Beter of slechter zicht na chemo/immuno/hormoon?

76 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 1446
Beter of slechter zicht na chemo/immuno/hormoon?

Ik vraag me af of je ogen beter kunnen worden door de hormoontherapie. De sterkte van mijn ogen is met een heel punt verbeterd :shock: , ik loop dus al geruime tijd met een veel te sterke bril en lenzen. Zou het misschien zo kunnen zijn dat je door de hormoontherapie 'veroudert' en dat de sterkte van - naar + toegaat, dat je nu eigenlijk al bijna een leesbril nodig hebt, terwijl je nog geen 40 bent? Is er iemand die dit herkent?

afbeelding van nana
Berichten: 357

Nee, helaas Roosje...
Bij mij zijn ze de laatste 3jr alleen maar verder achteruit gegaan..
Heb vorig jaar een nieuwe bril gekocht en sterkte was zelfs met 0.5 achteruit gegaan :? .

Offline
Berichten: 144

zelf merk ik dat me ogen ook achteruit gaan.
heb geen bril,maar denk wel dat ik binnenkort me ogen moet testen.
ik moet echt 3x kyken nu .
vooral met auto ryden

afbeelding van Niekje
Offline
Berichten: 169

Door de chemo zijn mijn ogen wel achteruit gegaan (en flink ook), dus heb na die tijd andere glazen in mijn bril laten zetten. Maar nu, driekwartjaar later (en wel driekwartjaar antihormoontherapie verder) heb ik wel het idee dat het weer wat beter wordt, maar dat heb ik nog niet na laten meten... dus op zich zou het misschien toch wel wat met je ogen kunnen doen.. (of het is gewoon stom toeval)!

afbeelding van anita-u2
Berichten: 212

Ik heb altijd slecht van veraf kunnen zien...had -2,5 en -1.75
Ik heb lenzen en merkte dat ik met lezen steeds meer moeite kreeg :roll:
Tja dat zijn ouderdomskwalen en ik ging dapper op stap voor een leesbrilleke!
Bleek dus idd dat mijn ogen verbeterd zijn na alle behandelingen(chemo arimidex en eierstokken eruit)
Nu heb ik -1.25 en -1.75!
Normaal gesproken krijg je op oudere leeftijd vaak een leesbril maar misschien ga ik wel steeds betere ogen krijgen zei de opticieen 8)
Nou lamakomme!!
Liefs Anita

Offline
Berichten: 4256

Ik had mijn ogen laten laseren en zag weer perfect gedurende 2 jaar, maar vanaf na de chemo en hormoonkuren is heel langzaam 1 oog weer achteruit gegaan.
Dat is nu -2 al weer en het is nog niet gestopt. Tegelijkertijd krijg ik ook + voor het lezen er bij..... :?

Offline
Berichten: 1113

Hmmmmmmmmmmmm, ik merk ook dat ik niet zo goed meer kan lezen, terwijl mijn bril nog geen 2 jaar oud is. Ik dacht dat ik sterkere glazen nodig had. Zou fijn zijn, als het juist het tegenovergestelde is, ik zal binnenkort (lees: in de loop van het voorjaar :D ) eens naar de opticien gaan. Dan laat ik het nog wel weten.

Offline
Berichten: 144

zo heb vandaag me ogen laten testen(had geen bril)nu moet ik een bril.
me ogen waren heel verschillende.me evenwicht in me ogen klopte niet ,
en te lang ergens naar kyken,en als ik ergens naar moet kyken,duurt ut ff voordat ik het goed zie. :shock: :shock:

maar ik heb wel een leuke bril uitgezocht,maar pfffffffffffff wat een prysen.
volgende week mag ik hem halen :wink:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

misschien helpt dat ook tegen de hoofdpijn schoor!

Offline
Berichten: 144

goudblok schreef:
misschien helpt dat ook tegen de hoofdpijn schoor!

ja ik denk ut wel.
ik hoop ut :wink:

Offline
Berichten: 1446

Car schreef:
Na de chemo's (juli 07 laatste) bleken mijn ogen achteruitgegaan te zijn.
Nieuwe bril (met varifocus glazen) dus.
Loop nu al weken met het ding lopen tobben, kan er maar niet aan wennen.
M'n ogen zijn opnieuw opgemeten en ik kreeg weer een nieuw glas. Dit heb ik nu een week.
Nog steeds wordt ik dol van dat ding, en gisteren weer langs een andere opticien die weer anders meet. Vraag me af wat nu te doen ?
Volgens de opticien kan het zich varieren door de tijd na de chemo en zelf had ik ook al verzonnen dat het door de tamixifen zou kunnen komen.
Ben benieuwd of een van jullie hier ervaring mee heeft (gehad)
Offline
Berichten: 1446

Car, bij mij was het dus juist andersom, mijn ogen waren beter geworden, maar ik heb heel erg lopen te klungelen met de nieuwe juiste sterkte. Gedurende een half jaar heb ik verschillende nieuwe sterktes gehad en steeds wisselde het weer. Uiteindelijk heb ik glazen die zo goed mogelijk zijn, maar het is nog steeds niet helemaal goed.

Die verschillende metingen waren bij mij het gevolg van de hormoontherapie. De meting van je ogen wordt o.a. beinvloed door de hoeveelheid vocht in je ogen. Mijn ogen zijn erg droog door de hormoontherapie (kan m'n lenzen ook niet meer in en gebruik bevochtigingsdruppels).

Op een bepaald moment ben ik wekelijks naar de opticien gegaan voor metingen en er is ook een keer met 'druppels' gemeten (wat de oogarts ook doet en wat ze bij kleine kinderen doen), en op basis van al die metingen is er een sterkte uitgekozen.

Offline
Berichten: 1113

Hoi Car,

Die metingen zijn volgens mij altijd lastig. Ik heb pas geleden een consumenten programma zitten kijken, proefpersonen werden naar verschillende opticiens (en iedereen mag zich zo ongeveer opticien noemen) gestuurd en overal kwam er wel een andere sterkte uit.
Ik heb al moeite met het besluiten welk zicht "beter" of "slechter" is, als ik door al die glaasjes moet kijken, dus dat er een verkeerde sterkte uitkomt is niet eens zo raar, heb ik ook al eens gehad en dat was nog voor mijn chemo tijd.

Eigenlijk heb je hier dus niet aan, maar wat Roosje schrijft lijkt me ook heel aannemelijk, mischien toch nog een keer terug naar opticien nr. 1 en het in de groep gooien en kijken wat hij ervan vindt......

Succes.

Offline
Berichten: 743

jeetje, lastig....

ik heb altijd al plus-glazen gehad, en ik weet dat in geval van bijziendheid zoals bij mij, dit kan verbeteren naarmate je ouder wordt. Dat is afhankelijk van het slapper worden van bepaalde spieren, en daardoor de vorm van je oogbol en dus de afstand van lens naar de blinde vlek-plek waar de oogspier de signalen opvangt, dus.....als je oogbol steeds meer een ei wordt, of juist ronder, beinvloedt dat je zicht.....!!

do I still make any sense....????

Car
afbeelding van Car
Berichten: 62

Goed om te lezen dat ik niet de enige ben die met haar glazen loopt te klungelen. Heb voorlopig mijn oude bril maar weer opgezet dan maar niet zo goed lezen maar voor de rest wel een rustig gevoel in mijn hoofd.
Komende week maar weer terug naar opticien 1 die overigens echt bereid is tot een oplossing. Maar wat ??
Heb momenteel echt even geen idee hoe we dit op moeten lossen als de sterkte zo kan fluctueren en ben bang dat de nieuwe (dure) bril in de kast gaat belanden

Offline
Berichten: 4256

Mijn rechtse oog is van nul naar -2 gegaan ongeveer gedurende het jaar van de chemo én de hormoonkuur (is bij mij tegelijkertijd gestart).
Ik had ze jaren daarvoor laten laseren en zag weer perfect maar dit is door of de chemo of de zoladex/eierstokverwijdering of de tamoxifen blijvend verslechterd. Zonde van het geld :evil:

Offline
Berichten: 149

het enige dat ik kan bijdragen is dat ik na de geboorte van mijn dochter een bril kreeg voor veraf en ondertitels en tijdens de zwangerschap van mijn zoon die bril maar weer af heb gedaan want inderdaad hormonen zorgen voor vocht of minder vocht in het oog en daardoor een andere bolling. ik ben nu wel kippig aan het worden. met weinig licht kan ik de televisiegids ( vpro ) of een boek niet meer lezen. met een 1 euro leesbril van + 1.5 gaat het wel weer. maar ik ga wel binnenkort naar de opticien. bij mij kan het combinatie chemo en ouderdom zijn ( ik ben per slot van rekening al 43 ( haha ) ) .

Offline
Berichten: 653

Tijdens mijn chemo ging ik ook slechter zien. Ik dacht dat ik aan een leesbril toe was. Mijn oncoloog adviseerde af te wachten tot ik klaar was met chemo. Dit heb ik gedaan en mijn ogen zijn idd weer hersteld. Ik zie weer scherp.

Offline
Berichten: 200

Kris schreef:
Tijdens mijn chemo ging ik ook slechter zien. Ik dacht dat ik aan een leesbril toe was. Mijn oncoloog adviseerde af te wachten tot ik klaar was met chemo. Dit heb ik gedaan en mijn ogen zijn idd weer hersteld. Ik zie weer scherp.

Ook bij mij waren mijn ogen een stuk slechter. Ik had het idee dat mijn ogen ook een stuk vermoeider waren toen. Op advies van mijn oncoloog ben ik nog bij de oogarts geweest. Deze kon echter niets vreemds vinden. Inmiddels ben ik ook weer terug op mijn normale sterkte.

Car
afbeelding van Car
Berichten: 62

Misschien ook interessant voor anderen is dat mijn ogen de afgelopen weken al vier keer opnieuw zijn opgemeten en dat elke keer de meting anders uitviel. De cilinder is volgens de opticien zelfs aan het draaien.
Ben erg benieuwd hoe lang dit door zal gaan.

Offline
Berichten: 1446

Wat een gedoe he, Car! Is er ook al een keer met 'druppels' gemeten, door de computer?

Car
afbeelding van Car
Berichten: 62

Nee nog niet, we hebben afgesproken dat we nu een pauze van 2 weken inlassen dan dan weer verder gaan met meten.
Ga er eigenlijk van uit dat de computer ook steeds iets anders zou meten.
Maar die optie zal ik ook nog eens even opgooien.
De opticien (die erg behulpvaardig is) weet ook niet goed wat hij er mee moet. Hij heeft daarnaast ook nog eens een bril geleverd die nu nieuw in de kast ligt.

Offline
Berichten: 27

Mijn ogen zijn ook slechter geworden na de chemo en hormonen. Nooit een bril nodig gehad, nu een leesbril. Ik heb het idee dat deze ook steeds moeilijk gaat lezen.
gr, Mandy

Car
afbeelding van Car
Berichten: 62

Afgelopen week weer geweest en weer 0.75 punt achteruit gegaan (in twee weken)
Weet momenteel echt even niet wat ik hier mee aanmoet.

Offline
Berichten: 1446

Car, ben je al bij een oogarts geweest?

Car
afbeelding van Car
Berichten: 62

Nee nog niet Roosje, ik moet eind van de maand weer voor allerlei controle's terugkomen en wil dan mijn hele meethistorie van de afgelopen weken meenemen om te overleggen met de internist (ivm de tamoxifen) en op de mammapoli.
Vraag me af wat een oogarts er mee kan die meet ook op een bepaald moment maar het blijkt dus dat de waarde's heel erg fluctureren.
Maar ga dat zeker overleggen.
Dank je.

Offline
Berichten: 1446

O slim, dat je het meeneemt naar de internist. Misschien kan een oogarts de 'beste' waarde bepalen en dat daar dan je bril op wordt gebaseerd.

Bij mij is ook uiteindelijk de beste waarde bepaald (door een optometrist) en die bril heb ik nu alweer ruim 1,5 jaar. Het is niet perfect, maar het is te doen. Heb er wel behoorlijk aan moeten wennen in het begin.

Offline
Berichten: 1161

Mijn ogen zijn het afgelopen jaar hard achteruit gegaan.
Dusdanig snel dat de opticien mij adviseerd om voorlopig met leesbrilletjes te werken omdat ik op deze manier iedere 3 maanden een andere bril nodig heb.

Hij stuurde me vorig jaar toen ik voor de 1e keer kwam midden tussen de chemo's ook al naar huis met "laat regelmatig meten maar nu geen bril want het zal de komende tijd wisselend zijn met de ogen. Kom maar na de chemo's terug"

Is dat herkenbaar? Of heeft het toch met de leeftijd te maken?

Offline
Berichten: 639

Ik weet het niet Sbous. Mijn ogen zijn het laatste jaar ook zwaar achteruitgegaan. Heb steeds meer moeite met kleine lettertjes te lezen.
Verleden week vroeg een mevrouw in de supermarkt nog of ik van 2 produkten de KCal kon lezen, want zij had haar leesbril niet bij zich, maar ikzelf kon het zelf óók nauwelijks lezen :oops: :oops:
Ik heb wel eens gehoord dat de gemiddelde leeftijd dat iemand aan de leesbril moet 43 jaar is, dus wat dat betreft zou ik aardig op het gemiddelde zitten. Kheb dus geen idee of het aan de chemo ligt :?

Offline
Berichten: 152

Ik ben nog bezig met de chemo, en ik merk de laatste weken dat m´n ogen slechter worden. [jammer]
Kan de kleine letters niet meer lezen en dat in een paar weken tijd.
Zelfs als ik aan de pc zit zet ik regelmatig een leesbril op.
Zal bij mij toch wel met de chemo te maken hebben.

Offline
Berichten: 762

Voordat ik aan de chemo ging, had ik nét een leesbrilletje aangeschaft, vooral voor klussjes als de draad in de naald doen en zo. Lezen ging nog wel.
Zelf heb ik het idee dat m'n ogen sindsdien achteruit gehold zijn. Ik heb last met focussen op alles wat een beetje dichtbij is en mijn ogen zijn vaak ook zo moe en branderig. Soms is alles een beetje "blurry" oftewel wazig, ook in de verte.
Ik wilde net een afspraak gaan maken met de opticien om te zien wat hij meet.

Maar aangezien mijn chemo's bijna twee jaar achter me liggen, denk ik dat de hormoontherapie ook een belangrijke rol speelt. Het wordt ook genoemd in de bijsluiter van de tamoxifen. Wazig zien.
De vrouwen waarmee ik in de revalidatiegroep heb gezeten hoor ik er ook over klagen, overigens.

Offline
Berichten: 227

Ik loop steeds vaker mijn bril te poetsen, denkende dat hij "mistig" is, maar zouden het de hormonen + eierstokverwijdering kunnen zijn :roll: :roll: toch maar laten checken dus.....

Offline
Berichten: 2277

Vanaf je +/-42e jaar is het heel normaal dat je een leesbrilletje moet gaan dragen. Het is een spierverslapping van je oogspier dat je op een gegeven moment niet meer zelf kunt corrigeren. Alles verslapt toch na je 40e...dus ook deze oogspier [skepti]
De eerste jaren nadat er een leessterkte (additie) gemeten is zal dit elk jaar aangepast moeten worden totdat het na je +/-55e een keer stabiel blijft.
Je kunt het lang zelf corrigeren maar het houdt echt een keer op!
Ik weet wel dat homonen invloed hebben op je ogen, maar in hoeverre chemo er invloed op heeft weet ik niet. Maar dit ga ik dinsdag bij mijn collega`s eens in de groep gooien...
Als jullie nog vragen hebben die ik kan stellen...roept U maar!

afbeelding van Gosia
Offline
Berichten: 46

Gossie, ik lees dit onderwerp nu pas!
Ik was een van de gelukkigen die een na een half jaar tamoxifen ineens 90% staar had aan m'n rechteroog. Mijn zicht was na de chemo wel verslechterd, maar het was de tamoxifen die de puntjes op de i zette! :wink: :wink: :shock: Nu bekijk ik de (halve) wereld door een kunstlens, na twee oogoperaties.

Ach, ik denk maar zo, dat ik waarschijnlijk erg gevoelig ben voor zeldzame bijwerkingen :lol:

Groetjes Gosia

Offline
Berichten: 4256

wampie schreef:
Waarschijnlijk staat mijn vraag hier niet op de goede plek, dan verplaats hem maar. :wink:

Ik vraag me af of er meer mensen zijn die het idee hebben dat hun zicht verminderd is na de behandelingen?
Veraf zie ik niet helder en scherp meer, ik heb moeite met scherp stellen.
Mijn hoofd voelt altijd "wattig" alsof ik altijd alcohol op heb. :shock:
Herkent iemand dit en gaat het over? :?
Moet ik aan een bril? 8)

Offline
Berichten: 1161

Ja en het is bij mij ook niet meer goedgekomen.
Ik draag inmiddels een bril.

Ik kreeg hier al last van tijdens de chemo's en ben toen naar een opticien gegaan. Die heeft mijn ogen gemeten maar en geadviseerd om met goedkope leesbrilletjes te gaan lezen en na de chemo's terug te komen.

Vlak na de laatste chemo opnieuw mijn ogen laten meten en toen was het dusdanig slechter dat de opticien nog steeds geen bril wilde aanmeten want hij had het idee dat het nog moest stabiliseren.

Toen heb ik een jaar gewacht voordat ik terug ben gegaan en toen was het ietsje verbeterd ten opzichte van de 2e meting.

Er is toen een bril aangemeten en ik moet zeggen dat die me wel bevalt.

Offline
Berichten: 653

aan het eind van mijn chemoperiode had ik moeite om ´scherp te stellen´. Mijn oncologe raadde me aan om een poosje af te wachten. Na verloop van tijd (weet niet meer hoelang helaas) is dat verdwenen en zag ik weer normaal.

Offline
Berichten: 4227

Ik had een beetje hetzelfde als Kris, een soort van 'lui' zicht. Is bij mij vanzelf bijgetrokken.

Offline
Berichten: 762

Ik heb er nu, ruim 3 jaar na de laatste chemo nog last van. Ik denk dat het met de hormoontherapie te maken heeft. Echt moeite om te focussen, en ik heb er ook met verzien juist veel last van, terwijl ik altijd heel scherp zag. (Een leesbril had ik al voor de behandelingen, alhoewel ik nu echt niet meer zonder kan en toen nog wel, maar dat zal ook de leeftijd zijn). Ik vind het heel erg, die wazige mist op afstand.
Toch, bij mijn laatste meting bij de opticien kwam het er niet uit, dus kennelijk kan ik het nog wel goed corrigeren, meestal. Maar smorgens (ik zit soms compleet wazig op de fiets naar m'n werk) en savonds als ik moe ben en ook bij schemering heb ik veel last.
Ik neem me al tijden voor om het weer eens aan te kaarten en een evt. verwijzing naar een oogarts te vragen (omdat de opticien het niet meet dus, kennelijk). Binnekort dus maar eens ècht doen!

Offline
Berichten: 110

mmm, heb ook al een tijdje last van wazig zicht... vooral 's ochtends. Ik heb laatst enorme ontstoken ogen gehad en denk dus steeds dat het naweeën daarvan zijn. Nu weet ik dus dat het ook door de tamoxifen of nog door de chemo kan komen :!: :!:
Zal het in de gaten houden en indien nodig aankaarten bij de arts.

Mijn ogen zijn ook ietwat rood... Herkent iemand anders dit ook of is het bij dan toch een nasleep vd ontsteking?

Offline
Berichten: 2277

Pinky, na een fikse ontsteking kun je last hebben van rode ogen.
Maar ze moeten eigenlijk geen pijn meer doen. Als je twijfelt dan kun je bij een goede opticien :wink: even vragen of ze willen kijken in je oog.
Een optometrist moet kunnen zien of het een nasleep is van de ontsteking.

Offline
Berichten: 32

hallo allemaal,

Ik heb 1 chemo gehad nu drie weken geleden en heb nu sinds 3 dagen veel last van mijn linker oog contine lijkt het als of er iets in zit, ook is mijn oog rood maar ook heb ik ontzettende last van hoofdpijn.

Ik neem een paracetamol in die helpt even en dan na twee uur heb ik weer hoofdijn aan de zelfde kant waar ik ook pijn heb aan mijn oog.

herkent iemand dit?
zou dit ook door de chemo kunnen komen?

marianne

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Jij krijgt nu Taxotere he? Ik weet wel dat ik bij de TAC-kuur (zit ook Taxotere in) op dag 20 en 21 erg last van mijn ogen kreeg. Tranen, enorm tranen.... Hoofdpijn kan ik me niet herinneren. Het is hoe dan ook iets om met je oncoloog of de oncologieverpleegkundige te overleggen...

Offline
Berichten: 32

ik zal het zeker even overleggen met de oncoloog, want die hoofdpijn daar wordt ik niet goed van.
Nu zij een vriendin van mij ''kan het niet door de pruik komen dat je last hebt van je ogen en hoofdpijn hebt?''

Tja, het zou natuurlijk kunnen de pruik is gemaakt van een ander materiaal dan echt haar het is wat harder en als dat in mijn oog zou prikken zou dat niet fijn zijn en ik heb nu een pony dus er hangt telkens een pluk haar voor mijn ogen en misschien kan ik daar inderdaad wel hoofpijn van krijgen.
Ik ga er toch even op letten en de pruik wat vaker afzetten.

Herkent iemand dit misschien?

marianne

afbeelding van margje76
Berichten: 42

Hoi Marian,
Ik krijg ook last van hoofdpijn van de pruik. Ik denk dat dit komt door de "drukpunten" van de band die in de pruik zit. NIet van de synthetische haren die in m'n ogen prikken. Maar net als Dees heb ik ook erg veel last van rode, tranende ogen van de TAC kuur ongeveer 2,5 week na de kuur. Ook zie ik dan iets slechter. Dit gaat ook steeds weer vanzelf weg, en komt dan weer terug na 2,5 week.....

Offline
Berichten: 454

Marian ik heb tijdens en ook na een tijd na de chemo last gehad van wazig zicht zeg maar, zo gauw ik buiten kwam traanogen en nu met name minder goed verzien heel vervelend met autorijden. Die razende hoofdpijn, bij mij dan, kwam ook door de medicijnen naast de chemo, dexa... en vooral kitrill(fonetisch). wel bespreken met je oncoloog.

Offline
Berichten: 69

Ook ik heb last van slecht zicht en ben daarvoor naar de opticien gegaan. Voor veraf was het uitzonderlijk goed, voor dichtbij 'zou een leesbrillejte +1 kunnen". Niet overduidelijk nodig, maar 'zou kunnen'. Hij vond het lastig, omdat het heel erg kon wisselen door de chemo. Ik zat bij de chemo zo te turen en dus vroeg de oncoloog (vervanger) waarom ik dat deed dus ik zei dat ik zo slecht zag. Maar dat de opticien... enz. Hij heeft me doorgestuurd naar de oogarts, omdat die toch meer kan meten en meer van afwijkingen en/of chemo weet dan een opticien. Maandag voor de chemo moet ik daar naar toe. Iemand van jullie ervaring met oogarts nà opticien en wat ziet die meer dan?

Offline
Berichten: 2277

Ogen zijn erg gevoelig voor alle medicatie.
Wij adviseren om regelmatig (1x per maand/2 maanden) je ogen te checken als je echt veel last hebt van slechter zien tijdens de chemo.
Een oogarts kan op dit moment niet veel meer doen dan een goede opticien/optometrist.
Als je regelmatig je ogen laat meten, weet je ook of het erg veranderlijk is, of niet.
En als wij het niet vertrouwen omdat de visus ( percentage % zicht) schrikbarend slechter wordt, dan sturen wij onze klanten door naar de oogarts.
Dus tijdens de chemo ziet en biedt een oogarts je niet veel meer dan een optometrist/opticien.

Maar ik ben wel benieuwd wat jou oogarts je gaat vertellen. :wink:

Offline
Berichten: 69

Hm.... Ik ook! :lol:

Offline
Berichten: 69

Hij kon inderdaad niet zo veel extra's zeggen, maar toch wel iets. Voor veraf was het wel wat slechter dan normaal, maar dat mocht gezien mijn leeftijd. En eigenlijk gold hetzelfde voor dichtbij. Het leesbrilletje houden, geen sterkere nemen. Ik heb nu +1 maar ga zeker wel een iets sterkere erbij horen voor de slechte dagen. Dat vind ik zelf gewoon nodig, maar ik zal er rustig aan mee doen :wink: .
De oogboldruk was ook goed, maar hij kon wel zien dat er aan de binnenkant van mijn ooglid onder, wat scheurtjes of breukjes zaten. En dat komt door de chemo. Dat wisselende zicht ook trouwens. Die scheurtjes komen waarschijnlijk door het niet helemaal sluiten van de ogen tijdens de slaap en/of vermoeidheid overdag. Ze staan dan op een kiertje, zeg maar. Ik weet niet of het zo is en mijn man ook niet, maar ik heb 's morgens wel vieze ogen en ze tranen. Dus het zou kunnen. Ik heb hier druppeltjes voor gekregen. En ik hoef niet terug te komen, behalve als het na de chemo zo blijft.

Offline
Berichten: 2277

Gelukkig Kristen, en het klinkt mij bekend. :wink:

Pagina's