Tumor en borstvergroting

17 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Ansja
Offline
Berichten: 5
Tumor en borstvergroting

Dag allemaal,

Vorige week vrijdag heb ik te horen gekkregen dat ik borstkanker heb. Nu heb ik jaren geleden mijn borsten laten vergroten. Tijdens het gesprek kreeg ik van de chirurg te horen dat ze niet veel ervaring hebben met kanker en protheses en dat de tumor vflak bij de prothese zit..... Niet erg vertrouwenwekkend voor mij. Mijn vraag aan jullie is dan ook of iemand dit ook heeft meegemaakt, wat er toen gedaan is,....en ja, ook of iemand mij een chirurg kan aanbevelen in een pb'tje.... Als er iemand in me gaat snijden dan wel iemand die weet wat die aan het doen is en niet iemanmd die het als interessant geval bekijkt....

Alvast bedankt, Anita

Offline
Berichten: 916

Hoi Anita,

Ik heb hier geen ervaring mee maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen met de behandelingen en alles erom heen.

Liefs,
Marina

Offline
Berichten: 924

Anita welkom hier.
Ik wil je ook veel sterkte wensen.

liefs Twin

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Hai Ansja, Shetana1 heeft hier ervaring mee. Zij is in Amsterdam geopereerd (AvL). Misschien kun je haar een pb sturen?

afbeelding van Ansja
Offline
Berichten: 5

Tnx!

afbeelding van Ansja
Offline
Berichten: 5

Ik kan haar niet vinden bij de "amazone"??

Offline
Berichten: 1446

Ansja, als je naar persoonlijke berichten gaat, bovenaan de pagina, klik je op nieuw bericht, en dan kun je shetana1 intikken.

Offline
Berichten: 434

Ansja, ik zie dat je online bent, weet je al iets meer?

Ivonne

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Ik weet dat Rudi ook een prothese had. Zij heeft een eigen weblog (niet meer actief hier op het forum). Je kunt proberen haar een mailtje te sturen. Ik weet niet of ze antwoord, want ik ken haar persoonlijk en weet dat ze eigenlijk niks meer met die kanker te maken wil hebben. Het gaat voor zover ik weet goed met haar.
Zij hebben bij haar de hele borst weggenomen, eerst borstbesparend (prothese besparend dus). Maar later toch helemaal weggenomen. lees haar weblog eens, misschien wordt je daar iets wijzer van.

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Ansja,
Welkom hier en sterkte met alles.
Phineke

Offline
Berichten: 434

Ik heb contact gehad met Ansja, en praat even (een beetje) voor haar.
Ansja is al geopereerd inmiddels (zo'n 3 weken geleden) en heeft helaas een amputatie moeten ondergaan. Verder is alles redelijk oké, ze heeft nog wel veel pijn...

Ansja, als ik het niet goed heb neerrgezet, dan trek me maar aan mijn oren hoor!

Ivonne

afbeelding van Ansja
Offline
Berichten: 5

Tnx Ivonne, klopt wel zo'n beetje. Ik heb inmiddels contact gehad met Shetana. Hoop dat daar wat uitkomt. X

afbeelding van MoniqueJ
Offline
Berichten: 2

Ik heb 13 jaar geleden een borstvergroting gehad. Nu door een tumor is tijdens een operatie een borst verwijderd. Heeft nog iemand deze ervaring? Maar vooral zou ik graag in contact willen komen met iemand die al een borstreconstructie heeft gehad....

Offline
Berichten: 25

Hoi

Ik heb linkse een borstreconstructie met expander gehad. Na alle behandelingen krijg ik de silicone prothese en wordt me rechter borst vergroot.

Op het forum kan je al wat vinden over borstreconstructie

Groetjes sabine

Offline
Berichten: 4226

Monique, zoals je ziet zijn er al een paar Amazones je voorgegaan! Of ze hier nog reageren weet ik niet, hun berichten zijn al van een aantal jaar geleden. Door het aansluiten bij bestaande topics houden we de boel hier overzichtelijk.

Groet, Bergamot (moderator)

afbeelding van MoniqueJ
Offline
Berichten: 2

Dank jullie voor je reactie. Ik ben niet helemaal duidelijk over mijn vraag geweest. Als je aan een kant dan een borstvergroting hebt en aan de andere kant een borstamputatie... Heeft iemand ervaring hoe dit ooit na operaties nog 'mooi' kan worden? Kan je d.m.v. een expander wel een grotere borst (75d) krijgen. Of moet de vergrote borst dan altijd verkleind worden? Ik kan hier niets op vinden. Ik zou graag met mensen in contact komen die hier ervaring mee hebben.
Gr. Monique

Offline
Berichten: 164

ik heb van nature een 75 E en de arts zei voor mijn operatie (amputatie) dat de andere borst d. m.v. een expander geen E kon worden dus ik laat mijn E cup (rechter borst) verkleinen naar een C cup. De geamputeerde borst is met de expander nu een C cup.
Geloof dat het ligt aan de huid. Hoe groot de opening is als de oncoloog moet opereren.