uitzending de vijfde dag

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 250
uitzending de vijfde dag

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en weet dat je zult sterven. Kies je dan voor lang leven of voor goed leven? Een speciaal team in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem begeleidt patiënten bij deze keuze. Extra's zijn te vinden op http://www.devijfdedag.nl

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375357

afbeelding van BrittV
Berichten: 38

Bedankt voor het plaatsen van deze link. Ik heb de uitzending zojuist bekeken, het was voor mij waardevol.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ik heb de uitzending op TV. gezien. Was diep onder de indruk van de steun die van het palliatieve team uitging bij het maken van keuzen voor wel/ niet nog behandelen. Want die keuze zal, is straks ook voor mij het moeilijkste . Dan zo'n team naast je, het moet overal aanwezig zijn. In ziekenhuis en thuis.

Ik zag ong. 7 jaar geleden ook al eens een documentaire waarin Joep Douma als oncoloog een patient begeleide. Ook toen viel me al op: Wat een bijzonder betrokken en knap communicerende oncoloog!

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Mara veel dank voor het plaatsen van deze link! Ik heb gisteren met mijn man gekeken. Heel confronterend want feitelijk ging het over mij. Ik ben net zo oud, diagnose in hetzelfde jaar, mijn kinderen zijn even oud. Heftig. Ook om haar zo te zien veranderen uiterlijk. De dingen die ze zegt denk en zeg ik ook en mijn man is al net zo'n prater als hij. Wat een goed team is dat. Ik mag dan behandeld worden in het nki, zo ben ik het helaas nog niet tegengekomen. Het gaf stof tot een gesprek dat was fijn.

Offline
Berichten: 565

Dank je wel Mara voor het plaatsen. Ik vond het een indrukwekkende uitzending, veel respect voor de aanpak van het team. het geeft mij idd ook stof tot nadenken. Niet alleen over de keuze wel of niet verder behandelen waar je voor komt te staan. Maar ook de betrokkenheid van de arts en het team als geheel spreekt mij als gevoelsmens erg aan.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Ik vond het ook een goede uitzending, erg herkenbaar ook helaas. Ik wilde eigenlijk alleen kijken op de iPad (ik wil mijn vriend niet voortdurend met kanker confronteren...), maar dat lukte niet dus toen ben ik maar op tv gaan kijken en kwam hij naast me zitten. Hij vond het ook interessant.

afbeelding van tante10
Offline
Berichten: 19

Net de uitzending bekeken, heftig en indrukwekkend.

Eerst zie ik mijn ziekenhuis met gezichten die ik wel eens in de wandelgangen tegenkom. Dat borstkanker in de uitzending ter sprake kwam had ik verwacht. Maar dat er ook iemand met "mijn" chronische lymfatische leukemie" in voorkwam was echt wel slikken. Weer even hard met beide benen op de grond gezet.....