is dit ongelooflijk zwaar. Ik verblijf nu ook weer bij mijn ouders want ik kan gewoon niet alleen zijn nu.

Nu toch nog wat proberen te slapen..

Groetjes van mij

afbeelding van Snuzzle
Offline
Berichten: 3

Dag dames, 

 

Ik ben 43 jaar en heb 2 kindjes.  Mijn moeder kreeg borstkanker op 48 dus ben ik familiaal belast met borstkanker.  Erfelijkheidsonderzoek is niet gebeurd.

 

Ik laat me al jaarlijks screenen sinds de leeftijd van 35.  Tijdens het laatste onderzoek werd er een letsel van 5mm gezien op echo en bleek ik groen tepelvocht verlies te hebben.  Zelf nooit iets van gemerkt..  Mammografie liet niets zien.  Meteen punctie en wisser van het tepelvocht... Paar dagen later krijg ik via de ha de diagnose hyperplasie. Na zes maanden moest dan nieuwe controle met echo volgen.

Ik heb toch wel een aantal vragen hierbij en maak op eigen initiatief een afspraak in Uz Leuven.  Daar mocht ik vandaag naartoe.  Ik kreeg er echter het nieuws dat de gedane onderzoeken niet conclusie zijn en dat verder onderzoek gezien mijn familiale voorgeschiedenis zich opdringt.   Totaal andere info dus...  Men denkt nog steeds aan een goedaardig letsel maar echo wijst richting papilloom of fibroadenoom..  Punctie richting hyperplasie.  Het feit beide onderzoeken in een andere richting wijzen maakt dat ze toch echt willen verder zoeken om een sluitende diagnose te stellen.  Ik krijg nu volgende week een MRI van de borst en weer echo en punctie.  De week erop wordt ik dan op het preoperatieve spreekuur verwacht om behandeling en opvolging te bespreken.  

 

Ik ben echt geschrokken: en boos op mijn huisarts.  Onzeker ook:  is er toch iets kwaadaardig aan de hand?  Alle onderzoeken zijn met spoed ingepland... Is het zo dringend als men uitgaat van een goedaardig letsel of verzwijgt men iets?  Of moet ik gewoon blij zijn dat het ziekenhuis dit tot op het bot wil uitzoeken? 

 

Lang verhaal maar ik moest het even kwijt... 

afbeelding van Tamo
Offline
Berichten: 28

Ik zou zeker blij zijn dat het ziekenhuis er spoed achter zet. De onzekerheid is slopend. En spoed betekent niet per se mis. Het betekent dat ze het zekere voor het onzekere nemen, gezien je voorgeschiedenis en onduidelijke resultaten, en als er toch iets anders uitkomt hebben ze/jij tijd gewonnen. Kijk of je het kunt laten gebeuren zonder al te veel te piekeren, daar is tijd genoeg voor als het tegen alle verwachtingen in toch anders is. Maar vooralsnog lijkt dat niet zo. Mij lijkt het geruststellend als ze je zo zorgvukdig onderzoeken.

Offline
Berichten: 4066

Suusje92 schreef:

 

Gisteren hetgeen gehoord waar ik zo bang voor was.

 

Ik ben 25 jaar en diagnose borstkanker met sowieso twee aangedane lymfeklieren waar in zij ook totaal verkeerde cellen hebben gevonden. Ik snap het gewoon echt niet... Ik voel mij lichamelijk hartstikke goed en heb dit echt puur bij toeval ontdekt. Dinsdag naar de borstkliniek voor gesprek met oncoloog en dan zsm een pet-scan. Ben ontzettend bang voor die uitslag ook. Ik heb vage klachten aan mijn linkerheup en omliggend gebied en omdat alles momenteel toch verkeerd is en mijn gevoel steeds uitkomt ben ik bang voor uitzaaiingen daar... Ik kan er echt nog niet bij met mijn hoofd dat dit allemaal gebeurd. Ik voel mij lichamelijk juist echt in topconditie. Alles op de rit, sinds een jaar een eigen woning, ben niet moeier dan anders (ja nu omdat ik slechter slaap en omdat er zoveel emotie bij komt kijken) etc. Mijn lichaam is ziek maar ik merk het niet.

 

En dan lees ik gisteren per toeval iemand van 32 met borstca wie te horen heeft gekregen dat ze niks voor haar kunnen betekenen omdat het op meerdere plekken zit. Ben zo bang dat het voor mij ook einde oefening is. 

 

 

 

Ik ga er helemaal voor maar wat is dit ongelooflijk zwaar. Ik verblijf nu ook weer bij mijn ouders want ik kan gewoon niet alleen zijn nu.

 

Nu toch nog wat proberen te slapen..

 

Groetjes van mij

 

Hé Suusje,

wat een afschuwelijk nieuws kreeg je. Zó goed dat je je eigen onrust volgde en naar het ziekenhuis ging. Ik hoop zéér dat de scan goed zal zijn. als dat niet zo is ben je niet meer te genezen (grote uitzonderingen daargelaten) maar nog wel (lange tijd) te behandelen. Laat je ons weten hoe het verder gaat?

Offline
Berichten: 4066

Snuzzle, wat een spannende tijden maak je door. Goed dat je verder bent gaan vragen. Ik wens je veel sterkte met wachten toe en een heel goede uitslag.

Offline
Berichten: 531

Suusje92 Wat een vreselijk rotnieuws! Zo vreemd inderdaad dat je je helemaal niet ziek voelt, maar wel ziek bent. Dat is helemaal niet te bevatten. En zo jong ook nog. Ik was 31 toen ik de diagnose kreeg, terwijl het totaal niet in mijn familie voorkomt. Ik had ook een verharding richting de tepel, vlak erboven, bij mij was het meer een strengetje. Dus helemaal geen knobbeltje, waar je over het algemeen over hoort. Een centimeter scheef onder dat strengetje kreeg ik een deukje in de huid, dus dat was wel iets wat meteen opviel. En het deed bij mij ook pijn, zo heb ik het ontdekt.

Logisch dat je nu alle andere pijnen aan de borstkanker gaat linken. Je wilt niet dat je allerergste nachtmerrie uitkomt. Gelukkig komt het niet zo vaak voor dat er meteen bij de diagnose al uitzaaiingen in je lichaam worden gevonden. Ik hoop dat de pijn rond je heup iets onschuldigs is. Misschien wel een slijmbeursontsteking door het vele lopen tijdens je werk of je bekken dat wat scheef staat. Er zijn genoeg andere onschuldige mogelijkheden. Probeer hoop te houden, hoor!

Heel veel sterkte met alles wat komen gaat. En je bent hier zeker welkom. Stel je vragen, lucht je hart, we proberen er voor je te zijn. Dat kan een hele steun zijn, anderen begrijpen vaak niet wat je doormaakt. 

Hou je taai!

Offline
Berichten: 874

@suusje92

Wat enorm shit dat er borstkanker bij je is vastgesteld. Ik ga enorm hard duimen dat de pijn in je heup geen uitzaaiing is!! (Ben helaas ervaringsdeskundige op relatief jonge leeftijd.)

Was je vandaag bij de oncoloog? (Wanneer) krijg je een scan om te checken op uitzaaiingen?

Ik heb mijn fingers crossed voor je!! Heel veel sterkte met het een plekje geven terwijl je momenteel geleefd wordt door het ziekenhuis waarschijnlijk... 

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

Even een korte update.

In de tussentijd is er heeeel veel gebeurd maar daar weten jullie alles van.

Het is een niet-hormoon gevoelige tumor van 2,3 cm. Andere borst is niks mee aan de hand alleen wel vier aangedane lymfeklieren in oksel. Ik ga as vrijdag starten met Taxol en dan 9x in cyclussen van drie weken en in combinatie met immunotherapie. Echt heel nerveus voor... Ik zal ook starten met hoofdhuidkoeling, was eigenlijk geen eens een vraag van mijn oncoloog maar ze zei het meer als "gewoon doen!". Hier ook nerveus voor omdat de ervaringen nogal wisselend zijn. Ben supertevreden over al mijn artsen. Na de chemos volgt OK en waarschijnlijk bestralingen. Ze gaan alles op alles zetten.

Ben trouwens benieuwd naar ervaringen met een PICC-lijn. Ben moeilijk te prikken en nu nog steeds last van mijn arm na infuus van MRI afgelopen maandag. Zal even gaan zoeken op dit forum.

Offline
Berichten: 192

Hoi Suusje92,  goed om wat van je te horen. Ja wat een achtbaan hè waar je in zit. Ik wens je heel veel succes met de komende behandelingen. En als je lastig te prikken bent zeker je arts vragen om alternatieven. Er zijn hier ook genoeg lotgenoten die daar ervaring mee hebben. Zijn er naast de lymfeklieren verder geen uitzaaiingen? 

Offline
Berichten: 4066

Suusje begrijp ik hieruit dat de rest van je lichaam er geen uitzaaiingen zijn aangetroffen? maar dat wel de oksel aan de andere kant dan van de aangetaste borst uitzaaiingen liet zien?

Offline
Berichten: 4066

heel veel succes met de behandelingen!

Offline
Berichten: 37

@Suusje92 mijn vrouw was ook heel slecht te prikken en heeft meteen om een Piclijn gevraagd en gekregen. Wat een opluchting. Mede hierdoor zijn haar (kleine) bloedvaten niet aangetast door de chemo. Chemotherapie was een fluitje van een cent. (Ze heeft 18 x chemo gehad ofwel 9 kuren). Na de chemo werd de Piclijn verzorgd. En 1x per drie weken deed de thuiszorg dat. Piclijn wordt onder plaatselijke verdoving aangebracht en na alle kuren verwijderd door de dagverpleging. Gewoon doen dus!

Offline
Berichten: 293

Jee Suusje, heftig nieuws. Aan de slag dan maar.... Ik wens je heel veel succes met het traject. Ik begrijp, omdat je immunotherapie krijgt, dat de tumor HER2 gevoelig is? Dat is bij al het slechte nieuws ook goed nieuws, omdat hier hele goede resultaten mee geboekt worden. Zet 'm op. 

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

Bedankt voor alle lieve reacties!

 

Vandaag de voorlichting gehad. En er wordt meteen een aanvraag gedaan voor een PICC-lijn. Ook de herceptin gaan ze intraveneus geven. Zou eerst subcutaan zijn maar omdat ik erg veel problemen heb met injecties zetten ze dit om.

 

Ik ga starten met paclitaxel/carboplatin en perjeta/herceptin iedere eerste dag en iedere achtste dag paclitaxel/carboplatin. Dus ook 18 kuren over 9 cyclussen.

 

Eerlijk; ik vind het doodeng. Ben bang voor mijn reactie op de medicatie en of het aanslaat en of ik mijn energie een beetje behoud zoals deze nu is (of in ieder geval weer terugkomt). Dit laatste geldt ook voor mijn vruchtbaarheid...

Er zijn bij mij geen verdere uitzaaiingen gevonden dan in 4 lymfeklieren in mijn rechteroksel. Waar ze wel van stonden te kijken is bij het plaatsen van de markers dat de tumor in mijn borst keihard is. Ze kwam er bijna niet doorheen... 

 

Vrijdag mag het "feest" beginnen ; tijd om de tumor kapot te maken!

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

ellenk schreef:

 

Suusje begrijp ik hieruit dat de rest van je lichaam er geen uitzaaiingen zijn aangetroffen? maar dat wel de oksel aan de andere kant dan van de aangetaste borst uitzaaiingen liet zien?

 

Nee, het zijn de lymfeklieren bij de oksel van de aangedane borst (rechterborst zit tumor in) ;-)

afbeelding van Suusje92
Offline
Berichten: 9

tempori parce schreef:

 

@Suusje92 mijn vrouw was ook heel slecht te prikken en heeft meteen om een Piclijn gevraagd en gekregen. Wat een opluchting. Mede hierdoor zijn haar (kleine) bloedvaten niet aangetast door de chemo. Chemotherapie was een fluitje van een cent. (Ze heeft 18 x chemo gehad ofwel 9 kuren). Na de chemo werd de Piclijn verzorgd. En 1x per drie weken deed de thuiszorg dat. Piclijn wordt onder plaatselijke verdoving aangebracht en na alle kuren verwijderd door de dagverpleging. Gewoon doen dus!

 

Ik hoop dat het bij mij ook een fluitje van een cent word. Bedankt voor dit motiverende berichtje. Gaf voor mij doorslag voor meteen aanvraag PICC-lijn!