BH dragen na operatie

84 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 304
BH dragen na operatie

Ik kan er zo snel geen topic over vinden dus maar nieuw onderwerp aangemaakt.

Na de operatie (borstsparend) afgelopen donderdag kreeg ik van de verpleegkundige een amoena bh met voorsluiting mee met de mededeling dat ik die 14 dagen dag en nacht aan moest houden om de borst weer in vorm, nou ja vorm, te krijgen. Heeft iemand van jullie dit ook gehad, ik vind het nogal vreemd en ben niet gewend om 's nacht ondergoed te dragen, als het moet dan moet het maar, maar toch vraag ik me af of het enige zin heeft gezien het feit dat de bh een stukje katoen is zonder enige steun.

Offline
Berichten: 4229

Elk ziekenhuis heeft kennelijk zo zijn eigen ideeen...... Ik hoefde na de borstsparende operatie helemaal niets.

Zou zeggen, als die beha lekker zit ga je gang, maar het lijkt me weinig zinvol. De zwaartekracht wint het toch wel van zo'n lapje stof.

Offline
Berichten: 616

Had na de operatie nergens last van. Eerste dagen zat er heel stevig verband om en toen dat er af ging ben ik weer gewoon bloot gaan slapen. Niks over Bh gehoord...

Offline
Berichten: 4267

Ik blijf me erover verbazen hoe verschillende de instructies kunnen zijn. De ene pc denkt er duidelijk heel anders over dan de andere... dus tja Ollie. Ik hoefde niks maar dat zegt ook niks...

Offline
Berichten: 1768

Ik hoefde dat ook niet na mijn borstsparende operatie, heb dit ook nog nooit eerder gehoord.
Dat wil niet zeggen dat het niet zinnig kan zijn, geen idee hoe stevig die amoena-bh's met voorsluiting zijn. Als het een soort corsetten zijn dan kan ik me er misschien nog iets bij voorstellen.

Mijn borst was na de borstsparende operatie eigenlijk niet van vorm veranderd. Er zat wel duidelijk een gat en het duurde even voordat dat weer was opgevuld.

Offline
Berichten: 162

Ik hoefde ook niets na mijn borstsparende operatie. Hoorde wel van de verpleegkundige dat er soms voor gekozen werd (afhankelijk van de chirurg) om een dergelijke bh te gebruiken. Dit zou zwellingen tegengaan? Ik had zelf zoveel vocht en bloeduitstortigen dat er 2 maal een punctie gedaan is in de weken volgend op de operatie. Naia, ik lees dat bij jou het "gat" weer gevuld is. Hoe lang heeft dat geduurd? Ik heb nog steeds een flinke deuk die niet weg wil. In tegendeel hij wordt steeds erger en ik heb veel littekeweefsel eronder. Dit wordt door de oedeemtherapeute wel wekelijks losgemaakt, maar gaat niet weg. Heeft iemand van jullie dit ook en weet daar een oplossing voor?

Offline
Berichten: 162

It is I, johan..... :oops: :oops: :oops:

Offline
Berichten: 71

Heee Ollie,

Ik kreeg dat ook als advies mee....de eerste 14 dagen een bh aan....dag en nacht....pffff...heb het twee nachten gedaan, en toen...uit....heerlijk. Misschien als je zware borsten hebt als ondersteuning ofzo...dat het litteken niet gaat trekken?....ik had/heb maar een bescheiden maatje...dus heb dat advies maar naast de bh neergelegd toen. :lol: Kreeg het er benauwd van s'nachts.....raar hè....al die vershillen.

Offline
Berichten: 304

Volgens mij helpt het ook helemaal niets. integendeel, ik heb zelf het gevoel alsof de bh meer afknelt dan steunt, het is een lapje stof, niet erg stevig en het drukt nogal op de bloeduitstorting, het thuisfront en dan met name de dochters controleren nauwgezet of ik dat ding wel draag omdat ze weten hoe eigenwijs ik soms kan zijn wat betreft de adviezen van doktoren en verpleegkundigen. De bloeduitstorting wordt niet minder maar ik heb wel een behoorlijke jeuk waar ik moeilijk vanaf kan blijven, jeuken geneest denk ik dan maar.

Offline
Berichten: 71

Nou dat had ik dus ook...ik had een creatieve chirurg en mijn litteken zit dus rond de tepel...wel mooi gedaan hoor, maar die bh drukte als het ware op de tepel...niet lekker dus. Ik heb alleen een gaas erop gehad de eerste week ....en daarna gewoon ff een wijd topje....ik had ook hele grote blauwe plekken, heb ook aan de chirurg gevraagd of tie me geschopt had :roll: ...misschien wou ik niet stil liggen op de operatietafel ofzo. Kwamen pas na een week of twee opzetten....helemaal beurs was de geopereerde kant. Maar het herstelde best wel snel.....dus lekker rustig aan doen.

Liefs,
Doop.

afbeelding van zonnetje123
Offline
Berichten: 6

Dag,

Ik ben gister geopereerd. In december vorig jaar heb ik beide bortsen geamputeerd met directe reconstructie.
Gisteren zijn de tissue expanders eruit gehaald en zij de definitieve prtoheses geplaatst. Het is mij reuze meegevallen.
Ik heb nu de volgende vraag;
Omdat het verband een beetje los zat heb ik het grootste gedeelte verwijderd (om de wond heb ik het wel laten zitten).
Ik heb met de arts afgesproken dat ik een bh zou dragen wanneer ik het verband verwijderd had. Ik heb echter niet overlegd hoelang en of 's nachts ook noodzakelijk is.
Ik heb het liefst helemaal niks om...eigenlijk heb ik er alleen maar last van. Echt heerlijk las er geen spanning op zit.
Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Alvast bedankt!

Groetjes

Offline
Berichten: 539

Je moet gedurende zes weken zowel overdag als 's nachts een stevige sportbeha dragen. Niks of een los hemdje dragen, mag helaas niet. Wel vervelend, want die strakke beha's voelen niet zo fijn. Maar het is voor een goed doel.

Offline
Berichten: 4229

De artsen verschillen van mening wat het beste is na reconstructie - de ene wil niet dat je doucht met drain, de ander schopt je de volgende dag de douche al in. Zelfde met bh - de een zegt dag-en-nacht, de ander 'zie maar wat prettig zit'. Heeft ook te maken met hun methode van opereren en hechten/verbinden.

Je kunt het beste bij jouw ziekenhuis navragen wat hun beleid is (je hebt vast een telefoonnummer meegekregen?).

Offline
Berichten: 22

Hoi
ik krijg eind februari een tweezijdige borstreconstructie beiden kanten ronde silicone. Er zitten nu tissue expanders in
maar helaas heb ik heel veel problemen met een kant een verzakte expander en aan de andere kant kunnen ze de vulnippel niet meer vinden dus kunnen ze helaas niet meer bijvullen ik baal dus zo omdat ik bang ben dat ze niet genoeg kunnen oprekken, ik had hier voor een E cup en ben een wat vollere vrouw dus zou het toch wel fijn vinden als ze iets groter kunnen plaatsen dan een bb maatje om verzakking te voor komen wil ik voorzorgsmaatregelen nemen en een goeie steun bh kopen zodat ik die de eerste 10 weken niet meer af doen behalve met douchen dan.
ik kan iemand me helpen welke bh het beste en het fijnste zit en ook verstevig geeft
het lijkt wel of ik de enige ben die altijd pech heeft maar ben die operatie,s ook echt zat hoor.
En ben zeker weer bang om teleurgesteld te worden.

groet vlinder
ben geholpen in het rijnstate arnhem

Offline
Berichten: 73

Wat vervelend Vlinder....zit je niet mee!!!

Ik heb na mijn reconstructie een speciale BH gekocht die ik online heb gekocht, een stevig exemplaar met een ruime voorsluiting met meerdere haakjes zodat je na de zwelling de bh iets strakker kunt maken. Als je BH na reconstructie googled krijg je resultaten waar je zoiets kunt kopen.

Ik draag deze BH nog steeds s 'nachts....nu 7 maanden na de operatie is mijn borst nog steeds gevoelig en vind ik de extra steun nog steeds fijn.

Succes!!!!

Offline
Berichten: 39

@Vlinder, ik heb ook een tissue expander en ben ook geopereerd in rijnstate. De plastisch chirurg , eigenlijk de vp van de mammacare, raadde mij aan om toen de eerste 3 weken na de OK dag en nacht een "wonderbra" te dragen, heb je dat niet gehad?

Offline
Berichten: 39

Ik bedoel een zogenaamde Habra, een top zonder beugels en haakjes. Zit best goed en is prima mee te slapen.

Offline
Berichten: 4229

Parissan - ik verbaasde me al over de wonderbra. Als er iets is dat ik na de reconstructie niet meer kan drgan, dan is het wel een push up beha!! (en dat is de 'officiele' Wonderbra)

Offline
Berichten: 39

Ja, hihi, was een beetje in de war Bergamot, zal wel door de chemo komen!

afbeelding van Liza
Offline
Berichten: 5

Hoi Vlinder,
Wat een ellende zeg! Ik kan me er iets bij voorstellen dat je bang bent voor weer een teleurstelling... Ik wens je veel sterkte en succes!!
Over de bh's; ik heb van mijn pc, eveneens in het rijnstate, een boekje meegekregen waaruit ik de juiste bh's kon bestellen. Ik heb daar heen gebeld en in overleg met de mevrouw die ik aan de telefoon kreeg mijn 2 bh's besteld. Ik had het idee dat zij er wel verstand van en ervaring mee had, dus misschien is dit ook een idee voor jou?
(ik word in maart, misschien april, geopereerd. een dubbelzijdige borstamputatie met directe reconstructie)
Groetjes Liza

Offline
Berichten: 10

Hoi,

Ik heb een borstamputatie met directe plaatsing van een expander eind November gehad..
Mijn plastisch chirurg zij dat ik 6 weken lang dag en nacht een sportbh moest dragen en een borstband om de expander op zn plaats te houden..
Ik heb ook een E-cup en nu een natuurlijke en expanderborst.. Ik heb een sportbh van livera eigen merk, sluiting achter..
Heb ook andere in huis maar deze is helemaal van katoen wat in mijn geval het beste zit en toch veel stevigheid geeft.
Ik kom ook uit de buurt van Arnhem en op kronenburg zit een fantastische Lingerie XL winkel..hele goede en stevige BH's maar die kosten wel wat..
Ook ben ik daar geweest voor voedings BH's en altijd prima geholpen..

Ik hoop dat je er wat aan hebt..
succces Mar

Offline
Berichten: 1

Hoi,
Ik kreeg in het ZH een soort corset achtige bh aangemeten die kon ik na de amputatie absoluut niet vele. Mijn zusje kwam met die sport bh's van de
Tv. Ze zijn ook te koop bij blokker. Vorige week was ik bij c&a en heb er daar één meegenomen en die zit ook lekker. Mijn amputatie was midden januari en die bh topjes zaten heerlijk. Ze hebben ook een dubbel stofje waarin je met gemak je prothese kan stoppen zonder dat is verschuift, niemand die wat ziet.
Groetjes

Offline
Berichten: 164

Ga voor tweede operatie, plaatsen silicoon en verkleining rechts een meegroeien bh bij de HEMA kopen. Zijn er dames met ervaring of deze bh een goede keus is?

Offline
Berichten: 164

al mijn bh's zitten niet lekker! Ook de tops niet. Bah. Liever helemaal niks aan maar dat zal vast niet mogen.

Offline
Berichten: 4229

Hoezo 'niet mogen' Wilma?

Offline
Berichten: 1108

Herkenbaar dat geen beha lekker zit. Hoezo mag je niet geen beha aan? Heb dat vooral vlak na mijn operatie juist heel veel gedaan. Maar had wel een andere operatie dus wie weet scheelt dat.

Offline
Berichten: 193

Ik heb nog geen operatie gehad (alleen schildwachtklier) maar de sportBH van de hema (voor lichte sport, met zachte uitneembare cups) zit mij nu erg lekker.

Offline
Berichten: 164

Arts zei niet dat ik mijn bh uit mocht. Ga er dus vanuit dat ik een goed zittende bh moet dragen. Maar nu ben ik zonder bh gaan slapen en loop nu ook zonder bh maar dat voelt net zo naar. Zullen de littekens zijn. Trek dus weer bh aan. Bedankt voor de reacties

Offline
Berichten: 242

Ik heb heel simpele, fijn sporttopjes van Lidl en zeeman. Flink elastisch. En een paar sportbeha's van Hunkemoller. En nu kan ik mijn oude sportbeha's weer aan, Shockabsorber en Panache.

Offline
Berichten: 164

ook ik heb mijn oude sport bh weer aan. En kies ook vaak voor die topjes van Action en Zeeman. Sport bh van Hunkemuller (duur ook nog) zit veels te strak. Sport bh van de Hema drukt mijn borst ook te strak.
Straks als alles genezen is dan ga ik op pad voor een fijne bh.
Nu steekt en prikt het nog aan alle kanten en zit werkelijk niks lekker.

Offline
Berichten: 109

Iemand tips waar ik een niet al te dure BH met voorsluiting kan halen?

Offline
Berichten: 526

Ik stuur jou straks een pb'tje Ella.
Ik moet nu ook 6 weken een bh én borstband dragen dag en nacht.

Offline
Berichten: 164

Hallo Ella. Ik kocht een bh met voorsluiting maar die ligt in de la en heb ik soms meer sporten aan. Ik vind een voorsluiting maar niks. Geef mij maar een sport top van Action. Heerlijk zit die en makkelijk aan te trekken. Na mijn operatie droeg ik bh met achter sluiting die ik op mijn buik dicht doe en de bh dan draai.

Ik hoefde niet een bh aan na de wissel. Deed het omdat ik het zelf prettiger vond.

Offline
Berichten: 47

wie weeet waar je strakke topjes kan kopen?

Offline
Berichten: 193

Waar wil je het voor gebruiken? Gewoon een leuk strak topje, of om je geopereerde kant steun te geven?

Offline
Berichten: 47

ik moet beide kanten steunen denk ik maar heb een topje aangehad en het doet nog zeer dus ik laat het nu even zo, het geneest goed, vocht ophoping is heel weinig, morgen weer controle ben benieuwd

afbeelding van Floor1984
Offline
Berichten: 6

Hai Ella en de rest,

ik had op advies van het zh een BH met voorsluiting gekocht a 30 euro (via internet te koop of bij een lingeriezaak). Zat voor de operatie al flink strak maar dat moest de bedoeling zijn. Na de operatie hebben we deze BH met 3 verpleegkundigen en tranen over mijn wangen proberen aan te trekken: was niet te doen, veel te strak! Nu draag ik sindsdien (3.5 week geleden geopereerd) een sportbh van de Primark. Zit heerlijk en is een stuk goedkoper! Moet wel even over je hoofd, maar dat is goed te doen met wat hulp!

Offline
Berichten: 42

Hoi dames,
Ik had de sport-bh's van de hema na mijn operatie. Ze zijn niet duur en gaven mij prima steun (beide kanten gereconstrueerd). Deze moeten ook over het hoofd maar het lukte me ook om ze via m'n benen naar boven aan te trekken na een paar weken.
Groetjes!

Offline
Berichten: 10

Hallo allemaal,

Aankomende week krijg ik een borstsparende operatie. Ruim 2 cupmaten gaan van mijn linkerborst af. Ik hou dan een C-cup en een E-cup over. Watvoor bh kan ik het beste kopen? En waar koop ik die? Of kan ik mijn gewone bh's nog dragen? Graag tips! Dank alvast!

Offline
Berichten: 236

Hoi patzboem,
Je zal waarschijnlijk via een bandagiste van het ziekenhuis op weg geholpen worden met een aangepaste bh na de operatie. Zo gaat het alleszins hier in België. Ik had zelf een amputatie, maar ik weet dat er voor grote cupmaat-verschillen tussen de borsten ook aangepaste prothesen zijn. Misschien kan je naar de borst verpleegkundige bellen voor meer uitleg? Het is vast geruststellender als je weet wat je te wachten staat.
Veel succes met de operatie, ik duim dat het allemaal goed meevalt.
groetjes
smim

Offline
Berichten: 10

Dank je wel Smim! Ik zal het inderdaad eens navragen. Ze zeiden wel dat ik een tijdelijke prothese krijg maar kan ik die wel in mijn gewone bh doen?

Offline
Berichten: 89

Een tijdelijke prothese kan in je gewone bh. Ik draag er op dit moment één. Zit prima en is lekker zacht. Ik heb deze op het ziekenhuis aangemeten gekregen. Ik krijg pas een definitieve uitwendige prothese als de bestraling afgerond is. Maar ik weet niet hoe dat bij borstbesparend is. Het lijkt mij hetzelfde. Nu de wond nog zo kwetsbaar is, vind ik deze zachte prothese heel fijn. Ik zou zeker geen nieuwe bh aanschaffen voordat je geopereerd bent.

Offline
Berichten: 10

Hoi Berendina! Dank voor je reactie. Ik zal het ziekenhuis eens bellen of zij mij daar ook bij gaan helpen. Is deze prothese gratis?

Offline
Berichten: 89

In mijn ziekenhuis krijgt iedere patiënt één zo'n prothese gratis mee. Voor de definitieve uitwendige prothese heb ik een iaanvraagformulier meegekregen ondertekend door de chirurg. Zodra ik daar aan toe ben kan ik naar een speciaalzaak (lijst vanuit ziekenhuis meegekregen) om deze te laten aanmeten. Ik heb begrepen van een medepatiënt in het ziekenhuis dat je iedere 2 jaar een nieuwe prothese kunt krijgen van de verzekering.

Offline
Berichten: 10

Ok, ik kan dus nog wat info vanuit het ziekenhuis verwachten ;).
Nogmaals, hartelijk dank voor jullie tips. Ik ga morgen het ziekenhuis even bellen voor de dubbelcheck!

Offline
Berichten: 19

In 2005 borstbesparende ok gehad, nu ga ik voor reconstructie. Voor de ok via ziekenhuis een bh aangeschaft , sport bh triumph. Maar zo veel pijn! Er zitten beugels in die precies op de wond drukken. Na twee dagen beugel eruit gesloopt, maar dat hielp niet. Nu een anna bh met voorsluiting gekochtd dat is beter te doen. Maar wel prijzig allemaal, 35 euro

Offline
Berichten: 164

Na een hersteloperatie moet ik van deze chirurg dag en nacht een bh aan. En ik baal daar zo enorm van. Dinsdag gaat de drain eruit en ga toch eens vragen naar het waarom.

afbeelding van Wiebenik
Offline
Berichten: 4

Ik heb ook geen idee wat voor een bh te dragen straks, ik heb twee H&M slappe bh's geshopt maar geen idee of dat staks goed zit. Mij is niets gezegd dat ik dag en nacht een bh moet dragen?

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Ik heb in 2013 een borstamputatie links gehad, gevolgd door bestraling en chemo. Kan nog steeds geen bh met prothese dragen, althans niet langer dan een of twee uur. Heb een goede, op maat gemaakte bh en een aangepaste prothese, maar de druk op het aangedane deel kan ik niet lang velen.

Offline
Berichten: 164

Balen Dopey. Knudde. Maar ik hoef hierna geen bh aan en ik droeg ook na de amputatie geen bh. In het begin wel maar na de wissel alleen de Tops van Action. Nu draag ik een sport bh die lekkerder zit dan de bh die ik de eerste 2 weken droeg. De bh zit wel goed maar de band is te strak. Niet zo gek want ik ben behoorlijk opgezet.

Offline
Berichten: 127

Dopey, misschien is een gebreide prothese wat voor jou? Licht en zacht. Worden gratis gebreid en verspreid door breiboezem.

Pagina's