180 berichten / 0 nieuw
afbeelding van queensryche
Offline
Berichten: 8

tis rustig hier.. iedereen aan het uitrusten van gister? In gedachten was ik erbij. Ik ga iedere dag naar het AZU in utrecht, dus ik kan daar in iedere wachtkamer wat flyers neerleggen.

Aah, lekker bakkie adonis...

Ik weet niet of dit de juiste plek is om te vragen (tik me maar op mijn vingers als ik het beter anders kan doen, zit nog in mijn leerfase voor het forum) maar ik wil me nu vast orienteren op een pruik. Heb nog een paar weken voor ik aan de chemo ga beginnen dus wil dit rustig voorbereiden. Ik heb geen idee wat er mogelijk is en wat de kosten zijn. Ik zie erg op tegen het kaal worden (understatement, maar goed wie niet) en wil al iets klaar hebben liggen voor als het zover is. Wie heeft goede tips/suggesties?

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Hoi Queensryche,

Ik voel helemaal met je mee. Oef, wat zag ik er tegenop om kaal te worden. In de reactie-topic van de weblog van Devenda staan overigens ook een aantal reacties over dit onderwerp te lezen.
Ik heb mijn reactie er in een Quote bij gezet (ook niet zo veel forum-ervaring, maar ik leer van de besten).

De aanschaf van een pruik is voor iedereen een zeer persoonlijk gegeven.
Alhoewel ik zeer open ben over mijn borstkanker vond ik een hoedje of shawl confronterend en vandaar de keus voor een pruik.
Gisteravond bij mijn "meidengroepje" kwamen er overigens weer een aantal anekdotes naar voren die eigenlijk al naar de achtergrond waren verdwenen. Alhoewel de pruik goed stevig zat op mijn hoofd, is hij (tijdens een wandeling in een meidenweekend in België) bijna aan een tak blijven hangen! Als we in ons huisje zaten gooide ik mijn pruik ook wel eens onverwacht naar iemand toe, dus die meiden kenden mij (en mijn pruikgedrag) zo goed, dat ze tijdens dit voorval bijna in hun broek stonden te plassen van het lachen.
Tip 1: ga niet te dicht langs bomen.

Tussen mijn 3e en 4e chemo ben ik samen met mijn zieke schoonzusje en 2 rolstoeltjes met 7 andere vrouwen in een busje een weekend naar Parijs geweest. Op de terugweg kwamen we in een enorme storm terecht, waar we wel voor waren gewaarschuwd. Mijn schoonzusje en ik hadden beiden een shawl om ons hoofd gebonden, maar de wind kreeg toch vat op pruik "Suus" Op dat moment had net één van de meiden te horen gekregen dat het dak van het centraal station was afgewaaid. Toen ik opmerkte "ook het dak van Marja" lagen wij beiden in een deuk. Die meiden wisten niet zo goed hoe ze er mee om moesten gaan en een paar stonden met tranen in hun ogen, maar naderhand kregen we toch de lachers op onze hand.
Tip 2: bescherm je pruik tegen windkracht.

Feit is dat vooral in de winterperiode een kaal bolletje niet lekker aanvoelt (duhh) en dat je dit moet beschermen.
Maar even zonder dollen: op één of andere manier verleg je straks echt je grenzen en verbaast het je dat je je daar zo druk over hebt gemaakt.
Mijn pruik kostte 450 euro en met shampoo, conditioner en wax mee werd dit 500. Ik heb de helft teruggekregen van mijn verzekeraar. Het was het mij waard. De speciale mutsjes die mijn haarspecialist in de verkoop had, vond ik persoonlijk in verhouding erg duur, maar aan de andere kant wel handiger dan een losse lange shawl om je hoofd. Mijn overige lichaamsbeharing verdween toen ook, op mijn wimpers na en daar was ik erg blij mee.

Succes met het bepalen van je keus.

Quote:
Ik zag meer tegen het verlies van mijn haar op, dan tegen de chemokuren. Op een gegeven moment een knopje omgedraaid en de rest overgelaten aan mijn aangeboren optimistische levenshouding. Ik heb toen 3 vriendinnen (waarvan 1 mijn kapster) meegenomen naar de winkel. Het was een salon met veel ervaring op dit gebied. Ik kreeg ook tips hoe mijn haar te behandelen en ik heb het ook door mijn vriendin laten millimeteren. Het leek mij erg vervelend om met al die lokken in mijn hand en borstel te staan.
Probeer van iets waar je tegen op ziet een leuke ervaring te maken. Wij hebben ontzettende lol gehad met al die pruiken op mijn hoofd.
Je hebt tegenwoordig zulke leuke moderne pruiken met openingen aan de voorzijde, zodat je eigen hoofdhuid te zien is en geen netje. Vooral de pruiken van een bekende actrice (als je dit merk wilt weten doe ik dit wel even via een pb) zijn geweldig om te zien en dragen, want veel pruiken zijn afgestemd op de oudere vrouw.
Ze zijn wel kostbaar, maar je krijgt ook een deel van je ziektenkostenverzekeraar.
Ik kreeg tijdens het boodschappen doen van mensen die het niet wisten te horen dat ze mijn haar zo goed vonden zitten en vooral het kleurtje erg mooi (van nature blond en een afwijkende kleur pruik). Ik kreeg op gegeven moment zelfs het gevoel dat mijn haar voorheen vreselijk moet hebben gezeten.
Ik had ook speciale wax om de pruik te stylen en het wassen was een peulenschil en zo droog.
In kocht voor in het ziekenhuis een mutsje (belachelijk duur overigens) en een shawl, maar dit schoof en raakte los en dat ligt niet lekker en ik heb dan ook op gegeven moment gekozen voor gewoon kaal. Gek hoe snel je je grenzen verlegt. Ik ben nogal een draaikont in bed, maar ik heb vrouwen meegemaakt die zelfs in het ziekenhuis met hun pruik slapen, maar dat ging bij mij niet.
Als ik thuis was “parkeerde” ik mijn pruik altijd op de klok. Was wel een gek gezicht een klok met een pruik. Als er vriendinnetjes van mijn dochter meekwamen, vroeg ik altijd of ze het vervelend vonden als ik mijn pruik niet op had. Het antwoord “nee hoor, want je blijft toch gewoon hoe je bent” vergeet ik nooit meer. Vaak aaiden ze even over mijn bolletje. Mijn pruik is zelfs gedoopt met Kirr Royal (zie ander topic) en heeft een naam gekregen.
Feit is wel dat een pruik - al is hij nog zo comfortabel en mooi - geen lichaamseigen iets is. Je bent er wel altijd op beducht dat hij op je hoofd moet blijven zitten, maar dat geldt voor een mutsje, petje en een shawl ook. Het blijft een persoonlijke ervaring.
Als je een pruik wilt, moet je inderdaad nu wel stappen ondernemen, want ze zijn niet altijd op voorraad. Waarschijnlijk heb je een adres van een haarspecialist op dit gebied in jouw woonomgeving al gekregen in het ziekenhuis.
Ik heb mijn "Ploon" aangeboden aan een goede collega die momenteel in het bestralingstraject zit. Ze weet hoe bijzonder "Ploon" voor me was en dat "zij" nooit tot carnavalsobject zal worden verklaard.
Offline
Berichten: 191

Ik twijfel zelf nog over wel of niet een pruik. Het is wel een hoop geld namelijk, zelfs al vergoed de verzekeraar een deel.

In elk geval bestaat bij ons de mogelijkheid om een pruik te bestellen voor je je haar verliest en dan laat je hem achteruit hangen. Als je haar dan echt is uitgevallen, kun je alsnog beslissen wat je wilt. Ik denk dus dat ik toch volgende week nog even bij de pruikenwinkel langs ga. Nu denk ik dat ik toch voor de mutsen ga, maar wie weet bedenk ik me nog... :D

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik weet het ook nog niet precies. Ik heb wel al heel veel mutsjes en petten gekocht in alle kleuren en soorten om zoveel mogelijk met kleding te kunnen matchen. Probeer er maar een beetje mijn handelsmerk van te maken straks.
Een pruik klinkt wel aanlokkelijk, maar ik ben bang dat ik em niet heel vaak ga dragen. Nou ja ik zie wel.
Vandaag heb ik mijn lange haar vaarwel gezegd: heb het verruild voor een punky koppie. Dan is de overgang wat minder heavy zegmaar. Kaalscheren doe ik op het moment dat het echt dun begint te worden.
Wat ijzeren spikes erop plakken en fotograferen maar! Tja af en toe moet je er ook maar een beetje de draak mee steken!

afbeelding van Marieke
Offline
Berichten: 17

Hmm was niet ingelogd, bovenstaande reactie is dus van mij.

Marieke

afbeelding van queensryche
Offline
Berichten: 8

Ja een aparte topic is prima hiervoor, maar zover was ik nog niet in mijn forum kennis.. :oops:

Thanx voor jullie reacties! Het stomme is dat ik me zo druk over mijn haar maak, terwijl dat een 'detail' is. In het begin is het belangrijkste overleven en ineens maak ik me druk om de buitenkant.. Het zal er ook mee te maken hebben dat nu alleen de binnenkant compleet overhoop ligt (het gehavende stukje buitenkant, is niet zichtbaar voor de buitenwereld) maar als je kaal wordt ligt het open en bloot voor iedereen. Aan de ene kant ben ik opstandig en vind ik dat het geen moer uitmaakt en aan de andere kant wil ik het liefst dat niemand iets aan me kan zien..

Ik weet wel dat ik een pruik wil, ik heb nu lang krullend haar tot op mijn kont, dus helemaal kaal is wel het andere uiterste. Van de prijzen schrik ik wel.. en dan wil ik ook nog sparen voor extansions.. ik denk dat dat een lening gaat worden. Zijn jullie naar meerdere kappers geweest en heeft iemand tips voor kappers in de buurt van Utrecht (en dan niet van die zaken waar je in een etalage zit als entertainment voor de voorbijgangers..)

En thanx voor het begrip!! De mensen om mij heen snappen het niet altijd dat dat een punt is waar ik me druk om maak, want die waren/zijn bang me kwijt te raken. Liever bold and alive dan... En ja het belangrijkste is het overleven, maar het zijn die details in de weg daarnaartoe die het nog eens extra moeilijk maken..
groetjes
Mir

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Hoi Queensryche,

Bedankt voor je p.b.-tje.
You've got mail, dear! Check your box.

Ik ben vergeten te vermelden dat je wellicht in het ziekenhuis (of in ieder geval bij de oncologie-verpleegkundige) aan adressen kan komen van een haarspecialist op dit gebied in jouw buurt. Wellicht zijn er Amazones die uit ervaring een goed adres voor je weten en dit adres in een pb-tje naar je kunnen sturen. Ik kan me voorstellen dat je hoofd er niet naar staat om verschillende adressen te bezoeken.
Als het een goede kapsalon / pruikenspecialist betreft, wordt je overigens netjes in een aparte ruimte geholpen.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Hoi queensryche en andere dames,

Ik zal je zo even een pb-tje sturen met adressen bij jou in de buurt. Neem wel even kontact op met je verzekeraar om te vragen of jouw verzekeraar ook zaken doet met de bedrijven op de lijst. Dat is het makkelijkste. Je hoeft dan namelijk het bedrag dat de verzekeraar vergoed (245 euro) niet voor te schieten.
Ik had zelf lang blond haar tot op mijn billen. Ik heb gekozen voor een blonde meerkleurige pruik tot op mijn schouders. Ik ben erg blij met mijn keuze. Het is alvast een overgang voor als hij af gaat. Dan ga ik niet ineens van heel lang naar stekeltjes. Bovendien is een pruik tot op je schouders ook nog een stuk goedkoper dan een langere. Ik ben bij een zaak geweest die zeker niet goedkoop was. Maar het is echt een bedrijf dat alleen maar in haarwerken doet. En de service was top. De shampoo, crèmespoeling dubbelzijdige stikkers maar ook het benodigd aantal knipbeurten en het restylen van mijn pruik zitten bij de prijs inbegrepen. Ik hoef dus niet naar een “gewone” kapper als ik straks weer wat haar krijg en ik wil dat er een model in wordt geknipt. En ik ben inmiddels al een keer terug geweest om mijn pruik te laten stylen. Kan er gewoon binnen lopen. Ga ik mee naar achteren zet mijn pruik af ze stylen hem zoals ik wil en ik loop met mijn nieuwe coupe naar buiten. Overigens is dit pas 1 keer nodig geweest. Waarom mijn lokjes toen uit de krul gingen weet ik nog niet, maar goed ze zitten weer in de krul (ik heb een pruik met vrij stijl haar maar de plukken rond mijn oren hebben een slag er in)
Ik heb ook gewoon met mijn pruik op gezwommen. Al heb ik er in de vakantie voor gekozen met een badmuts op te zwemmen. Tijdens de zwemles van kleintje goudblok heb ik de pruik gewoon opgehouden. Als ik weer in staat ben te gaan houd ik hem gewoon weer op. Werkt perfect. Als is het niets als de helft nat is en de helft niet en moet je even wennen aan het boven water komen Maar ik geloof dat niemand in de gaten had dat ik een pruik draag en ik voelde me er zelf (na een onzekere start) prima bij.
Of je voor een pruik gaat moet je nog steeds zelf beslissen. Daar kunnen we je hier niet bij adviseren. De helft hier heeft hem bijna niet gedragen. Pichi heeft er zover als ik weet nog steeds geen gekocht of was je nou toch voor die goedkope voor feestjes gegaan pich?) de andere helft van de amazones droeg de pruik juist veel. Ik zelf draag hem buitens huis. Voor thuis heb ik allerlei buffjes gekocht. Ook lekker ’s nachts. Zeker nu het wat kouder wordt is een kaal hoofd best koud.
Zo dat was in het “kort” mijn idee over een pruik. Suc6 met beslissen!

Goudblok

Offline
Berichten: 61

Ja,ik ben voor die goedkope voor feestjes gegaan en heb voor het resterende bedrag mooie sjaals uitgezocht.
Ik heb ervoor gekozen geen pruik te dragen.Ben wel wat pruiken gaan passen maar voelde me er niet prettig bij.Ik sloeg op een geven moment een beetje door met het kopen van sjaals maar wat ik zo leuk vind is dat je elke keer weer wat anders kunt combineren,als je een beetje creatief en handig bent valt er nog wel iets leuks van te maken.
Ik heb mijn hele leven lang krullend haar gehad.Eerst heb ik een een korte coupe met kuifje laten knippen en daarna stekeltjes.
Toen ik wat kale plekken kreeg heb ik het helemaal eraf gehaald.
Ik had gedacht dat ik er meer moeite mee zou hebben.Je went er snel aan en ik heb zelfs vorige week heerlijk in Barcelona met mijn kale kop in het park gezeten.Nou ja kaal ,het begint gelukkig wat te groeien,het lijken wel kleine baby haartjes :roll: .ha,ha Nu mag het van mij wel snel gaan.Zodra het allemaal een paar milimeter is zeg ik vaarwel tegen mijn doekjes en petjes.Waarschijnlijk moet ik wel nog wat wollen mutsjes gaan kopen want de winter komt eraan.En s'avonds heb ik af en toe een koud hoofd en dan gaat mijn katoenen slaapmuts weer op.
Iedereen veel succes met het dragen of niet van een pruik.
groetjes,
pichi

afbeelding van queensryche
Offline
Berichten: 8

Hoi Dames,

Wat een tips, geweldig! Ik had vanuit het ziekenhuis al een medische verklaring meegekregen en 1 adres van een kapper. Maar ja voor kleren wil je ook meer keus dus laat staan voor zoiets. Ben niet van plan 10 zaken af te lopen, maar 1 vond ik toch wel magertjes. En ja het zal geen pruik worden met dezelfde lengte als wat ik nu heb, maar een tussenoplossing.

In amerika heb ik wel al 2 stoere petjes gekocht. Ik ben gek op slangen (íeder heeft zo zijn tic :lol: ) en op die petjes staan dus machtige cobra's. Sjaals kan ik me nog niet zo'n beeld bij vormen, glijden die niet van een kaal bolletje af?

Thankx voor de tip over een katoenen mutsje, daar had ik nog niet aan gedacht.Het bollejte moet natuurlijk wel warm blijven..

Ik heb gelukkig nog een paar weken om een beslissing te nemen en ik heb een lieve familie en waanzinnig lieve vriendinnen om me daarbij te helpen. Dat scheelt gigantisch! En by the way, laat ik de steunpilaren van deze site niet vergeten, die me helpen door hun ervaringen met me te delen..
groetjes, Q

Offline
Berichten: 191

queensryche schreef:
Het zal er ook mee te maken hebben dat nu alleen de binnenkant compleet overhoop ligt (het gehavende stukje buitenkant, is niet zichtbaar voor de buitenwereld) maar als je kaal wordt ligt het open en bloot voor iedereen. Aan de ene kant ben ik opstandig en vind ik dat het geen moer uitmaakt en aan de andere kant wil ik het liefst dat niemand iets aan me kan zien..

Het is ook makkelijker om 'stoer' te doen als niemand het kan zien...
Ik riep ook de hele tijd: ach, het is maar voor een paar maandjes, het gaat voorbij... Dat is ook zo. Maar iedere keer dat ik onder de douche zit en m'n haar was dan denk ik 'hoe lang nog'. M'n dochter lijkt het afschuwelijk. En hoe je het ook wendt of keert, het is superconfronterend en het zóveelste ongemak. :?

Maar straks is het gebeurd en dan went het waarschijnlijk ook wel weer. :D

Offline
Berichten: 191

Hé Marieke... Leuk gehad in Egypte? :D

Anonymous schreef:
Vandaag heb ik mijn lange haar vaarwel gezegd: heb het verruild voor een punky koppie. Dan is de overgang wat minder heavy zegmaar. Kaalscheren doe ik op het moment dat het echt dun begint te worden.
Wat ijzeren spikes erop plakken en fotograferen maar! Tja af en toe moet je er ook maar een beetje de draak mee steken!

Lef hebben, om het nu al af te knippen. Ik heb er wel aan gedacht, maar durf het niet. Ben ook gewoon een schijtluis. :roll:

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Kaal worden vond ik persoonlijk niet zo erg. Ik had veel meer moeite met al die andere angsten, angst om dood te gaan. Nee, wat voor mij erg was: dat wachten tot je haar weer teruggroeit.... Klaar met chemo, alles 'achter de rug' en dan nog met een pruik lopen omdat ik gewoon nog veel te weinig haar had... En dat duurt lang!

Offline
Berichten: 275

Hoi allemaal, ik heb sinds kort een echte kroes-kop teruggekregen. Ben er niet echt blij mee, maar ja, alles beter dan geen haar. Ik werd twee weken na mijn eerste chemo al kaal. Ze hadden me natuurlijk wel verteld dat het zou kunnen gebeuren, maar als je dan onder de douche staat en er ineens handen vol haar loslaten, dan schrik je echt behoorlijk. Ik heb het na een paar dagen afwachten samen met mijn vriend afgeschoren. Een kei moeilijk moment voor ons allebei. Het was heel confronterend.
Ik had van tevoren al een pruik gekocht bij mijn eigen kapper, maar toen het eenmaal zover was, vond ik het niet prettig om hem te dragen. Ik heb dus al die tijd buiten met petjes op gelopen en binnen gewoon met mijn kale koppie. Ik was echt ontzettend blij toen mijn haar weer begon te groeien. En nu heb ik dus een kort krullen-koppie.

afbeelding van queensryche
Offline
Berichten: 8

Ja Devenda, het is zo confronterend. Ook als je in het ziekenhuis de andere vrouwen tegenkomt die in een soortgelijk traject zitten, vind ik dat nog moeilijk.

En tuurlijk ik houd mezelf voor dat het tijdelijk is en dat er andere dingen veel belangrijker zijn. Na de eerste uitslagen is overleven ook het enige wat telt en het lijkt wel of ik me daarna op bijzaken ben gaan concentreren. Misschien om juist die andere onzekerheden een beetje te ontwijken, daar heb ik helemaal geen grip op, maar op het kaalworden kan ik aktie ondernemen. Tjsa soms werkt het wat raar ik het koppie

groetjes,
Q

afbeelding van queensryche
Offline
Berichten: 8

Goed te horen dat je een lekker kroeskoppie terughebt Doinja! Alleen ik heb/had krullen krijg ik dan steil haar terug?

Voordat het echt gaat uitvallen ga ik het laten knippen (dus dat zal eind november gaan gebeuren) Want inderdaad als je die lange haren op je kussen/in je handen zit wordt het helemaal een tranendal. Ik hoor meer dat mensen de pruik relatief weinig dragen.. Ik zal het wel beleven.

Voorlopig pronk ik nog met mijn asociale bos met haar..

groetjes
Q

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Even naar boven gehaald voor Gerda.

Offline
Berichten: 797

Even omhoog gehaald voor Suzanne
Groet Marieta :)

Offline
Berichten: 797

Suzanne vraagt:

Quote:
haai,

Wat zijn jullie ervaringen met pruiken. Ik ben erg aan het twijfelen. Om eerlijk te zijn vind ik dat je nogal veel zelf moet betalen voor een paar maanden een pruik te dragen. Deze dame hier is een alternatief typetje dat normaal 's zomers ook met bandana's e.d. over straat loopt, dus waarom zou ik dat straks met mijn kale koppie niet ook doen? Heeft er iemand een site of zoiets met tips hoe ik het beste sjaals kan knopen. (het liefste waarbij er een lekker iets in mijn nek of over mijn schouder(s) hangt).
Misschien een oud toupetje dat als pony of matje in de nek kan dienen??HAHAAHA

Straks (over een maand of zo, als de ontsteking weg is) ga ik met mijn FEC kuur beginnen. Mijn internist heeft nog nooit iemand gezien die nog haar had na een paar weken, dus ik bereid me voor. Vallen by the way de wimpers en wenkbrauwen ook uit????? :shock:

Ik zie jullie tips graag tegemoet.

Groetjes,
Suzanne :wink:

Ik heb je vraag naar deze bestaande topic verplaatst.
Groet Marieta (moderater)

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

suzanne schreef:
Heeft er iemand een site of zoiets met tips hoe ik het beste sjaals kan knopen. (het liefste waarbij er een lekker iets in mijn nek of over mijn schouder(s) hangt).

Nog niet, Suzanne, zo'n site is er nog niet... Maar De Amazones zijn er mee bezig!

Offline
Berichten: 275

Hoi Suzanne,

Ik heb wel een pruik aangeschaft, maar heb hem niet gedragen.. Het is inderdaad een dure aangelegenheid. Ik dacht van tevoren wel dat ik een pruik zou gaan dragen en wilde hem in huis hebben voordat mijn haren gingen uitvallen. Maar ik heb vanaf dag 1 alleen petjes gedragen. Tenminste, buitenshuis. Binnen liep ik "gewoon" met mijn kale koppie rond. Ik voelde me niet op mijn gemak met de pruik, het paste niet bij me. Ik heb er later de plaatselijke toneelvereniging blij mee gemaakt!

Groetjes,
Doinja

Offline
Berichten: 581

ik ben ook al naar een kapper geweest die heel goed zou zijn in pruiken, maar ik had echt het gevoel dat ik een kort kapsel aangesmeerd kreeg, omdat lange plukken in de nek veel te snel zouden slijten. Op zich zagen de pruiken er goed uit, maar er was er geen een waarvan ik zei: waw, die past bij mij. Ik woon in een redelijk klein dorp, iedereen weet dat ik kanker heb en dat ik chemo krijg. (ik was volgens sommigen al opgegeven door de artsen, leuk he?)
Ik denk ook echt niet dat ik iets heb om me voor te schamen.

Als ik dan ineens met een ander kapsel en andere haarkleur kom, valt dat ook op. Toch???

Groetjes,
Suzanne

Offline
Berichten: 275

Helemaal mee eens Suzanne.... je hebt ook niets om je voor te schamen. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt!!

afbeelding van baby
Offline
Berichten: 9

Hoi Suzanne

Ik heb wel een pruik genomen. Het meeste werd vergoed door de verzekering. Ik ben iemand die liever niet opvalt en met een sjaal of iets anders op je hoofd ziet iedereen dat er iets aan de hand is. Ik heb hem dus altijd op, loop nooit zonder ook niet in huis en het bevalt me prima. Ik zeg weleens, ik heb er minder werk mee dan met m'n eigen haar. Je hoeft niet te fohnen enzo. Maar natuurlijk zal ik blij zijn als ik m'n eigen haar weer terug heb. Ik heb 4 ac kuren gehad en m'n wenkbrauwen zijn ook iets uitgevallen maar de wimpers heb ik nog. De laatste kuur was 1 maand geleden en ik krijg steeds meer stoppels. Maar wat je ook kiest, je moet je er goed bij voelen en dat heb ik dus met die pruik. Hij is trouwens in het zelfde model geknipt als wat ik had en de kleur is ook precies hetzelfde. Ik wens je succes en sterkte met de kuren.

groetjes Tineke

afbeelding van GerdaJ
Berichten: 136

Ik ben een van de dames die een pruik heeft aangeschaft en hem vervolgens nog niet 1 keer op heeft gehad... Ik krijg volg week mijn laatste kuur, mijn haar viel de eerste kuur uit. En daar zag ik als een berg tegenop. Dus in paniek een pruik geregeld. Hij kostte 400 euro en ik weet nog niet wat ik terug krijg. Hij is wel erg mooi, je onderscheidt hem niet van echt haar. Behalve ik natuurlijk, kan er helemaal niks mee. En mijn naasten hadden meteen zoiets van "je hebt een mooi rond koppie, voor ons hoef je er niks op te doen". Draag buiten hele leuke mutsen (bij Capella in Nijmegen hebben ze leuke dingen!) , binnen lekker niks, en als ik eens mooi wil zijn heb ik een hele mooie sjaal die ik omknoop. Ik wist absoluut niet hoe dat moest, maar wederom in Capella hebben ze me dat voor gedaan en het staat echt heel leuk. Ook handig voor straks met warmer weer.
Mijn pruik was snel geregeld dus ik zou iedereen aanraden om eerst maar eens te kijken, hoe je dat ervaart, een kale kop. Of vast een pruik achteruit te laten hangen, zoals iemand al zei. Want het is toch wel zonde geld vind ik...

Offline
Berichten: 534

Baby, kun je je pruik niet terugbrengen naar de winkel als je hem helemaal niet hebt gedragen? Het zou toch de moiete van het proberen waard zijn voor 400 euri's...

Offline
Berichten: 1113

Hoi suzanne,

Ik had hetzelfde dilemma als jij.
Ik ben bij de pruikentoko geweest en heb daar een just-in-case pruik uitgezocht. Nu heb ik afgesproken dat ik wel bel als ik hem wil hebben. Misschien moet ik in juni ineens naar de Koningin en dan wil je er netjes opstaan, maar verder heb ik eigenlijk helemaal niets met zo'n ding.

In de kast heb ik buffs en nog wat andere alternatieven liggen en daar ga ik het voorlopig mee proberen.
Als ik dan echt gestoord wordt van het gestaar of als ik naar de Koningin moet :wink: dan kan ik altijd nog bellen. Hij heeft hem dan niet op voorraad maar binnen enkele dagen in huis en dat is dan ook wel weer te overzien.

Helaas heb ik ook een vervelende ervaring gehad met een pruikentoko, maar dat kun je in mijn weblog lezen.

Groetjes,
Ikkes

Offline
Berichten: 119

Hoi Suzanne ,
De winkel die Gerda bedoelde heet Capello en zit dacht ik in de houtstraat. Je word er echt heel goed geholpen. Ook leggen ze uit hoe je sjaals kunt knopen. Ze hebben als enige in nederland ook een superhandige knoopmuts, die heb ik dan ook veel gedragen. (Op hun site staat een foto) Ook buffs zijn heel erg handig. Je kunt ze in sportzaken kopen en ook zelf maken.
Misschien is er bij jou in de buurt wel een hoedenzaak waar ze dezelfde soort service hebben als bij capello, gewoon even binnenlopen.
Ik dacht zelf dat iedereen meteen zou snappen dat ik chemo's had gehad met het dragen van sjaals en mutsen. Bleek dat mensen dachten dat ik nogal excentriek was :roll: . Pas toen ze me met stekeltjes zagen kregen ze in de gaten dat er misschien wel iets aan de hand was.

Succes met alles!

afbeelding van GerdaJ
Berichten: 136

Isthar, je hebt helemaal gelijk, capello! En ik vond het ook erg prettig passen en proberen daar. Heb twee van die knoopmutsen en draag ze iedere dag buiten. En de mensen die me niet kennen hebben niks door :-)

afbeelding van Luna
Offline
Berichten: 77

http://www.headcovers.com

Hier staan veel verschillende soorten pruiken, hoofddoekjes, hoedjes, petjes etc. Wellicht niet echt een goed plan om online een pruik te bestellen (die moet je toch even passen lijkt me...) maar misschien wel leuk om ideeën op te doen. Ik zag zelfs nepwenkbrauwen van echt haar. :shock:

Noa
afbeelding van Noa
Offline
Berichten: 4

Hallo,

Zelf heb ik geen pruik gedragen toen ik kaal werd. Ik had er wel een besteld maar toen ik hem nodig had bleek de kapper die hem zou leveren twee weken met vakantie en niet bereikbaar. Toen moest ik noodgedwongen iets anders verzinnen. Uiteindelijk heb ik bij de fietswinkel doekjes gekocht. Ze worden verkocht onder de naam 'Had' als ik me niet vergis. Het lijkt nog het meest op een afgeknipte mouw een koker dus. Er zit een handleiding bij hoe je ze op kunt doen. Verschillende mogelijkheden om ze er iets van te maken voor op je hoofd.

Op mijn hoofd is er al die tijd niets anders gekomen. Ik heb er uiteindelijk vier gekocht in verschillende kleuren. Eentje deed ik als een helemaal over mijn hoofd en de ander deed ik er als een soort band omheen. Zo kon ik een beetje spelen met kleuren en het bleef heel goed zitten. Om kaal rond te lopen daar had ik te veel moeite mee. Vantevoren had ik heel lang haar. Wel heb ik mijn doekje afgegeooid toen mijn haar ongeveer een halve cm lang was. En dat voelde als een bevrijding!

Hopelijk vind je iets dat bij je past.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

marmotten tips voor Erica.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Goudblok gouden marmotten tip:

Dubbelzijdige tape.

Werkt perfect. Ik zwom zelfs met mijn pruik op. En toen ik op de boot naar Texel mijn tape was vergeten zag het er inderdaad niet uit hoe ik mijn haar vast hield :wink: Op de terug weg lekker wat tapejes op de silicone geplakt en laat maar waaien... :D :D
Je kunt er voor naar de bouwmarkt.... Welke adviseert u hiervoor ? :wink: maar ze hebben ook speciale rondjes bij de marmottentoko.

Offline
Berichten: 1175

Dankje Goudblok

Ik moet toch lachen hoe je dat zegt "marmottentips" [bigsmile]
Maar ik denk dat ik inderdaad dat dubbelzijdige tape erbij gebruik in het zwembad :idea:

afbeelding van jori
Offline
Berichten: 33

Als ik een echte goede pruikenspecialist mag aanbevelen:
Sjoerd Appij op de Amstelveenseweg in Amsterdam.

Vele lotgenoten die zelf een pruik droegen, hadden niet in de gaten
dat ik ook een pruik op had. Het was echt een bijzonder mooie pruik.

Ook bij windkracht 11 op de fiets ging deze niet af. Nooit dergelijke problemen ondervonden, ik kon er zelfs mee zwemmen.

Helaas moet ik ook toegeven dat ondanks de goede kwaliteit mijn zelfvertrouwen niet erg veel was. het is en blijft behelpen met een hulpmiddel.

Ik ben heel blij dat ik mijn eigen haardos weer terug heb met heel veel krullen (droomwens uit mijn stijle haarperiode).

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi,

Ben het zusje van Jori en wil nog even benadrukken dat het echt een hele mooie pruik was/is. Niemand kon geloven dat het een pruik was, wij werken toevallig voor dezelfde organisatie en collega's vroegen altijd aan mij hoe het kon dat ze zo snel weer een kop met haar had!
Als het mag wil ik nog even zeggen hoe trots ik op je ben Jori, dat je dit allemaal zo geweldig goed en sterk doorstaan hebt! I love you!

Val.

Offline
Berichten: 496

Hoi

Inderdaad toen ik hoorde dat ik kaal werd, vond ik dat ook het ergste wat me kon gebeuren.
Ik weet nog dat als men zei dat ik chemo zou krijgen ik dus eiegnlijk hoorde : Je word kaal
Achteraf, als me iets is meegvallen is het dat kaal worden wel
Ik ben zelfs in het ziekenhuis tussen drie vreemde mannen patienten kaal geworden.
Het blijkt een grote inspiratie bron voor grappen en humor te zijn

Ik stond op een gegeven moment op de weegschaal en was een kilo afgevallen, zegt mijn man, had je je pruik afgezet :lol:

man lief en ik liggen samen in bed als me ineens opvalt dat hij wat kalend is bij zijn slapen, je weet wel van die parkeerhavens waar ineens een vrachtwagen inpast, dus ik zeg, joh je word kaal
hij ligt helemaal in een deuk en zegt : dat moet jij nodig zeggen : :lol:

Zo zijn er zoveel van die voorvalletjes geweest
En ja kaal zijn heeft ook voordelen
Als je onder de douche uitkomt , lig je 2 minuten later droog in bed, eerst moets je die hele haardos nog drogen en fohnen, werkelijk je zou er moe van worden....

Ik hoop dat ook jij straks zult zeggen wat is me dat meegevallen

Grxxtjes
mamsan

afbeelding van Lautje
Berichten: 133

Kheb nog een pruik, ongebruikt, in de aanbieding.... :lol: :cry: :cry: vlot modelletje, kek hoor....

Niet nodig gehad...ach, shit happens...

:wink: :wink:

Offline
Berichten: 797

Over pruiken gesproken.
Ik heb nog een theatervoorstelling in gedachten waarbij ik oa pruiken wil gebruiken. Dus als er amazones zijn die er nog eentje willen uitlenen..graag...tegen die tijd! Wordt zeker 2006.
Dus als je hem nog ergens in een hoekje wil laten liggen ipv weggooien...ben ik je erg dankbaar.
Er zal wel mee gegooid en gevochten worden dus dat is wel een risiko voor de heelheid van de pruik.
Groetjes Marieta

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

We zagen trouwens op de vrijmarkt een stalletje met allerlei marmotten.
Mr. goudblok en ik keken elkaar aan en lagen helemaal in een deuk.
Je moet er bij zijn voor het beste resultaat :wink:
Maar we dachten ook meteen aan jou Marieta en je oproepje.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

de topicduwoloog is langs geweest voor Marga :wink:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

ing38 schreef:
hello,allemaal.
vandaag was ik bij mijn nicht op bezoek,die momenteel chemo krijgt.
we hadden het over op vakantie gaan en de zomer.
ik heb hier eens gelezen,dat er dus buufs zijn waar haar onderuit komt.
nu vond ik hier wel een link naar een site die ze verkoopt,maar das in amerika dus.
ik weet er was iemand die hier zon buff had,misschien zelfgemaakt???
wie weet er in ned zaken waar ze deze buffs verkopen??
ook zoek ik marokaanse winkels in limburg,voor mooie hoofdoekken evt
mijn nicht zou er heel blij mee zijn.
bvd sterre 38 (ing)
afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ing ik had zelf een haarband gemaakt met (mijn eigen) vlechtjes er aan.
Daar kon ik dan een buff overheen doen.
Devenda heeft iets soortgelijks gekocht. Dat staat ergens aan het begin van dit topic.

Ik hoop dat je wat kan vinden.
groetjes goudblok

Offline
Berichten: 35

Inge38
Voor hoofddoeken, sjaaltjes, hoedjes etc ben ik heel goed geslaagd in Nijmegen (centrum). Wel geen Limburg maar niet ver er vandaan!
Hun website: http://www.cappello-hats.com/

Offline
Berichten: 1175

ff omhoog voor Flower

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Even omhoog voor de dames die nu met chemo starten.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

even omhoog voor de pruiken vragen

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Muriel/ikke schreef:
kan iemand mij vertellen (voor het geval ik inderdaad een chemokuur ga krijgen en dan haaruitval krijg) wat een pruik ongeveer kost? Ik weet dat je bijna 300 euro van zorgverkering terugkrijgt, maar moet daar dan nog veel bij????Heb geen idee, ze kunnen me van alles wijs maken.

In dit topic vind je ook veel antwoorden (zag het topic gisteren zo snel niet).

afbeelding van JackieW
Offline
Berichten: 33

Hoi,

Misschien dat je via je aanvullende verzekering (als je die hebt tenminste) ook nog wat terug kunt krijgen. Ik kreeg 365 Euro vergoed (via de basis en aanvullende verzekering).

Groetjes,

Jackie

Offline
Berichten: 1446

Even omhoog voor Ineke T.

Offline
Berichten: 2045

Carolina schreef:
Na 2 kuren AC (nog 2 AC te gaan, en daarna nog 4 x T, dit alles 2-wekelijks VOOR de operatie) is mijn hoofdhaar er af (tenminste er zitten nog ministekeltjes op die nu ook gaan loslaten). Ik heb een super geweldige pruik gekocht. Geen mens die iets ziet. Maar...hij kriebelt als een gek en doet zelfs pijn na een uurtje op te hebben. Hij zit ook niet vast met siliconen of zo, gewoon over mijn bol trekken en hij zit ''vast''. Zo voelt het niet echt, maar hij blijft tot nu toe zitten. Hebben jullie tips? Er zitten binnen in allemaal van die bandjes en die zijn niet scherp als je zo voelt, maar dus wel op mijn hoofdhuid. Ik heb m al in de babyshampoo gewassen enzo...maar het is een soort nylon denk ik. De kapster is op vakantie nu.... maar jullie herkennen het misschien??

Pagina's