Blijvende gevolgen chemo

12 berichten / 0 nieuw
Anoniem
afbeelding van Anoniem
Blijvende gevolgen chemo

Waar ik altijd al bang voor was, is helaas nu vanmorgen gebeurd. Door mijn evenwichtsstoornis in de kleine AH op de hoek mijn evenwicht verloren en een doos met flessen wijn eraf gestoot. De gangen zijn al smal en dan staan er ook nog aanbiedingen in het midden. Maar ja........een normaal mens loopt daar wel langs.

Een enorme knal en glas en wijn spatte meters ver. Ik kon wel door de grond zakken. Ben janken naar huis gegaan, heb nog net sorry weten te zeggen tegen aangesneld personeel.
Ik durf mijn gezicht daar niet meer te vertonen. Denk nu, ik had niet zo weg moeten gaan, ik had aan moeten bieden de schade te vergoeden. Maar ik was te geshockeerd om nog te kunnen communiceren.

Ik denk 5 flessen kapot en nog 1 heel. Maar als ik AH was zou ik die hele ook weg doen, door de klap kunnen er splinters glas in zitten.

Wat rest is is een enorm gevoel van schaamte - ik ben te gek om los te lopen dat moge hiermee duidelijk zijn. Ik trek me vandaag maar terug in een slaapzak denk ik.

Offline
Berichten: 193

He wat vervelend zeg...

Ik begrijp dat je niet alleen met de gevolgen van de chemo moet leven, maar ook met de complexe gevoelens die wij vrouwen altijd hebben. Wat zullen ze wel niet denken? Ze vinden me vast een kluns... etc

Ik snap helemaal dat je een 'kortsluiting in je hoofd' kreeg en gewoon weg bent gegaan! Mijn hoofd loopt na de chemo ook nog vaak vast...

Mijn motto is tegenwoordig: Kan mij het wat schelen!

Misschien heb jij daar ook iets aan. Gewoon iets vaker voor jezelf kiezen en wat kan jou het schelen wat ze van je vinden toch? Kans is groot dat ze denken: gut dat arme mens, zouden we iets voor haar kunnen doen? Maar in een piekerhoofd komt zo'n reactie natuurlijk niet in je op...

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Anoniem

Dank je voor je reactie. Ik ben later op de dag teruggegaan en ben naar de corner gegaan. Heb gezegd dat ik er erg mee zat, met de aangerichte ravage en dat ik de schade wilde vergoeden. Ze was erg lief en begrijpend en zei, maar u hebt dat toch niet expres gedaan? Ze vond het voor mij vervelender dan voor hun. Wilde geen schadevergoeding en gaf aan dat het echt niet erg was.

De klap van die vallende flessen, het rondvliegende glas en de wijn, het zal nog wel even door mijn kop spoken.
Maar ik kan het nu afsluiten en naast me neerleggen. Blij dat ik teruggegaan ben.

Offline
Berichten: 306

Stoer dat je teruggegaan bent, Dinie, ook al was het een ongelukje. En natuurlijk ben je niet te gek om los te lopen. Ik begrijp je onzekerheid hierover, maar niemand is perfect en het is al vervelend genoeg voor jezelf dat je dagelijks te dealen hebt met de nare gevolgen van chemo. Probeer je niet te streng te zijn voor jezelf ;-)

Offline
Berichten: 526

Jeee, Dinie, je bent teruggegaan! Wat goed van je, nu zie je dat ze begripvol waren en je je echt niet schuldig hoeft te voelen! Maar wat een klap zal dat geweest zijn, bah,,, maar ach, het zijn maar flessen...Voor jou veel vervelender!!
Hier, een knuffel voor de schrik!! ( Zal maar geen flesje wijn doen)

Offline
Berichten: 127

Knap Dinie dat je terug bent gegaan! En de Appie kan wel wat flesjes missen hoor ;-) probeer t maar uit he hoofd te zetten, ongelukjes gebeuren nu eenmaal!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Anoniem

Wat ik me afvraag, hoelang duurt het voor je lijf weer lekker aanvoelt zeg maar. Ik voel me de hele week belabberd en bij alles wat ik doe krijg ik enorme zweetaanvallen. De overgang ben ik allang doorheen en mijn bloeddruk is goed. Kan dat nog van de chemo zijn? Of eerder psychisch/tussen de oren. Zit nogal in spanning omdat ik de beslissing van UWV afwacht.

Van de week gesprek leidinggevende, moet weer van werkplek veranderen. Werken ging shit gisteren, was hondsberoerd toen ik er na 3 uur vandaan kwam. Durfde onderweg ook niet naar AH, bang weer mijn evenwicht te verliezen, zag alles 4-dubbel. Meestal is dat 2-3 dubbel. Werd helemaal dronken van de stoeptegels.

Maar zou die stress zo'n invloed op mijn lijf kunnen geven? Of is dat nog nawerking chemo - laatste Herceptin was in februari.

Wie herkent de hitte - aanvallen? Alsof lijf de temperatuur niet in de hand heeft of zo. Ik heb geen hormoonkuur gehad.

Offline
Berichten: 526

Pff Dinie, het kan natuurlijk, dat je zo in spanning zit om het UWV ( shake hands..) en dat je lijf dan echt rare dingen doet door de zenuwen...? Ik heb ook die hitte/opvliegers maar heb dan ook hormoontherapie en ben acuut in de overgang gezet dus geef dat de schuld... Een lekker aanvoelend lijf heb ik ook nog steeds niet, helaas...Praat me er niet van! Het heerlijke van hier is dat je er lekker over kan klagen, hoe rot ook..En dat "omgeving" vindt dat je blij mag zijn dat je leeft!
Waarom moet je nou WEER van werkplek veranderen, tjonge jonge......Petje af dat je maar wel mooi gaat die 3 uur!!
Succes met alles, laat weten wat de uitspraak van UWV wordt!!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Anoniem

Me vanmorgen soort van verslapen. Wekker altijd op 6 uur, ga om 22.30 uur naar bed. Structuur is belangrijk voor me. Schrok wakker om 7.45 uur. Wekkerradio staat best hard. Dat is echt niks voor mij daar doorheen slapen.
Ik heb vandaag geen veplichtingen, gek het voelt als "stout" zijn. Iets fout doen.

Kreeg van de week een achtelijke mail van een collega. Of ik weer lekker aan het werk ben. Ik dus uitleggen dat dat niet het geval is, dat ik net 4 maande traject UWV achter de rug heb. En dat ik de beslissing afwacht. Ik heb het in mijn reactie nergens over dat ik depressief ben of zo, dat ben ik ook niet. De afgelopen twee jaar waren niet alleen zwaar, maar ook mooi. Ik heb ontzettend veel warmte en liefde ontvangen. En nu nog, dat koester ik. Ik prijs me rijk met geliefden zeg maar. Ik geniet ervan.

Reageert hij met dat ik niet moet kijken naar wat ik niet meer kan. Dat ik moet kijken naar wat ik wel kan en wat ik heb, dochters en kleindochters blablabla. Mag ik hier pissing over zijn.........ik heb nergens geklaagd of gezeurd, heb die behoefte ook niet en al helemaal niet bij hem. Totaal geen behoefte aan zijn "pep talk". Voor mensen die wel depressief zijn zijn dit soort teksten trouwens ook ziekmakend, daar zit niemand op te wachten. In geval depressie voelt dat als niet verdrietig mogen zijn.

Zelf lopen hij en zijn vriendin de kantjes ervan af, hij loopt nu ook "ziek" thuis. Want er is zoveel op zijn bordje gekomen. Hij loopt dan een jaar in de ziektewet en zorgt dat hij weer werkt voor de 30% eraf gaat. Dit is de 6-de of 7-de keer dat hij dat doet. En daar is voor een baas weinig aan te doen.
Zijn vriendin werkt helemaal niet meer. Ze werd 100% goedgekeurd door UWV en toen hebben ze een rechtzaak aangespannen tegen het UWV. En die verloren ze.

Zo ik heb gezegd, Ik mail alleen met vrolijke mensen, stukken beter voor mijn humeur. Negeren die gast.

Deze week 2 x naar mijn werk geweest, misschien had ik dat beter niet kunnen doen. En toen het woensdag zo slecht ging had ik daar eerder aan toe moeten geven ipv krampachtig die 3 uur vol maken. Ben een slaaf van mezelf hahahahaha. Toegeven ho maar.

Mensen moeten gewoon niet voor een ander willen bepalen wat ze moeten en mogen voelen.

Offline
Berichten: 187

Jeetje Dinie, ik lees met groeiende bewondering jouw´strijd´ op de werkvloer. Wat knap van je dat je je ondanks alles er toch doorheen slaat en je gezicht blijft laten zien, ondanks dat ze het je niet makkelijk maken. En ja, die collega, gewoon lekker laten. Wat weet hij nou helemaal van wat je doormaakt? Van mij krijg je in ieder geval een dikke ´thumbs up´!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Anoniem

Ach wat lief kiki26! Dat doet me goed. Op zich heeft die 2 uur extra slaap me wel goed gedaan moet ik zeggen. Had ik duidelijk nodig. Heen en weer naar winkelcentrum geweest, toch uur lopen bij elkaar. Gepauzeerd bij Jumbo met koffie. Mezelf ook op een nieuw visje getrakteerd. (niet om te eten maar voor aquarium hahahaha - even voor de duidelijkheid)

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Anoniem

Ik heb een vraagje en wist niet zo goed waar die te stellen. Dus ik plak hem hier maar aan. Ik heb een wondje in mijn kruis (sorry voor het onfrisse onderwerp) - naast mijn plasuitgang zeg maar.

Weet niet hoe het komt. Misschien toch een soort smet-plek door teveel - te lang - zitten?
Verging van de week van de rug/schouderpijn en daardoor minder actief.

Maar goed, dat wondje dus. Heeft iemand ervaring met daar een wondje?
Wat kan ik er het beste opsmeren? Sudocreme?

Ik heb een zalf voor mijn chronisch ontstoken anus - Isosorbidedinitraatvaselinecreme - al jaren.
Maar als ik dat op de nieuwe wond smeer, tintelt dat teveel en blijf ik het gevoel houden te moeten plassen.