Beha na bestraling

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 332
Beha na bestraling

Ik ben nu 2 jaar na mijn laatste bestraling en heb mijn leven behoorlijk opgepakt. Als ik savonds mij beha af doe dan voelt het zo lekker. De hele dag die beha doet echt wel een beetje pijn aan het einde van de dag. De pijn zit onder mijn borst, bij m'n ribben aan de bestraalde kant. 

Nou weet ik dat het een welbekende klacht is bij bestraalde vrouwen en dus vraag ik jullie hoe dit voor jullie is? 

Ik heb zelf grote borsten en dus is die beugelbeha echt nodig.

Hebben jullie tips en of willen jullie ervaringen delen? 

Alvast bedankt! 

Offline
Berichten: 255

Ik draag nooit meer beugelbeha's hoewel ik ook best grote borsten heb. Ik heb bij de winkel waar ik ook mijn deelprothese heb gekocht een BH zonder beugels gekocht die toch voldoende stevig is en dat scheelt enorm! Daarvoor heb ik een tijdje van die strakke halve hemdjes gedragen en dan twee over elkaar. Maar deze BH bevalt echt heel goed. Ik heb er meerdere, ze zijn helaas niet goedkoop. 

Offline
Berichten: 24

Ik kreeg een kaartje mee van een bedrijfje dat speciale bh’s voor (ex-) borstkankerpatienten maakt. Wel pas toen het voor de tweede keer werd gevonden. Ze maken protheses en functionele bh’s die blijkbaar ook nog mooi zijn.

Offline
Berichten: 24

Misschien dat de zorgverzekeraar daar ook nog wat van vergoed?

Offline
Berichten: 839

Ik heb er gelukkig niet zoveel last van. Draag wel beugel-bh's. Ik moet alleen geen beugel-bh hebben die net prikt bij het litteken. Ik meen me te herinneren dat ik die wel een keer gehad heb. Maar degene die ik nu heb gaat goed.

Offline
Berichten: 332

Dank jullie wel voor jullie reactie. 

Ik ga eens om me heen kijken wat er is. 

@ Atalanta, zou je me de naam van die winkel in een pb willen sturen? We wonen allebei in het Noorden. Ook al al is het net het andere Noorden smiley​​​​​​

Alvast bedankt!