I wish I had breast cancer

3 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 4240
I wish I had breast cancer

Een bewustwordingscampagne voor alvleesklierkanker heeft in Groot-Brittannië tot grote verontwaardiging geleid. Op posters en in een filmpje vertellen mensen die aan de ziekte lijden dat ze 'liever borstkanker hadden gehad'. Of teelbalkanker. Critici veroordeelden de campagne als 'ongepast en kwetsend voor andere kankerpatiënten en hun families'.

De 'afgunst'-campagne werd bedacht door Pancreatic Cancer Action, een organisatie die zich inzet om de ernst van alvleesklierkanker te benadrukken. .... Amper 3 procent van de patiënten is nog in leven na vijf jaar.

Lees hier verder

"Kerry is adamant she had no regrets about appearing in the shock campaign to raise awareness of pancreatic cancer, which has far lower survival rates than breast cancer. She said: ‘I know I upset a lot of people by saying what I did, but it’s true. If I had breast cancer rather than pancreatic cancer, it is almost certain I wouldn’t now be dying. Instead I’ve been told I’ve only got four to five months to live." Daily Mail

Hoezeer je iemands verdriet ook begrijpt bij zo'n verschrikkelijk bericht en hoe erg alvleesklierkanker ook is (gezien :-( ) wat een walgelijke shockcampagne.

afbeelding van Choc
Berichten: 182

I agree :-(

Offline
Berichten: 375

Walgelijke campagne echt waar.

Maakt het in essentie uit of je dood gaat aan borstkanker of aan alvleesklierkanker? Als je pech hebt heb je pech niet waar? Hoe groot je kansen ook zijn.

Ik snap dat mensen met alvleesklierkanker wellicht denken dat het beter was geweest als ze borstkanker hadden gekregen, maar om daar een uitspraak over te kunnen doen, weten ze er blijkbaar gewoon veel te weinig vanaf. Dat je op deze manier mensen met zo'n vreselijke ziekte ook nog een trap na moet geven, alsof borstkanker al niet erg genoeg is, vind ik echt te belachelijk voor woorden.