Hyperthermie in het nieuws

18 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Kellly
Berichten: 1444
Hyperthermie in het nieuws

zo dit vind ik wel een enorm heftig bericht
ik dacht dat hyperthermie als kwakzalverij werd bestempeld, maar nu lees ik al dat het een behandeling is die wordt aangeboden. Ik vraag me af of er amazones zijn die dit weten?!

ROTTERDAM - Onderzoekers van het AMC en Erasmus MC hebben ontdekt hoe warmte helpt bij het bestrijden van tumoren.
© Gezondheidsnet
Deze vinding geeft inzicht in hoe nieuwe kankerbehandelingen kunnen worden ontwikkeld door het verwarmen van tumoren te combineren met specifieke medicijnen. De warmte verzwakt kankercellen waarna medicijnen de cellen kunnen doden.
Veel antikanker behandelingen zijn gebaseerd op het kapot maken van het DNA van de tumorcellen door bestraling of chemotherapie.

Deze behandelingen werken beter als de tumor wordt opgewarmd tot 41-43°C. Hoe het komt dat het verwarmen van het gezwel (zogenoemde hyperthermie) een versterkend effect heeft, was tot nu toe niet bekend.

Zonlicht
Cellen in ons lichaam lopen voortdurend schade op, bijvoorbeeld door zonlicht of luchtvervuiling. De cellen kunnen alledaagse schade zelf herstellen omdat ze over DNA-reparatiesystemen beschikken.
"Die systemen vormen echter een obstakel bij behandelingen tegen kanker omdat het daarbij juist de bedoeling is dat tumorcellen dood gaan", zegt Jacob Aten van de afdeling celbiologie en histologie van het AMC.

Reparatiesysteem
De onderzoekers hebben nu ontdekt dat hyperthermie één van de reparatiesystemen uitschakelt, de zogenoemde homologe recombinatie. Als dit reparatiesysteem niet optimaal werkt gaan cellen, dus ook kankercellen gemakkelijker dood. De onderzoekers vonden dat door het verwarmen van de cellen een eiwit (BRCA2) wordt afgebroken dat een belangrijke rol speelt bij het functioneren van het reparatiesysteem.
lees verder op:
http://www.nu.nl/gezondheid/2511352/warmte-helpt-tumoren-kapot-maken.html

http://www.erasmusmc.nl/corp_home/corp_news-center/2011/2011-05/warmte.verzwakt.kankercellen/
http://www.erasmusmc.nl/radiotherapie/patientenzorg/behandelmethoden/124671/

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Kellly, hyperthermie is een bestaande behandeling, waar kwakzalvers misbruik van maken.... Hyperthermie wordt o.a. toegepast bij baarmoederhalskanker. Toen ik een 'onzichtbare professional' voor de Amazine interviewde (klinisch fysicus) vertelde hij hierover. Bij borstkanker ken ik het niet, interessante ontwikkeling!

Kwakzalvers wikkelen je volgens mij in warme natte handdoeken en noemen dat hyperthermie...

afbeelding van Kellly
Berichten: 1444

Maisa schreef:
Kellly, hyperthermie is een bestaande behandeling, waar kwakzalvers misbruik van maken.... Hyperthermie wordt o.a. toegepast bij baarmoederhalskanker. Toen ik een 'onzichtbare professional' voor de Amazine interviewde (klinisch fysicus) vertelde hij hierover. Bij borstkanker ken ik het niet, interessante ontwikkeling!

ja ik dus ook niet
lees dus net nav dit bericht dat het al in 3 zkhs werd aangeboden oa recidive bij bk (in de borst) in combinatie met een andere bv chemo therapie
ben benieuwd of dit bericht weer tot nieuwere behandelingen bij bk gaat leiden
het lijkt wel zo, in combi met die parp remmer

Offline
Berichten: 362

Ik heb ook gehoord en gelezen dat in Duitsland veel vaker gebruik wordt gemaakt van hypertemie bij borstkanker.
bron: http://www.nlnv.de/front_content.php?idart=680
Ik heb al een keer naast een vrouw gezeten tijdens de chemo die er speciaal iedere tweede week voor naar Köln reed. Deze mevrouw had metastasen, haar ziektekosten verzekeraar wilde de kosten niet dekken omdat het in Nederland nog vaak wordt gezien als een soort kwakzalverij.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Fozzybear, in Köln zit de beruchte kliniek van Robert Gorter, zie ook deze link op de site van de Vereniging tegen Kwakzalverij. Die kliniek gebruikt veel namen uit de 'echte' oncologie (dendritische cellen bestaan echt, hyperthermie bestaat echt) voor hun eigen therapieën. Die mevrouw zal er wel veel geld aan kwijt zijn, het wordt inderdaad niet vergoed. Gorter is in Duitsland gaan werken nadat hij in Nederland was aangepakt.

Offline
Berichten: 362

Voor zover ik weet was ze in een regulier ziekenhuis in behandeling. Het was in ieder geval niet bij de beruchte meneer Gorter.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Oh OK. Tegen Gorter wordt inmiddels zelfs bij Kanker Actueel gewaarschuwd, terwijl die erg pro-alternatieve behandelingen zijn, klik :arrow: hier. Goed dat ze daar dan niet zit.

Offline
Berichten: 314

Dames,
Ik ben dus een dochter van een moeder die 11 jaar geleden behandeld is met "hyperthermie" in het Daniel den Hoed in Rotterdam.Zij had voor de 3e keer borstkanker(47jr,50jr,en55jr)
Ze werd door haar arts geadviseerd om die behandeling te ondergaan,en ook weer bestralingen en daarna 5jr hormoontherapie.
Er werd wel bij gezegd dat Hyperthermie nog "experimenteel"was maar omdat mijn moeder voor de 3e keer bk had en er blijbaar redenen waren,heeft zij hiermee in gestemd.
Hoe men deze behandeling ook bekijkt, IK en ook zijzelf is erg blij dat ze dit gedaan heeft.
Of dit haar weer 11 jaar verder heeft gebracht...........tja dat weet niemand.
(ik weet wel dat deze behandeling geen pretje was,details ben ik vergeten)

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Ik heb de behandeling in Duitsland altijd in mijn achterhoofd gehouden. Gelukkig hebben ze me hier in Nederland met mijn uitzaaiingen in mijn lever tot nu toe voldoende kunnen helpen. Ook met het weghalen van tumor in mijn lever hebben ze een aantal verdachte gebieden 'aangestipt', soort wegbranden/verhitten? Lijkt er ook een beetje op.... toch?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4389

Voor een goede voorlichting over serieuze hyperthermie moet je zijn op: http://WWW.HYPERTHERMIE.NL

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Beste 'passant', je hebt volkomen gelijk met de site waarnaar je verwijst. Op basis van je ip-adres van een ziekenhuis waar hyperthermie wordt toegepast neem ik aan dat je ook inhoudelijk betrokken bent bij deze therapie.

Als je de discussie hierboven had bijgelezen had je kunnen zien dat moderators op dit forum ook alert zijn op het verschil tussen medische hyperthermie en quasi-warmtebehandelingen buiten reguliere ziekenhuizen.

Het is prettig als je je kennis op dit forum wilt delen, ook als je professioneel bij borstkankerbehandelingen bent betrokken.

Maisa
moderator

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4389
afbeelding van libelle
Berichten: 149

Ik heb wel interesse in hyperthermie en vraag me af of het ook kan bij uitzaaiingen in de longen?
Hoe is het met de ontwikkelingen wat deze therapie betreft?
Ik zit hard na te denken aan Duitsland maar als het in Nederland ook kan .....
Wie weet hier meer over?

Groetjes Libelle

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Libelle, volgens mij niet bij uitzaaiingen in de longen. Zie http://www.hyperthermie.nl, het wordt in AMC, Erasmus MC en Verbeeten aangeboden. In Duitsland in Dùsseldorf als dichtstbijzijnde.

Let op bij hyperthermie, want er zijn ook niet-reguliere centra die hun behandelingen ook hyperthermie noemen, maar zij bieden geen medische behandeling.

afbeelding van libelle
Berichten: 149

Hoi Maisa bedankt voor je info
Ik begrijp niet dat het niet in de longen zou kunnen en volgens Erasmus is het mss in de toekomst mogelijk maar nu nog niet
Ik wil desnoods meedoen aan trials maar ook dit is nu niet mogelijk volgens mij, jammer ik heb er een goed gevoel bij
Ik baal van het feit dat bij mij alleen chemo mogelijk is

Groeten Libelle

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Libelle, een vriend van mij heeft meegewerkt aan hyperthermie in het AMC bij baarmoederhalskanker. (Hij werkt bij radiotherapie). Van hem begreep ik dat het alleen wordt toegepast bij plekken waar ze 'bij kunnen' (baarmoederhals, borst), maar niet in de organen.

Offline
Berichten: 4240

Libelle, de uitzaaiingen zitten bij jou in beide longen toch? Dit soort technieken - wegsnijden / branden / stralen - wordt eigenlijk alleen gedaan bij een enkele plek of zeer beperkt. Omdat er eigenlijk altijd gezond weefsel omheen beschadigd raakt en bij verspreide ziekte houd je dan te weinig functie over.

En inderdaad, alleen chemo hebben als optie is balen. Maar hopelijk helpt de xeloda die je nu krijgt en heb je snel (letterlijk) opluchting.

afbeelding van libelle
Berichten: 149

Bedankt voor jullie reacties!
Ik heb iemand ontmoet die uitzaaiingen in lever,longen en botten had en was opgegeven door de artsen in Nederland ...
In Duitsland is ze behandeld met hyperthermie en nog een behandeling dentrische cel ( weet niet precies hoe dit heet ga ik nog opzoeken!) en die leeft nu nog terwijl ze haar in Nederland hooguit 3 maanden gaven ,ze is nu 5 jaar verder en voelt zich fantastisch!

Het is alleen de enorme muur want het kost heel veel geld ongeveer 3000 euro per behandeling en die kan ik niet betalen en ik denk heel veel mensen niet!
Ik heb de verzekering al gebeld maar ze vergoeden het niet!!!!!!!
De grote bazen van de verzekeringen hebben hier weer de macht en daar is niet doorheen te komen!

Ik heb een aantal weken terug contact gehad met een professor uit het Erasmus en die gaf aan dat ze op dit moment wel bezig zijn met uitzaaiingen in de lever( dus orgaan!) maar nu nog niet in longen ......
Met chemo maak je toch ook veel meer stuk dan nodig is?

Ik ben bang dat het in mijn geval steeds weer op chemo uit gaat komen en op termijn ga je dood aan de chemo, dan is je lijf gesloopt dat is hoe ik erover denk...
Ik snap bv dat opereren geen nut heeft omdat er idd in mijn geval teveel plekken over beide longen zitten
Is hyperthermie alleen inwendig mogelijk?
Volgens mij kan het ook uitwendig, dat het lichaam wordt opgewarmd tot een bepaalde temp enhet lichaam uit zichzelf de kwaadaardige cellen opruimd?

Ik kan het helemaal mis hebben hoor, ik ga me toch meer verdiepen in de mogelijkheden