40 gezichten van borstkanker - Aflevering 1: AnneLoes

2 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 139
40 gezichten van borstkanker - Aflevering 1: AnneLoes

Voor iedereen is borstkanker anders; de behandeling, de gevolgen en de invloed op je leven. Zo heeft iedereen een eigen verhaal.

In ons jubileumjaar waarin Borstkankervereniging Nederland 40 jaar bestaat, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien.

In deze eerste aflevering komt AnneLoes van Staa aan het woord. Zij kreeg 15 jaar geleden zelf borstkanker en is behalve lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie aan Hogeschool Rotterdam, sinds 2013 voorzitter van Borstkankervereniging Nederland.

Veertig jaar geleden kwam borstkanker in mijn leven. Het heeft mijn levensloop sterk bepaald. Mijn moeder ontdekte een dubbelzijdige tumor en werd radicaal geopereerd en bestraald: niet alleen haar borsten maar ook haar lymfeklieren en een groot deel van de borstspier. Een verminkende operatie met veel blijvende schade en pijn. Binnen vijf jaar was de borstkanker uitgezaaid en overleed zij na een heftige periode met chemokuren. Vijfentwintig jaar later was ik zelf aan de beurt: triple negatieve borstkanker, tussen de controles door ontstaan. Dat wat mijn moeder was overkomen mocht mij niet gebeuren. Ik wilde, waar het kon, zelf het heft in handen houden. Overleven, maar niet tegen elke prijs.

Lees het hele verhaal van AnneLoes: https://borstkanker.nl/nl/40-gezichten-anneloes

Offline
Berichten: 4268

Een mooi verhaal, ik ken AnneLoes alleen in formele functie maar kende niet haar verhaal erachter.