"clinical cancer research": druivenpit antikanker

2 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 128
"clinical cancer research": druivenpit antikanker

Ik plaats het hier älleen maar ter informatie. Misschien willen mensen van gedachten wisselen hierover, of niet, ik geloof zelf niets tot er bewijs is.

artikel:

2 januari 2009 12:51

Druivenextract doodt kankercellen
KENTUCKY - Een extract van druivenpitten blijkt kankercellen te doden. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Kentucky.
"Binnen 24 uur was 76 procent van de leukemiecellen afgestorven, terwijl de gezonde cellen onaangetast bleven", meldt het wetenschappelijk blad Clinical Cancer Research.

Het is al langer bekend dat de antioxidanten in druivenpitten kanker tegengaan, maar het is de eerste keer dat de impact ervan op bloedkanker werd getest.

De onderzoekers zagen dat het extract van druivenpitten een proteïne in gang zet welke apoptose reguleert. Apoptose of geprogrammeerde celdood is een natuurlijke manier om beschadigde of gevaarlijke cellen te doden.

Mogelijk kan deze studie tot nieuwe kankerbehandelingen leiden, maar wetenschappers zeggen dat het nog te vroeg is om het eten van druiven als kankerpreventie aan te bevelen.

"Hoewel het zeer interessant is, is er nog een lange weg af te leggen vooraleer dit als kankerbehandeling kan worden gebruikt", zegt kankerspecialiste Kat Arney.© Gezondheidsnet

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Het is absoluut interessant. Ik ga in elk geval met nóg meer smaak mijn zelfgekweekte druifjes opeten....