Droge huid

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Lousie
Berichten: 274
Droge huid

Ik heb last van een extreem droge huid.De schilfers hangen erbij,vooral op mijn handen en voeten.Herkent iemand dit?Het maakt ook niet uit wat ik erop smeer,het word niet minder.Ik heb in juni mijn laatste chemo gehad en eind aug mijn laatste bestraling.Ben in juni ook geopereerd.Ze zeggen dat het ook door de narcose kan komen,is dit zo?

Offline
Berichten: 762

Chemo... dat is mijn eerste reactie. Geen reactie op de narcose maar nawerking van de chemo (Taxol gehad?) Smeren, smeren, smeren met een creme met ureum erin, evt kan je je op recept een creme laten voorschrijven met een hoger percentage ureum als wat in de vrij verkrijgbare creme's zit (o.a. compeed).
Tja... en verder... tijd...(maar ja, dat geduld is wel eens op na al die behandelingen. Ik heb van de week net na 15 maanden het laatste stukje "chemonagel" van m'n grote tenen geknipt ;) )

afbeelding van Lousie
Berichten: 274

Ik heb FEC gehad,geen Taxol geloof ik?Zegt me in ieder geval niks...
Ik heb nu ook gewoon kloven zitten.Misschien dat ik er toch even mee langs m'n huisarts ga.

Offline
Berichten: 639

Lousie ik lees nu pas dit berichtje.
Ik heb TAC gehad en ik heb ook zéér droge huid gehad. Moest na mijn eerste kuur bij de schoonheidsspecialiste speciale creme kopen voor extreem droge huid omdat het helemaal rood werd in mijn gezicht net alsof ik exceem had.
Verder viel er nauwelijks aan te smeren. Voeten en handen waren verschrikkelijk (gaat nu beter, maar ik moet blijven smeren, want de kloven springen er nog zo in). Verder smeerde ik m.n. rond de kuren mijn huid altijd helemaal in met olie (amandelolie van Kneip), dat was voor mij echt het enige wat een béétje hielp. Nu kan ik het (op mijn bestraalde borst na) af met bodylotion.

Ben je al bij de HA geweest ervoor??

afbeelding van Lousie
Berichten: 274

Nee,ik ben nog niet bij de HA geweest maar ik ben wel van plan om deze week even langs te gaan want het gaat echt zeer doen nu.En m'n kloven barsten nu ook open.Die creme,daar had mijn schoonheidsspecialiste het ook over.Maar zij zei dat ik het eerst even moest informeren bij mijn verzekering,want vaak word het gedeeltelijk vergoed.Ik geloof dat zo'n potje 85 euro kost?Ik heb een monstertje gehad maar het is wel fantastisch...

Offline
Berichten: 639

Ik heb eigenlijk nooit bij de verzekering geïnformeerd (luie ik), maar ik kreeg de cremes -van mijn schoonzusje die schoonheidsspecialiste is- tegen inkoopprijs, dus dat scheelde al een heel stuk.
Dat gevoel dat het pijn gaat doen herken ik wel ja, super vervelend.
Verder misschien voor je voeten naar de pedicure, die kan de kloven behandelen. Er bestaat ook speciale klovenzalf, te halen bij apotheek of drogist. Ik had het van mijn pedicure. Veel smeren maar ermee; zeker nu het weer buiten weer kouder wordt en de verwarming weer aangaat, dan gaat het helemaal zo hard. En ja, het geijkte, veel blijven drinken :?

Sterkte!!!

afbeelding van Lousie
Berichten: 274

Dank je wel voor je tips! [ok]