Vast elastisch knobbeltje (palpabel), niet zichtbaar op echo

11 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Socialworkstudent
Offline
Berichten: 3
Vast elastisch knobbeltje (palpabel), niet zichtbaar op echo

Lieve allemaal,

Ik ben een jonge studente van 24 jaar. 2 maanden geleden heeft mijn vriend een hard knobbeltje opgemerkt in mijn linker borst. Na een bezoek aan de huisarts moest ik wachten tot na de menstruatie. De knobbel zit in links van de tepelhof, en ik vast/hard en niet beweegbaar. Hij doet tevens geen pijn.

Helaas was hij nog niet verdwenen. Vorige week is een echo gemaakt en hierop was enkel borstweefsel te zien. Mijn omgeving geeft aan het niet te vertrouwen en vertelden mij dat een knobbel vaker gemist wordt op een echo. Ze geven aan dat een MRI beter zou zijn.

Wat is hierin jullie ervaring? Ik had eigenlijk het idee dat een echo uitsluitend is.

Heel veel liefs,
Social work studentje

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Helaas geeft een echo niet alles aan. Bij mij werd rechts 1 tumor gezien en na dubbele amputatie bleken er rechts 2 tumoren te zitten en links 1 kleintje van een paar milimeter.

Ik hoop voor je dat het bij jou onschuldig is. Bij jou zit het aan de oppervlakte en is voelbaar, bij mij zaten ze heel diep in de borsten.

Offline
Berichten: 252

Zeker als je jong bent, geeft een mammografie of echo niet altijd een goed beeld. Heeft te maken met de dichtheid van je borstweefsel.
In jouw geval, zou ik zeker aandringen op een MRI scan.

afbeelding van Socialworkstudent
Offline
Berichten: 3

Lieve stoere leeuw en nadira,

Ik ben bij de mammapoli geweest en hier is een tweede echo gemaakt. De verpleegkundige en radioloog gaven beiden aan duidelijk het knobbeltje te voelen, echter was het erg onduidelijk wat er op de echo te zien was. Mijn weefsel was volgens de radioloog te jong en dicht. Ik moet nu komende maanden afwachten en als er iets voorvalt naar de huisarts. Niet echt geruststellend, maar aan de andere kant als het echt iets ergs was dan hadden ze allang gehandeld.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik hoop dat het rustig blijft en onschuldig is. Probeer het de komende maanden van je af te zetten. Wordt er dan eventueel weer een echo gedaan?

Offline
Berichten: 23

Vind het persoonlijk wel heel bijzonder hoor. Als ik zie welke deuren er opengingen omdat ik 36 ben, zou ik zeker dat ook verwachten met de leeftijd van 24. De afwachtende houding vind ik heel bijzonder vanuit de artsen.
Ik zou ook echt aandringen op een MRI en niet afwachten. Ze voelen hem wel, maar zien hem niet.... alle redenen om het verder uit te zoeken. Maar zo ben ik hoor.. ben daarin altijd wel heel duidelijk en fel. En ik moet wel zeggen vanuit ervaring dat de ene Radioloog de andere niet is hoor. Daar zit echt wel niveau verschil. Maar volg je hart in dezen. Misschien 2nd opinie in een ander ziekenhuis. Avl of Maastricht?

Offline
Berichten: 178

Ik sluit me aan bij Jolanda36. Wel te voelen, niet te zien: genoeg reden om verder te gaan met uitzoeken. Inderdaad een second opinion vragen als ze je in je huidige ziekenhuis weg sturen. Want, wat moet er dan voorvallen om wél doorgestuurd te worden? Is dat ook besproken? Wanneer is het serieus genoeg? Ik zou het er echt niet bij laten zitten.

Offline
Berichten: 533

Het enige wat ik kan bedenken is dat gezien jouw leeftijd er wat makkelijker over gedacht wordt. En opzich is het ook relatief gezien zo. Echter hier hebben we toch extreem jonge vrouwen die tóch borstkanker bleken te hebben. Een echo is helaas niet doorslaggevend en zelf zou ik ook duidelijkheid willen. Een second opinion kan altijd, AVL of het borstkanker ziekenhuis? Heel veel succes, hopelijk loopt t alsnog met een sisser af.
Lieve groetjes, Zangeres.

Offline
Berichten: 178

En als ze het niet weten, maar waar voelen; dan is dat toch de bevestiging dat het een "ding" is... Je kunt niet verwachten dat ze na 1 echo alles weten, je kunt wel verwachten dat ze zoeken totdat ze het wel weten!
Dus of in dit ziekenhuis nog een keer vragen om een ECHTE uitslag (dus niet: wat is het niet, maar wat is het wel?), of een second opinion waarbij ik het AVL kan aanraden.

afbeelding van Socialworkstudent
Offline
Berichten: 3

Hi allemaal,
Dank jullie wel voor het begrip. Ik heb nu al twee maal een verwijzing gehad en ik weet niet of ze een derde gaan doen ivm mijn leeftijd. De tweede verwijzing ging over een mri, maar als ze dat niet doen valt er niet zoveel meer mee te doen.

@stoereleeuw : nee ze doen verder niks meer. Advies was komende jaar niet meer zelf te controleren.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Niet meer zelf controleren? Huh - ik zou het toch in de gaten houden om te voelen en constateren of het verandert.