Chemotherapy can backfire and boost cancer growth: study

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344
Chemotherapy can backfire and boost cancer growth: study
afbeelding van dobber
Offline
Berichten: 142

Interessant voor de toekomst.

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

Ik zie dat de link het niet meer doet maar dit gaat over hetzelfde onderzoek (chemo kan kanker aanmoedigen)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/behindtheheadlines/news/2012-08-06-chemotherapy-encourages-cancer-claims-researchers/

Ik vraag me af of er hier vrouwens zijn die dit onderzoek met hun oncoloog hebben besproken?? en maakt niemand zich hier zorgen om??
Ik heb mijn oncoloog hier vorige week over gesproken..hij had er nog niet eerder over gehoord maar schrok hier toch echt wel van.

Offline
Berichten: 1109

Ik heb nu weinig tijd maar zal het artikel later nog eens goed doorlezen. Wat ik nu even snel lees gaat het vooral om het feit dat kankercellen resistent worden op den duur bij uitgezaaide kanker. Dit is natuurlijk slecht nieuws maar wel bekend. Als ze weten waarom dat is kunnen ze er ook iets op verzinnen hopelijk.

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Een teleurstellend artikel maar het probleem is, als je geen chemo geeft ga je ook dood. Om het maar even hard te zeggen. Dus in die zin zijn er nu geen conclusies aan te verbinden. Er moet inderdaad nader onderzoek worden gedaan naar waarom tumorcellen resistent worden voor chemotherapie.

Offline
Berichten: 1109

Chemo kan micro uitzaaiingen op afstand (die nog niet zichtbaar zijn op foto's) vernietigen. Als die uitzaaiingen zo groot zijn geworden dat ze zichtbaar zijn op scans of foto's dan is genezing niet meer mogelijk. De kankercellen worden meestal na verloop van tijd resistent tegen de chemo. Zou dat niet gebeuren dan zou je mbv chemo de ziekte onder controle kunnen houden. Dit artikel suggereert dat die cellen niet alleen resistent worden maar ook agressiever. Het goede nieuws is dat als ze weten waardoor dit komt, ze er ook iets aan kunnen doen. (in theorie dan he). Als je geen uitzaaiingen hebt dan hoef je je hier helemaal geen zorgen om te maken. Het is niet voor jou van toepassing. En zoals choc ook al opmerkt, als je wel uitzaaiingen hebt en je doet niets dan gaat het ook niet goed. Dus ik zou me over dit artikel echt geen zorgen maken. Hopelijk komen ze er snel echter waarom tumorcellen resistent worden.

afbeelding van libelle
Berichten: 149

Ik vind het zeer verontrustend en maak me grote zorgen!
Ik vind ook dat er veel meer onderzoek moet komen en ik ben nog steeds overtuigd dat chemo meer kapot maakt dan je lief is!
Ook ik sta met vele andere lotgenoten met de rug tegen de muur want als de uitzaaiingen zo groot zijn dat ze klachten gaan veroorzaken is de enige oplossing toch weer chemo anders ga je idd ook dood.....

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344
afbeelding van libelle
Berichten: 149

Schokkend om te lezen!!!!!!
Bedankt Greta voorde info

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

Niemamd die zich hier zorgen over maakt??