PIP implantaten

13 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 239
PIP implantaten

Nu op België 1 bij Koppen, verkeerde implantaten! [boos]

Offline
Berichten: 524

Ik hoop voor diverse dames hier dat ze van deze "fout" niet de dupe zijn :?
Jeetje zeg!

Offline
Berichten: 4250

Ik volg het ook. 'Gelukkig' gaat het in NL maar om 1,000-1,400 vrouwen, voor zowel borstvergrotingen als -reconstructies.

(Toch heb ik nog even mijn kaartje gecontroleerd, maar ik heb een Ierse dame en geen Franse)

Offline
Berichten: 187

Hier ook een check gedaan van mijn kaartje.....Gelukkig niets aan de hand!
Het zal je toch gebeuren....

Offline
Berichten: 38

Ik hoop ook dat er hier geen dames zijn die PIP implantaten hebben. Heb je eerst een vreselijke ziekte gehad, of hebt het nog steeds, kan je straks ook nog ziek worden van de implantaten. Dat iemand die implantaten heeft kunnen verkopen...

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4302

FDA recommends that women with silicone gel-filled breast implants do the following:

Follow up. Continue to routinely follow up with your health care provider. Get routine MRIs to detect a rupture that you may not be aware of (silent rupture). FDA recommends that women with silicone gel-filled breast implants get screenings for silent ruptures three years after they get implants and every two years after that.
Be aware. Breast implants are not lifetime devices. The longer you have breast implants, the more likely you are to have complications. One in 5 patients who received implants for breast augmentation will need them removed within 10 years of implantation. For patients who received implants for breast reconstruction, as many as 1 in 2 will require removal within 10 years of implantation.
Pay attention to changes. Notify your health care provider if you develop any unusual signs or symptoms. Report any serious side effects to the breast implant manufacturer and MedWatch, FDA’s safety information and adverse event reporting program. Report online at http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/default.htm or by calling 800-332-1088.
Stay in touch. If you’re enrolled in a manufacturer-sponsored study, continue to participate. These studies are the best way to collect information about the long-term rates of complications.

Bron: http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm259825.htm (van juli 2011, maar misschien wel relevant vanwege die PIP implantaten)

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4302

Afgelopen vrijdag was er een uitzending van Zembla met een borstkankerpatiënte die een PIP-implantaat had: http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=58085&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1974&cHash=e64d3eec4f100f20ab3b2386bb20c5e0

Ook nog goed om te lezen:

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) roept een nieuwe groep van honderden Nederlandse vrouwen met PIP-borstprotheses op zich te melden bij hun arts, omdat ook zij het risico lopen van ernstige gezondheidsklachten. Dit gebeurt naar aanleiding van een onderzoek van ZEMBLA.

Uit dat onderzoek blijkt dat ook vrouwen die de implantaten vóór 2001 hebben gekregen een gezondheidsrisico lopen. Aanvankelijk waarschuwde de inspectie alleen vrouwen die een PIP-implantaat vanaf 2001 hadden gekregen. Hoofdinspecteur J. Hansen in ZEMBLA: ‘Wij vragen de ziekenhuizen en privé-klinieken om de vrouwen die vóór 2001 een borstimplantaat van PIP of M-implants hebben gekregen, op te roepen om zich te laten controleren en in overleg met de arts de implantaten eventueel te laten verwijderen.’

http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=59103&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1974&cHash=7fdc7ef152f60555fc3369a99a3f9236

Offline
Berichten: 433

Iemand een idee, hoe lang of deze implantaten gebruikt zijn? Dus vanaf wanneer? Ik ken vrouwen die al heel lang, en dan bedoel ik echt heel lang, dezelfde implantaten hebben. (voor 1985)

Offline
Berichten: 2286

Ik heb de eerst 10 minuten van de de uitzending gezien ( via bovenstaande link) en volgens mij vertellen ze dat als inleiding...maar zoiets sla ik natuurlijk niet op

Offline
Berichten: 4250

Kamasta, volgens mij bestond PIP pas vanaf de jaren 90.

Die vrouwen hebben echt sinds plaatsing voor 1985 hun protheses niet hoeven vervangen? Dat is bijna 30 jaar, ik dacht dat die oudere generaties protheses echt 'op' waren na een jaar of 15-20, maar als ze al langer meegaan, dan ben ik benieuwd hoe lang de nieuwe implantaten wel niet goed blijven. Wie weet lang genoeg, tot wij hele oude verschrompelde besjes zijn :-)

Offline
Berichten: 774

Vanavond bij Pauw en Witteman (Ned. 1, 23.00 uur): Problemen a.g.v. borstimplantaten.

Offline
Berichten: 456

Heftig hoor als je dan hoort dat er al jaren geleden melding is gemaakt bij de inspectie. ZIj hadden het te druk met andere dossiers en tekort personeel om er werkelijk wat mee te doen. Het lijkt wel of het niet belangrijk is dat er vrouwen ziek worden of doodgaan. Ik kan mij soms niet aan de indruk onttrekken dat het allemaal heel anders zou zijn als 1 op de 8 jonge mannen diagnose kanker krijgt. Of is dat echt niet waar?

Offline
Berichten: 4250

Tika - er is (voor zover ik het heb gevolgd) geen verband aangtoond tussen lekkende PIPs en kanker. Dus ziek worden - ja, maar geen kanker en (dus) niet doodgaan.

Blijft een heel naar verhaal dat iemand uit puur winstbejag zoiets doet. Nul respect voor de vrouwen.