Ander merk Tamoxifen ook andere bijwerkingen?

14 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 581
Ander merk Tamoxifen ook andere bijwerkingen?

Hallo allemaal,

Ik ben een tijd geleden overgestapt naar een andere huisarts en daarmee ook naar een andere apotheek. Sinds ik Tamoxifen van hun merk (MERCK) slik heb ik vaker last van vage misselijkheid en meer pijn in m'n schouders. Zou het daaraan kunnen liggen? Wie heeft soortgelijke ervaringen? Ik slik nu dik 2,5 jaar Tamoxifen en zal binnenkort wel een ander medicijn krijgen denk ik.

Ik begin me een beetje zorgen te maken omdat de misselijkheid zo lang aanhoudt (met vlagen).....

Groetjes
Suzanne

Offline
Berichten: 2045

Tamoxifen is inderdaad de stofnaam.
Tamoxifen is "uitgevonden" door astra zeneca, ze gaven het de naam Nolvadex.
Na een aantal jaar vervalt het patent op dit middel en mogen ook andere firma's het maken.

Zo is tamoxifen ook op de markt onder de naam:
Merck-tamoxifen, Tamizam, Tamoplex en Tamoxifen EG.

Ik ben erg benieuwd of er meer amazones van merk geswitsched zijn en soort gelijke ervaringen hebben.

Suzanne, als je duidelijk verschil bemerkt. Waarom vraag je niet of je terug kan op je oude merk?

Offline
Berichten: 534

Hoi Suzanne,

Ik hoor wel vaker dat mensen anders reageren op een zelfde middel van een andere producent. Het kan zijn dat er andere hulpstoffen in zitten waar je anders op reageert. Je apotheker zou je vast meer hierover kunnen vertellen. Terug naar de oude pil is altijd een optie (tenzij het middel van de markt is). Dan weet je snel genoeg of het daaraan ligt.

Wat ik zelf heb meegemaakt is dat de bijwerkingen na verloop van tijd vanzelf kunnen veranderen (dus ook met hetzelfde middel) Ik gebruikte eerst Tamoxifen en de eerste anderhalf jaar ging dat prima. Toen kreeg ik ineens zeer vaak optredende migraine. Na het overstappen op Arimidex heb ik nog maar zelden migraine. Ik zou alleen niet weten waarom je lijf na zo'n tijd ineens anders reageert :?:

Offline
Berichten: 8

Hey iedereen,
Ik ben niet geswitched van merk maar vond het toch een interessant topic om even te reageren. Ik kreeg van januari 2011 t/m mei 2012 zoladex injecties (3 maandelijks) en ben sinds juni Tamplex aan het nemen.
Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Er was me gezegd dat ik terug ongesteld zou worden, maar tot hiertoe niets..
Bovendien heb ik nog steeds veel last van opvliegers, stemmingswisselingen, pijnlijke gewrichten, vermoeidheid en nog een hoop kleinere bijwerkingen van de menopauze.
Na meer dan 1.5jaar hiermee afzien, zijn alle tips en weetjes welkom!!! Merci!

Offline
Berichten: 4226

Tamoplex is toch een van de merknamen van tamoxifen? (net zoals nolvadex, tamizam)

(kan je er inhoudelijk niets over zeggen, ik slik niets)

Offline
Berichten: 46

Hallo allemaal,

Ik ging vandaag naar de apotheek toe om nieuwe Tamoxifen te halen, maar kreeg ineens een heel ander doosje van een ander merk in mijn handen. Ik vroeg aan de assistente waarom ik niet het gebruikelijke merk kreeg, namelijk Mylan. Zij vertelde mij dat ook de Tamoxifen een tekortprobleem heeft en dat Mylan op dit moment niet te verkrijgen is bij de groothandel, maar pas weer vanaf half mei?!

Ik heb helaas niet meer genoeg in huis om daarop te wachten, dus nu de Tamoxifen PCH aangenomen. Ik hoop dat ik er niet te veel andere klachten van ga krijgen nu, want daar ben ik toch wel een beetje huiverig voor. Heb dit ooit ook gehad met de anticonceptiepil, en daar kreeg ik ontzettend veel klachten van... (ik weet het, is wel een verschil in medicatie, maar toch...)

Ik wilde het toch even delen voor andere dames die mogelijk hiermee te maken kunnen krijgen.

Groetjes Bull.

Offline
Berichten: 335

Tot nu toe heb ik er geen last van dat ik een ander merk Tamoxifen mee krijg. Misschien zit ik net in een goede cyclus want ik heb onlangs gehaald en dus gewoon mijn eigen merk. 

Zou het kunnen dat dezelfde medicijnen van verschillende merken andere bijwerkingen hebben? Het kan vast maar dat zou toch eigenlijk niet moeten mogen? Je zou zeggen dat die medicijnen exact hetzelfde moeten zijn. Ik ben geen expert dus ik weet het niet hoor! 

Ik ga er wel even op letten de komende tijd en bedankt voor het doorgeven! Meldt je het ook als je andere bijwerkingen krijgt? 

Offline
Berichten: 46

@Mora

Ik heb de bijsluiters van beide merken nog even bekeken, maar er zitten wel degelijk verschillende stofjes in... Ik vind ook dat dit eigenlijk niet zou mogen.

Ik hoop dat het meevalt, maar ik laat het zeker even weten als ik dit merk als anders ervaar. Ik heb nog een aantal Mylan pillen, dus die maak ik eerst nog even op.

Offline
Berichten: 335

Wat apart dat er andere stofjes in zitten. Dan zou je misschien ook andere bijwerkingen kunnen verwachten. Ben benieuwd! 

Offline
Berichten: 187

Ik weet dat ik voor andere medicijnen (voor mijn epilepsie weliswaar) altijd heel erg reageer op een ander merk. Ik heb bij de huisarts, apotheek en zkh laten vastleggen dat ik alleen een bepaald merk verdraag. De werkzame stof mag dat gelijk zijn, bij mij doen die hulpstoffen en vulmiddelen ook een hoop.

Offline
Berichten: 4238

Dit mag zeker wel! Zolang de werkzame stof dezelfde is, is het gewoon toegestaan. Apothekers moeten van sommige verzekeraars sowieso altijd de goedkoopst beschikbare medicijnen leveren. Het geld kan ook maar één keer uitgegeven worden natuurlijk. Ik heb best vaak een ander merk van iets gehad. Gelukkig had ik er geen klachten van. 

Als er echt bijwerkingen komen, dan kan in veel gevallen je oncoloog voorschrijven dat je toch een bepaald merk moet krijgen, maar dat helpt niks als het niet leverbaar is natuurlijk.

Offline
Berichten: 267

Ik switch inmiddels ook vaak van merk van alle medicijnen die ik slik. De ene keer moet ik weer wat langer wennen dan de andere keer. Met de Tamoxifen had ik er meer last van. Daar deed ik het vooral goed op de PCH. Maar met de Letrozol merk ik het minder.  Ik slik ook bloedverdunners en weet soms ook niet welk medicijn welke bijwerking veroorzaakt...

Offline
Berichten: 46

@Kiki, ik heb dat eerder ook gehad met medicijnen (de pil) en heb toen inderdaad ook laten vastleggen dat ik geen ander merk meer wilde hebben. Hoop dat het met dit meevalt...

@ellenk, heb inmiddels ook begrepen dat het gewoon mag, dus hoop dat ik inderdaad gewoon goed hierop ga reageren. Mocht het toch anders zijn, dan stap ik zeker weer over op het andere merk, maar wat je zegt... Daar heb je niets aan als het niet op voorraad is of niet leverbaar sad

@atalanta, wat fijn om te horen dat je wel goed reageerde op de PCH, dat geeft mij weer wat moed! Ik ga het wel meemaken, nog een pilletje of 6 te gaan ;) Ik ga het laten weten of ik wat anders merk aan bijwerkingen.

Offline
Berichten: 46

Inmiddels een week of 3 aan het andere merk Tamoxifen en merk eigenlijk weinig verschil. Ik heb misschien af en toe nog wat extra opvliegers, maar over het algemeen te doen allemaal. Dus de wissel is voor mij gelukkig niet zo'n probleem!