Uitslag ontvangen niet helemaal gerust

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van mystery1980
Offline
Berichten: 1
Uitslag ontvangen niet helemaal gerust

Goedemiddag allemaal,

Om met de deur in huis te vallen heb ik vanmorgen de uitslag van de chirurg gekregen i.v.m. de afwijking op de mammografie, de echo en de punctie.
Het was in die zin positief nieuws dus zou ik heel blij mogen zijn, maar gevoelsmatig is dit er nog niet en waarom weet ik ook niet?

Ik zal het verhaal in het kort even opschrijven en ben benieuwd naar jullie mening :oops:

Ik ben 36 jaar en in 2015 hebben ze een hernia weggehaald aan de zijkant t.h.v. mijn rechterborst.
Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik mijn rechterborst weer normaal kon aanraken, zo gevoelig was deze ( dit had de chirurg ook aangegeven ).
Na een hele tijd was dit vervelende gevoel gelukkig weer verdwenen.

Maar sinds een klein half jaar voelde ik in mijn rechterborst toch iets vreemds wat als ik er hard op drukte ook best gevoelig was. Dus na lang twijfelen toch voor de zekerheid maar naar de huisarts gegaan.
Deze dacht dat het kwam door de menstruatie en ik moest dit maar afwachten en als het er nog zat, moest ik terug komen.

Helaas bleek het na de menstruatie er nog te zitten, dus weer naar de huisarts, zij heeft me voor de zekerheid doorgestuurd naar de poli in het ziekenhuis.

Hier hebben ze een mammografie gemaakt en zagen ze iets t.h.v. het borstbeen, dus ze wilden nog een echo maken. Echo gehad en de radioloog / arts die het onderzoek af nam zag ook iets en ook al dacht ze dat het niks verkeerds zou zijn, wilde ze voor de zekerheid er een biopt van nemen. Dus 4 "hapjes" hebben ze er uit gehaald en ik kon vandaag voor de uitslag komen.

Er werd gisteren wel gezegd dat ze in beide borsten mastophatie zagen en cystes, maar ook dat op de plek waar ze de biopt genomen hadden een knobbel zat in het of bij het bindweefsel?

Vandaag voor de uitslag geweest en de biopt was goedaardig en het was eigenlijk "niets" wat ze gezien hadden dus ik hoefde ook niet meer terug te komen. Ik was natuurlijk heel blij met deze uitslag en heb nog wel gevraagd wat ze dan gezien hadden. De chirurg zei dat hij de beelden niet tot zijn beschikking had en alleen het verslag maar hij noemde iets in de zin van hypo-echogeen?

Het ging natuurlijk allemaal zo snel en door toch een gevoel van opluchting ben ik verdere dingen vergeten te vragen, dus nu is mijn vraag aan jullie of dit bij bekend klinkt?

Alvast bedankt voor de moeite!

Offline
Berichten: 23

In eerste lijn super nieuws. Erg prettig en super voor jeen! .Maar als er vele vragen nu rijzen en je gevoel daarin niet lekker zit gewoon bellen met de mammapoli en vragen om een 2e gesprek. Alle vragen verzamelen wellicht al voorleggen aan haar zodat op de afspraak alle info voorhanden is. Snap dat best. Nadien ga je pas echt beseffen. Hypo echogeen zegt mij niets. Misschien iemand hier op het forum. Xxxx

Offline
Berichten: 178

hoi...
Ik had je verhaal gelezen en ik dacht "ik weet het ook niet". Nu ik Jolanda's reactie lees denk ik: ja... dat is het. je moet terug met je zorgen en je vragen. Vertel dat je nu juist nog meer vragen hebt dan hiervoor. Een mamacare-verpleegkundige is vaak in staat om dit soort vragen te beantwoorden.
Maar niet te lang blijven tobben hiermee. Sterkte

Offline
Berichten: 187

Eens. Als er dingen onduidelijk zijn, gewoon vragen. Beter dat ze het je gewoon nog een keer uitleggen.