Opereren zonder snijden

2 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 874
Opereren zonder snijden

Hallo dames,

ik heb gezocht in de bestaande topics, maar behalve een bericht over de trial-fase uit 2010 kon ik niks vinden, sorry als het toch al ergens stond.
Eind vorig jaar werd in het nieuws bericht over het verwijderen van borsttumoren door middel van ultrageluid, hier een berichtje van het NOS nieuws.

Heeft een van jullie hier al ervaring mee? Ik ben zelf onder behandeling bij het UMC Utrecht, maar omdat ik uitgezaaide kanker heb was er van opereren niet direct sprake. Nu ik het zelf heb aangekaart, gaat mijn primaire tumor waarschijnlijk operatief verwijderd worden (ik moet de chirurg nog maar eens bellen trouwens, want ze zou nog contact met me opnemen maar doet dat niet...). Ik vroeg me af of deze behandeling voor mij ook een optie zou zijn. Ik zal het natuurlijk aan de chirurg vragen, maar als iemand al ervaringen heeft hoor ik het graag. (De chirurg zei dat een operatie niet ingrijpend zal zijn, en ze kunnen oude littekens hergebruiken, maar even informeren kan toch geen kwaad dacht ik.)

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Hoi Ridoux, het UMC Utrecht is veel in het nieuws met het 'wegbranden' van o.a. leveruitzaaiingen en nu ook borsttumoren. Een topic over de lever staat hier. Ik kan ook geen eerder topic over wegbranden in de borst vinden, hoewel ik me wel meen te herinneren dat er een Amazone was die hiermee ervaring had.

Ik had je topic net samengevoegd met iets over echo en opereren, maar dat bleek over opereren onder echogeleide te gaan. Wat jij bedoelt is op twitter bekend als #opererenzondersnijden. Ik weet niet of het gedaan wordt als er al uitzaaiingen zijn.