55 berichten / 0 nieuw
afbeelding van marian
Offline
Berichten: 24

hallo allemaal,

Ook ik gebruik tamoxifen en zoladex en ben dik in de overgang met alle verschijnselen van dien. Mijn oncologieverpleegkundige raad homeopatische middelen tegen de opvliegers ten zeerste af omdat daar plantaardige hormonen en zo inzitten. Ik heb van haar via de oncoloog het middel CLONIDINE voorgeschreven gekregen en dat helpt echt. Het is een hele lage dosering, 0.025 mg. Eerst had ik ieder half uur een opvlieger en nu nog "maar" ongeveer 4 op een dag en 4 in de nacht. De dorst (ook 's nachts) komt door het vele zweten wat je doet tijdens de opvliegers. Een aanrader is om aromat te gebruiken in je eten en iedere dag een opkikker naturel, zo vul je de zouten aan die tijdens het zweten verloren gaan. Ook gebruik ik voor de nacht oral balance van biotene (kan je bij de apotheek kopen en of bestellen). Dat is een gel om de mond vochtig te houden en dat scheelt ook.
Hopelijk hebben jullie hier wat aan.
Hele fijne dag
Marian

Offline
Berichten: 275

Helaas...ik heb ook aan de internist gevraag of er niet een onschuldig middeltje is tegen die vervelende bijverschijnselen. CLONIDINE zou ook hormonen bevatten en mag dus ook niet. Ik heb een week of zes een plantaardig middel gebruikt...(ben even de naam kwijt, maar dat zoek ik nog even op) op recept van de chirurg...maar dat hielp gewoon helemaal niet.
Ik zit nu dus in dubio om een afspraak met de gyneacoloog te maken.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Doinja schreef:
ik heb op advies van de chirurg het homeopatische middel Promensil gebruikt. Omdat ik een hormoongevoelige kanker had, en in zo ongeveer alle reguliere medicijnen tegen overgangsverschijnselen hormonen zitten, was dit eigenlijk de enige optie. De klachten zouden na vier tot zes weken over moeten zijn. Of niet. Nou, niet dus. Na zes weken ben ik er dus maar mee opgehouden.

Je had het hier zelf al gemeld Doinja.

Offline
Berichten: 275

Bedankt...oppermoddereter!! :P

afbeelding van marian
Offline
Berichten: 24

Joh ik heb de clonidine van de oncoloog gekregen dus ik kan me niet voorstellen dat er hormonen inzitten want mijn tumor was ook hormoongevoelig.

Offline
Berichten: 275

Het staat al op mijn vragenlijstje voor de volgende controle-afspraak Marian!!

afbeelding van marian
Offline
Berichten: 24

goed idee Doinja!!

Ben wel heel benieuwd wat jouw arts erover zegt
Wil je het me laten weten?

Offline
Berichten: 534

Ik heb eerder elders dit al een keer opgeschreven:

Quote:
Clonidine is een middel tegen hoge bloeddruk. Het is ook geregistreerd als middel tegen overgangsverschijnselen.

Quote:
Voor de indicatie postmenopauzale opvliegers komt clonidine in aanmerking, indien oestrogenen zijn gecontra-indiceerd danwel wanneer hiermee bij vasomotore klachten onbevredigende resultaten worden verkregen.

Er zitten geen hormonen in! Volgens mij was er iemand in de war met "Clomid" (voor het opwekken van een eisprong gebruikt)..

afbeelding van marian
Offline
Berichten: 24

dank je wel Swissy, ik kon het mij ook al niet voorstellen dat er hormonen inzitten.

afbeelding van ellenpatricia
Offline
Berichten: 5

Graag zou ik willen horen of iemand ervaring heeft met efexor tegen opvliegers. Na al heel veel geprobeerd te hebben, zoals homeopathische middelen, clonidine, dieet van overgangsconsulente en acupunctuur, heb ik er eindelijk zo genoeg van om ruim 30 opvliegers per etmaal te hebben, dat ik nu wel bereid ben om zo'n sterk middel te proberen. Ik heb al zo'n 3 jaar lang die overgangsklachten. Graag positieve en negatieve ervaringen.
Groeten, Ellenpatricia

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Doinja schreef:
Ik heb geen ervaring met het middel, dus daar kan ik je niet aan helpen.

Ik heb ook geen ervaringen met het middel maar heb het even opgezocht. Het is een Middel tegen depressies. En wordt vanwege zijn bijwerkingenprofiel ingedeeld bij de specifieke serotonineheropnameremmers (SSRI's).

Het zijn vooral de bijwerkingen waardoor ik al meteen zo iets heb van "is het middel niet erger dan de kwaal?".
een klein greep uit de bijwerkingen die vaak voorkomen;
abnormale dromen, verlaagd libido, duizeligheid, droge mond, verhoogde spiertonus, slapeloosheid, vasodilitatie(vooral opvliegers), om nog maar niet te spreken over dingen als misselijkheid, obstipatie en wat problemen die prima in een topic over seksuele problemen zouden passen.

En ik weet het die hoeven niet voor te komen. Maar er staan er nog een paar bij waardoor ik zoiets heb van nee. Ik wapper wel.

Misschien dat één van de andere Amazones hier nog iets over heeft.

Offline
Berichten: 2045

Ik ken het middel als anti depressiva (niet voor de bijwerkingen op hormoon gebied).
Wat goudblok schrijft over: "het middel is erger dan de kwaal", zou ik inderdaad als overweging meenemen.
Uit mijn prive omgeving ken ik efexor erg goed en ben zeker niet onverdeeld positief. Dit middel kan een afvlakkende werking hebben. Verdiep je goed in de bijwerkingen en laat je goed voorlichten. Hoe lang moet je dit bijv. slikken en wat kan je verwachten als je stopt..?

afbeelding van ellenpatricia
Offline
Berichten: 5

Bedankt voor al jullie reacties. Ik ben me er van bewust, dat het een zwaar middel is. Daarom heb ik mijn vraag ook op dit forum gesteld. Als ik ook maar even het idee had, dat het aan het minderen is, zou ik er niet over peinzen het middel te gebruiken. Maar heb al zoveel geprobeerd en het duurt al zo lang en er zijn zoveel opvliegers, dat ik nu best wil proberen of het helpt. Ook vraag ik me af of misschien Seroxat net zo goed helpt. Dat heb ik een aantal jaren geleden gebruikt na mijn borstkanker (hormonaal) en had daar toen betrekkelijk weinig last van. Okay, je libido neemt af, maar daar kan ik wel mee leven op mijn leeftijd (56) en een relatie van 31 jaar. Verder vond ik mijzelf een aardiger mens. Ben soms wat opvliegerig en was dat toen helemaal niet. Daar heb je ze weer, die opvliegers!
Groeten, Ellenpatricia

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

christine schreef:
ik ben maandag bij oncoloog geweest,daar ik veel last heb van warmteopwellingen door het gebruik van nolvadex,heeft ze mij AGREAL voorgeschreven.Zijn er mensen die dit ook nemen? Want ik vertrouw het niet zo goed als ik bijsluiter lees !
afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Christine ik weet van dat middel alleen dat het op de doping lijst staat maar zoek het even voor je op. Misschien dat Swissy het kent.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Quote:
Dopamine-antagonisten zoals veralipride(Agreal-40/60 dagen non-stop) worden niet zelden voorgeschreven maar slechts weinig studies keken dit op een placebo-gecontroleerde manier na.
Er blijkt tijdens de inname een effect maar langdurige therapie geeft complicaties en éénmaal de therapie gestopt is er een progressief verminderd effect.

Het is een middel dat voornamelijk wordt gebruikt bij allerlei vormen van Parkingson. Er zijn nog een paar andere indicaties waarbij vooral
"de wens tot het krijgen van kinderen bij amenorroe" op valt.
Amenorreu betekend namelijk gewoon dat je niet ongesteld wordt.
Ik vind dat het behoorlijk "hormoonachtig klinkt" maar een tegen indicatie of andere reden dat je het juist niet zou moeten gebruiken heb ik nog niet gevonden.

Ik hoop dat Swissy je verder kan helpen.

Offline
Berichten: 534

Ik heb dezelfde bron moeten raadplegen als Goudblok...

Het middel is hier in Nederland niet geregistreerd. Er zijn weinig goede studies hiermee gedaan en er zijn behoorlijke bijwerkingen (tepeluitvloed, gespannen borsten). Het middel schijnt op korte termijn wel te werken, maar op lange termijn juist niet.

Veralipride is inderdaad een dopamine-antagonist. Dopamine is een hersentransmitter, een soort boodschapperstofje voor hersencellen. Het werkt dus Dopamine tegen. Het heeft niets te maken met vrouwelijke hormonen en zal naar verwachting niet van invloed zijn op borstkankercellen.

Ik kan er verder ook niets van maken. Als ik jou was, Christine, zou ik het toch nog een keer bespreken met je arts.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik snap het ook niet goed,de oncoloog zegt dat het geen hormonen bevat en die schrijft me dat voor en op de bijsluiter staat niet te gebruiken bij borstkanker,ik heb ze nu 3 dagen genomen en ik moet zeggen dat warmteopwellingen al vermindert zijn.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Wij hebben dus ook niet gevonden dat er hormonen in zitten. Maar als er in de bijsluiter expliciet vermeld staat "niet te gebruiken bij borstkanker" :?

Offline
Berichten: 990

Ben mijn hobby even gaan uitoefenen en kom toch veel informatie tegen, hou alleen niet zo van vertalen.
http://www.breastclinic.co.uk/hotflush.htm

http://www.nci.nih.gov/cancertopics/pdq/supportivecare/fever/HealthProfessional/page2#Section_53

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

dit heb ik op ander forum gevonden,ik zal het dus maar verder nemen !

AGREAL fantastisch
July 13 2004 at 11:30 AM fernanda

--------------------------------------------------------------------------------

Via dit schrijven wil ik alleen maar de mensen informeren die met hetzelfde probleem te kampen hebben als ik, nl. opvliegers door het nemen van Nolvadex !! Ondertussen neem ik AGREAL (een niet hormonaal middel) en ik moet zeggen reeds na de 5de dag had ik behoorlijk resultaat ! Ondertussen ben ik aan mijn 2de serie bezig en het probleem is zo goed als opgelost, inderdaad ik heb reeds dagen zonder opvliegers, soms overvalt het mij nog 1 tot max. 2 maal per dag ! Eerst vragen aan je arts is natuurlijk aan te raden ! Goed nieuws mag ook eens worden medegedeeld !

groetjes

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

thea schreef:
Heb al wel iets op het forum gelezen van het product Agreal.
Wil toch graag z.s.m. meer info hierover!!
Mijn zus woont in Frankrijk en heeft daar het middel Agreal voorgeschreven gekregen n.a.v. opvliegers.
Ze gebruikt dit middel nu ongeveer 3 maanden en ik ken haar niet meer terug.Op het moment is ze voor een week in Nederland, maar ze zit als een zombi te kijken en ze is zwaar depressief.
Ze is afgelopen donderdag bij haar arts in Frankrijk geweest en die had bevestigd dat je inderdaad depressief kon worden hiervan.
Ze moest accuut stoppen met die Agreal. (Niet afbouwen, direct stoppen)
Als er over 10 dagen geen verbetering was moest ze terug komen en kreeg ze Anti depresiva!!
Wie kan hierop reatie geven a.u.b.?
afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

marian schreef:
Hoi Thea,

Ik ken dat middel niet, maar ikzelf gebruik clonidine tegen de opvliegers en dat helpt best wel. Op een droge mond na zitten er niet veel bijwerkingen aan.

Succes
Marian

Offline
Berichten: 90

Volgens mijn oncoloog mag sojamelk ook wel eens helpen tegen opvliegers :roll:
Groetjes Flower.

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Ik sprak vandaag een collega met 'gewone' overgangsverschijnselen en die gebruikt sinds kort sojatabletten. Komt op hetzelfde neer denk ik, maar als je geen melk lust kan dit ook een optie zijn dacht ik toen even.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

de soja chocolade melk is een aanrader. De verse soja melk is lekkerder dan die uit de houdbare pakken en van vla is de caramel (hopjes) of praline variant echt heerlijk.

Ervaringen van een sojamelk gebruiker ;-) Ik weet overigens of je die tabletten gewoon kunt gebruiken als je een hormoongevoelige tumor hebt. Wel eerst even vragen hoor!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Omhoog, voor vragen over Efexor...

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Waarschijnlijk staat het ergens maar ik kan het niet vinden. Weet één van jullie of Isoflavonen (zit in een homeopatisch middel) kwaad kan?
Mijn MCverpleegkundige wist het niet.

Jol

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

In hoge doseringen is het mij afgeraden.
Isoflavonen zitten in een aantal voedingsmiddelen, waaronder tofoe. Volgens mijn internist kon het eten van tofoe geen kwaad, maar moest je geen hoge doseringen gebruiken (hij had het over tabletten) omdat het een soort fyto-oestrogenen zijn...

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Isoflavonen is mij volledig afgeraden door oncoloog omdat deze een tegenovergestelde werking hebben van nolvadex,de ene legt hormonen plat en isoflavonen stimulleert de hormonen.

afbeelding van mini
Offline
Berichten: 345

Mij werd door mijn gynaecoloog het drinken van sojamelk als middel tegen opvliegers juist aangeraden. Mijn oncoloog-internist had hier, bij wie ik het voor de zekerheid nog maar even heb nagevraagd, ook niets op tegen. Raar dat hier zo verschillend over wordt gedacht :?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

roma schreef:
Wie heeft er ervaring met promencil, dit zou helpen tegen de opvliegers. Als ik het goed heb is het middel met rode klaver, en wordt door een gynacoloog voorgeschreven. Nou heb ik alleen volgens mij vernomen dat rode klaver bij hormoongevoelige borstkanker niet goed is. Weet iemand hier iets van?
Offline
Berichten: 143

Dank je Maisa
promencil bevat dus rode klaver, wat isoflavonen bevat. is dat nu wel of niet slecht??
Als het slecht is wel raar dat het dan door een arts wordt voorgeschreven

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Roma ik heb het topic over isoflavonen voor je omhoog gehaald.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Klik hier voor een onderzoek in het AvL naar twee medicijnen tegen opvliegers.

Offline
Berichten: 4229

omhoog voor Blima

Offline
Berichten: 743

Ik kan uit ervaring alleen spreken over Clonidine....

ik had er mijn hoop een beetje op gevestigd maar na drie pillen [2 per dag] was ik hondsmoe, misselijk en heb ik een hele nacht gespuugd, om de tien minuten, dus.... NOOIT meer!

Het middel is werkzaam o.a. tegen migraine [dus ik dacht 'sla ik 2 vliegen in 1 klap'], maar verlaagt je bloeddruk, en laat ik al een tijd getwijfeld hebben omdat ik zowiezo al een hele lage bloeddruk heb. Dat had ik de oncoloog al gemeld, maar 'moest het gewoon doen'....
1 x en nooit meer helaas voor mij.

Maar er zijn vrouwen die er heel goed op reageren, dus wie weet?

Offline
Berichten: 200

Ja Loesje, zo'n iemand ben ik :lol:
De clonidine werkt voor mij (tot nu toe) geweldig!
Zonder vervelende bijverschijnselen (tot nu toe) .
Ik ben er dus echt heel blij mee. :D

Offline
Berichten: 1113

ik heb het (al)weer helemaal gehad met mijn opvliegers en lees dit topic maar weer eens door. Zijn er nog goede ervaringen met clonidine?????

Ik heb het iedere keer weer in de ijskast gezetten i.v.m. de bijwerkingen, maar ik denk dat ik het nu maar ga proberen. Ik heb het zo verschrikkelijk gehad met die krengen.
Over een week of 2 moet ik naar de oncoloog en dan zal ik het eens op tafel gooien.

Wat me iedere keer weer tegen houdt

Quote:
Clonidine Tabletten (generiek) kan als mogelijke bijwerkingen o.a. sufheid , duizeligheid en gezichtsstoornissen veroorzaken.
Hiervan kunnen allerlei dagelijkse activiteiten, zoals bezigheden in en rond het huis, deelname aan het verkeer en het bedienen of besturen van machines, ernstige hinder ondervinden.

Ik moet natuurlijk wel kunnen autorijden, maar ik kan het allicht proberen.

Welk middel had Doinja in de trial?????

Offline
Berichten: 719

ik heb het al eens ergens vermeld maar nog maar een keer
ik heb ong. 1 jr clonidine geslikt
en nu al een paar maanden niet
en ik merk geen verschil

dus bij mij werkte het niet, had ook geen last van de bijverschijnselen

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ik slik nu al een hele tijd clonidine. Doet het wat? Poeh, ik durf het niet te zeggen, want ik weet niet precies hoe erg het was voor de clonidine. Ik ben wel net nog omhoog gegaan naar tweemaal 0,075 mg.

Je kunt het gewoon proberen. Je hoeft niet echt bang te zijn voor die sufheid, want je start met een lage dosering, 0,025 mg tweemaal daags.

Er zijn maar twee middelen die in de onderzoeken hebben laten zien dat ze het beter doen dan placebo en dat is clonidine en SSRIs, een soort antidepressivum (fluoxetine, paroxetine, venlafaxine). Zelfs de homeopathische middelen lijken het niet beter te doen dan placebo.

Ik ga in het najaar een nieuw middel proberen, waarvan ik niet mag zeggen wat het is. Ik hou je op de hoogte of het wat is.

Ik word ook helemaal gek van de opvliegers (en de daardoor veroorzaakte slaapproblemen). Ik heb me voorgenomen om de wetenschappers die ik tegenkom een beetje op te porren. Het is toch te gek voor woorden dat nog steeds niemand weet waardoor die opvliegers precies komen. Als ze dat nou eens ontdekken, kunnen ze misschien ook wel een geschikt en veilig middel maken. Blijkbaar was er niet zo belangstelling voor om dat te ontdekken. En dat terwijl 90% van de jonge borstkankerpatientes met hormoontherapie serieuze klachte heeft en 65% van de postmenopausale vrouwen. Voor zo'n 30% is dat reden om de therapie voortijdig te staken.

Dat is toch serieuze shit? Het is toch ongelooflijk dat dat niet serieuzer genomen wordt??

Offline
Berichten: 227

Tjonge Dees, ik hoop dat dat nieuwe middel helpt, en dat het dan gauw op de markt zal zijn, want pppff die opvliegers, VRESELIJK!!!!!!!

Offline
Berichten: 110

Ik heb het in een ander topic al eens geschreven, maar nog maar een keer, want die opvliegers blijven #$#

Ik heb in het verleden clonidine geslikt (3x0,025 mg) werkte eerst goed minder opvliegers, doorslapen en geen bijwerkingen.
Later dosis verhoogd, maar dat werkte niet meer en gaf bijwerkingen (duf gevoel in hoofd).
Toen overgestapt op metoprolol al meer dan een jaar geleden. Werkt redelijk goed. Ik slaap nog steeds goed, wat voor mij het belangrijkst is. Overdag heb ik wel weer heftigere opvliegers. Maar dat kan ook komen door de warmte, start tamoxifen (eerder gestopt met arimidex) of de zoveelste operatie.
Ik kijk ook uit naar een middel dat dag en nacht werkt, zou toch moeten kunnen....

Offline
Berichten: 788

De opvliegers vallen bij mij wel mee, maar dat niet slapen :evil:
Ik ga eens googelen op metoprolol.

Offline
Berichten: 719

ik slik metoprolol om mijn hartslag onder de 100 de houden, dokter heeft nooit iets gezegd dat het ook zou helpen tegen de opvliegers

Offline
Berichten: 275

Ikkes schreef:
ik heb het (al)weer helemaal gehad met mijn opvliegers en lees dit topic maar weer eens door. Zijn er nog goede ervaringen met clonidine?????

Welk middel had Doinja in de trial?????

Ikkes... dit schreef ik in februari 2006:

Quote:
Ik heb jullie verteld over het wetenschappelijk onderzoek waar ik aan meedoe in het AvL... Al na een week of twee kreeg ik een hele vervelende bijwerking (ik plas sindsdien gemiddeld 1 keer per week in mijn bed). Ik heb het in de groep gegooid bij de NP, maar die wisten er ook geen raad mee. Ze hadden het ook niet eerder gehoord, maar ja, 1 moet de eerste zijn...! Dat heb ik weer hoor...!
We zijn nu een paar weken verder en de klacht verdwijnt niet. In overleg met de NP heb ik dus besloten om ermee te stoppen. Een van de redenen waarom ik meedeed was om zelf van die vervelende opvliegers af te komen. En aangezien ik daar ook geen verbetering in bemerkte.. Dit is in ieder geval voor mij een bijwerking die ik hier niet voor over heb.

Ik kreeg net een telefoontje van de NP van het AvL. Het blijkt dat ik dus Clonidine geslikt heb. Het middel wat bij veel Amazones een heel positief resultaat heeft gehad tov de opvliegers...

Geen positieve ervaring dus. Bovendien word ik zelf ook nog steeds geplaagd door die vervelende opvliegers. Er zijn dagen dat ik er redelijk mee overweg kan... maar er zijn nog veel meer dagen dat ik ze echt vervloek. Het blijft tobben! :?

Offline
Berichten: 4229

sabine schreef:
hallo allemaal

ik ben nieuw op dit forum. ik ben sabine en 3 jaar geleden heb ik borstkanker gekregen. nadat ik vorig jaar mijn eierstokken heb laten verwijderen ben ik in de overgang geraakt. zeer heftig mag ik wel zeggen, maar nu is mijn vraag of iemand van jullie bekend is met het medicijn gabapentin (neurontin). dit is mij namelijk voorgeschreven tegen de opvliegers en het werkt inderdaad geweldig goed. dit kon ik wel gebruiken na een jaar bijna niet slapen s nachts. maar helaas heb ik vanaf dag een na gebruik van dit medicijn een hele brandende tong, ik kan er weinig aan hebben. heb al van alles geprobeerd, veel poetsen, spoelen elke keer als ik iets heb gedronken of gegeten. homeopatische sprays, maar helaas niets helpt.
helaas kan mijn specialist hier verder niets aan doen behalve een ander medicijn voorschrijven tegen de opvliegers dat misschien niet eens helpt. en daar heb ik natuurlijk geen zin in.
kan iemand mij hier vertellen of zij ook dit medicijn kent en welke bijwerkingen zij heeft, misschien hetzelfde als ik? alvast bedankt.

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Hallo Sabine,

Het verbaast me dat je dit hebt gekregen tegen opvliegers. Dat heb ik nog niet eerder gehoord. Gabapentine is een relatief nieuw anti-epilepticum, waarvan de bijwerkingen helaas nog niet voldoende bekend zijn. Het middel wordt regelmatig bij neuropathische (zenuwpijn) pijn voorgeschreven (nog niet in Nederland als zodanig geregistreerd overigens).

Ik slik nu 3 x daags 600 mg vanwege zenuwpijn. Daarnaast gebruik ik OxyContin, Paracetamol en een anti-depressiva, maar heb momenteel giga-last van opvliegers en wordt kletsnat van het zweet wakker. De opvliegers worden er in ieder geval helaas niet mee onderdrukt bij mij.

Jouw bijwerking heb ik niet. Heel erg vervelend voor je en zeker omdat het middel bij jou goed tegen de opvliegers helpt. Heb je ook blaasjes op je tong?

Offline
Berichten: 56

Hallo allemaal, het is alweer een tijd geleden dat ik op het forum geweest ben maar het gaat gewoon goed en nadat nachtvlinder overleden was (ik heb haar op de avond persoonlijk nog gesproken voor haar overlijden) was voor mij het punt waar ik zei en nu even niet meer op deze site. Iedere keer weer afscheid nemen van geweldige mensen. Het gaat goed ik heb vandaag mijn jaarlijkse controle gehad en nu heeft de arts mij efexor tegen de opvliegers gegeven. Ik durf ze alleen niet te gebruiken. Ik lees zulke slechte dingen onder tros radar. IK heb de hoeveelheid 37.5 voorgeschreven gekregen maar ik durf gewoon niet. Volgens de internist moet ik het gewoon proberen. WIE HEEFT HIER ERVARING MEE!!!!!

Eigen naam veranderd in nick door moderator

Offline
Berichten: 916

:P Ik :P Ik heb wel een hogere dosering, maar ik heb het tegen depresiviteit :wink: En ik moet zeggen dat ik er geen bijwerkingen van heb. Maar tegen de opvliegers heb ik clonidine :wink:

Offline
Berichten: 32

In oktober kreeg ik clonidine voorgeschreven, maar in overleg met een andere huisarts heb ik afgelopen maandag besloten ermee te stoppen om eens te kijken hoe het gaat zonder dit medicijn. Want in plaats van een enkele opvlieger had ik het voornamelijk op het werk de hele dag enorm warm en dat kwam de productie niet ten goede :lol: Ik ben erg benieuwd hoe het gaat zonder die zooi :P

Pagina's