ervaringen/adviezen uiterlijke verzorging

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
ervaringen/adviezen uiterlijke verzorging

Lieve Lotgenoten,

Toen ik de diagnose borstkanker kreeg, waren er vele angsten. 1 daarvan was het besef kaal te worden en de angst dat mijn 'buitenkant' zou veranderen. Dit had vooral te maken met mijn werk als schoonheidsspecialiste. Inmiddels ben ik veranderd, mijn haar is geen weelderige volle bos meer maar een bosje dun sprieterig touw, en draag ik bijna permanent een haarwerk. Natuurlijke weet ik dat de buitenkant maar bijzaak is, ten opzichte van beter zijn, maar leuk vind ik het niet (ik heb het inmiddels wel geaccepteerd maar dat was een lange weg) Uiterlijk is namelijk in mijn branche erg belangrijk en daar wordt je op beoordeeld :cry: .
Waar ik tegen aan ben gelopen de afgelopen jaren is de 'vakbekwaamheid' van mijn lieve con-collega's op het gebied van een heerlijke gezichtsbehandeling bij (ex)kankercliënten. Doordat ik zelf eigenlijk bij niemand terecht kon, is bij mij tijdens het ziekteproces al een plan gaan ontstaan in mijn hoofd om dan maar mijn collega schoonheidsspecialiste te scholen cq. te trainen (1 op 1 in mijn eigen vertrouwde salon).
Zodat ze beter weten wat je wel mag, maar vooral niet moet doen bij een gezichtsbehandeling.

Op dit moment ben ik eindelijk zo ver dat ik kleine stapjes durf te nemen om dit plan verder uit te gaan werken. Omdat ik alleen mijn eigen ervaringen heb en die van een goede vriendin, is dat te weinig om mijn plan verder te ontwikkelen. Met dit bericht hoop ik dat er Amazones zijn die hun behoeftes/ervaringen met mij willen delen. Ik denk namelijk dat er een behoefte voor is, maar misschien heb ik het wel helemaal mis en was dit iets van mijzelf :oops:

Als jullie het leuk vinden, zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen.

Liefs Ellen

Je mag me prive berichtjes sturen of reageren op dit bericht.

truus
afbeelding van truus

Er zijn overal in het land verwendagen voor (ex)kankerpatienten, en daar zijn ook gezichtbehandelingen, zelf wel eens massage gehad, was echt lekker. Dus het is niet iets nieuws. Wat ik vaak een mooi resultaat vind, is wenkbrouwen verven indien mogelijk of leren hoe je wenkbrouwen kunt tekenen, welk kleur dat je daarvoor kunt gebruiken en wat te doen, als je geen wimpers hebt. Ik denk dat vele meiden al blij zijn, dat ze een gezichtuitdrukking krijgen door die twee dingen.
waar je ook veel dingen kunt vinden is op youtube.

https://youtu.be/U4lajZWeEyE

Offline
Berichten: 2

Dank je wel Truus voor je reactie.
Ik ken de verwendagen, en weet dat het niet iets nieuws is. Ik wil ook geen verwendagen gaan organiseren. Mijn doel is professionals opleiden, zodat zij in hun eigen bedrijf (ex) kanker cliënten durven/kunnen behandelen (dus een gezichtsbehandeling waarvoor wordt betaald. Het is dan wel fijn om te weten waar behoefte aan is. Fijn te lezen dat ook voor jou de wenkbrauwen kleuren en tekenen belangrijk was/is. Dit herken ik wel van mijzelf.
Heb jij wel eens een gezichtsbehandeling ondergaan bij een schoonheidsspecialiste? Zoja, ben benieuwd wat je er van vond.
Nogmaals dank je voor je reactie.
liefs Ellen

Offline
Berichten: 306

Deze oproep is geplaatst zonder toestemming van Commissie Amazones, er gaat tijdelijk een slotje op.